Fiscaal beleidsadviseur

Als fiscaal specialist werk jij aan de fiscale bewustwording binnen Stichting Carmelcollege, zowel bij de medewerkers van het Bestuursbureau als bij de verschillende Carmelscholen. Jij maakt informatie toegankelijk en geeft heldere adviezen. Zo maak jij fiscaliteiten concreter voor mensen die dit een lastig onderwerp vinden. En met de verbeterpunten uit de fiscale audits die je houdt, help je collega’s echt verder. Stichting Carmelcollege is op zoek naar jou.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
23-11-2022
Aantal uur
0
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Je bent adviseur van het bestuur, bedrijfsvoerders en schoolleiders. Als sparringpartner vertaal je strategisch fiscaal beleid naar tactische doelen op de middellange termijn. Je adviseert bij vraagstukken van tactische aard over de uitvoering van het fiscale beleid. Je stelt beleidsplannen op en adviseert over de samenhang en toepassing van het fiscaal beleid. Je licht de beleidsvoorstellen ook toe in vergaderingen van het management. Fiscale risico’s breng je in beeld inclusief de beheersmaatregelen om de risico’s te minimaliseren. De uitvoering van deze beheersmaatregelen, passend in ons Tax Control Frame (TCF), is vanwege de complexe organisatiestructuur en de organisatorische processen niet altijd even makkelijk. Dit zie je niet als een probleem, maar juist als een gave uitdaging. Een actueel onderwerp is de wet ‘deregulering beoordeling arbeidsrelaties’ (DBA), waarbij voor de uitvoering van de fiscale toetsing van de inhuur van derden nadrukkelijk op jouw kennis wordt geleund.


Bij verschillende financiële processen signaleer je de fiscale factor en stelt hiervan, in het kader van ons TCF, procesbeschrijvingen op of actualiseert de al bestaande beschrijvingen. Je signaleert de behoefte of noodzaak bij medewerkers, management en bestuur naar kennis en instructies op het gebied van fiscaal beleid. Als aanspreekpunt voor fiscaliteiten werk je dus ook veel samen met medewerkers uit de verschillende vakgroepen binnen de bedrijfsvoering, diverse bestuursorganen, kennisnetwerken en multidisciplinaire teams met externe deskundigen en organisaties.


Verder doe je onderzoek naar de uitvoering van de fiscale functie door het structureel uitvoeren van fiscale audits in het kader van Horizontaal Toezicht. De bevindingen presenteer je in een adviesrapport. Om je werk goed te doen volg je de ontwikkelingen op fiscaal gebied (o.a. wet DBA,  BTW en WKR) op de voet.

Ook overleg je met bijvoorbeeld de Belastingdienst, de accountant, ministeries en brancheorganisaties over doelstellingen van projecten, financieringen en evaluatieresultaten.


Het betreft een nieuwe functie binnen Stichting Carmelcollege, waarbij je samen met de controller en de teamleider Formatie & Financiën zelf richting kunt geven aan de invulling van de functie.


Toekomstbestendige bedrijfsvoering

Als onderdeel van het Programma Toekomstbestendige Bedrijfsvoering is Stichting Carmelcollege bezig de bedrijfsvoering processen te optimaliseren en de belangrijkste bedrijfsvoering applicaties te vervangen. Ook jij, als fiscaal beleidsadviseur, krijgt te maken met deze dynamiek waarbij je een bijdrage levert aan het optimaliseren van bedrijfsvoering processen. Leidende principes bij het ontwikkelen van deze toekomstbestendige bedrijfsvoering zijn:


  • Kwaliteit en professionaliteit;
  • Klantfocus;
  • Collectiviteit en gezamenlijkheid;
  • Uniformiteit en efficiency;
  • Duurzaamheid.


Dit betekent voor veel collega’s een andere manier van werken en samenwerken. Van jou verwachten we dat je je collega’s op de afdeling én op de scholen adviseert, inspireert en stimuleert om volgens bovenstaande principes te (gaan) werken. 

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Stichting Carmelcollege. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Drienerparkweg 16,
7552 EB, Hengelo (OV)
074 - 2455 555