Fiscaal beleidsadviseur

Als fiscaal specialist werk jij aan de fiscale bewustwording binnen Stichting Carmelcollege, zowel bij de medewerkers van het Bestuursbureau als bij de verschillende Carmelscholen. Jij maakt informatie toegankelijk en geeft heldere adviezen. Zo maak jij fiscaliteiten concreter voor mensen die dit een lastig onderwerp vinden. En met de verbeterpunten uit de fiscale audits die je houdt, help je collega’s echt verder. Stichting Carmelcollege is op zoek naar jou.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
23-11-2022
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Je bent adviseur van het bestuur, bedrijfsvoerders en schoolleiders. Als sparringpartner vertaal je strategisch fiscaal beleid naar tactische doelen op de middellange termijn. Je adviseert bij vraagstukken van tactische aard over de uitvoering van het fiscale beleid. Je stelt beleidsplannen op en adviseert over de samenhang en toepassing van het fiscaal beleid. Je licht de beleidsvoorstellen ook toe in vergaderingen van het management. Fiscale risico’s breng je in beeld inclusief de beheersmaatregelen om de risico’s te minimaliseren. De uitvoering van deze beheersmaatregelen, passend in ons Tax Control Frame (TCF), is vanwege de complexe organisatiestructuur en de organisatorische processen niet altijd even makkelijk. Dit zie je niet als een probleem, maar juist als een gave uitdaging. Een actueel onderwerp is de wet ‘deregulering beoordeling arbeidsrelaties’ (DBA), waarbij voor de uitvoering van de fiscale toetsing van de inhuur van derden nadrukkelijk op jouw kennis wordt geleund.


Bij verschillende financiële processen signaleer je de fiscale factor en stelt hiervan, in het kader van ons TCF, procesbeschrijvingen op of actualiseert de al bestaande beschrijvingen. Je signaleert de behoefte of noodzaak bij medewerkers, management en bestuur naar kennis en instructies op het gebied van fiscaal beleid. Als aanspreekpunt voor fiscaliteiten werk je dus ook veel samen met medewerkers uit de verschillende vakgroepen binnen de bedrijfsvoering, diverse bestuursorganen, kennisnetwerken en multidisciplinaire teams met externe deskundigen en organisaties.


Verder doe je onderzoek naar de uitvoering van de fiscale functie door het structureel uitvoeren van fiscale audits in het kader van Horizontaal Toezicht. De bevindingen presenteer je in een adviesrapport. Om je werk goed te doen volg je de ontwikkelingen op fiscaal gebied (o.a. wet DBA,  BTW en WKR) op de voet.

Ook overleg je met bijvoorbeeld de Belastingdienst, de accountant, ministeries en brancheorganisaties over doelstellingen van projecten, financieringen en evaluatieresultaten.


Het betreft een nieuwe functie binnen Stichting Carmelcollege, waarbij je samen met de controller en de teamleider Formatie & Financiën zelf richting kunt geven aan de invulling van de functie.


Toekomstbestendige bedrijfsvoering

Als onderdeel van het Programma Toekomstbestendige Bedrijfsvoering is Stichting Carmelcollege bezig de bedrijfsvoering processen te optimaliseren en de belangrijkste bedrijfsvoering applicaties te vervangen. Ook jij, als fiscaal beleidsadviseur, krijgt te maken met deze dynamiek waarbij je een bijdrage levert aan het optimaliseren van bedrijfsvoering processen. Leidende principes bij het ontwikkelen van deze toekomstbestendige bedrijfsvoering zijn:


 • Kwaliteit en professionaliteit;
 • Klantfocus;
 • Collectiviteit en gezamenlijkheid;
 • Uniformiteit en efficiency;
 • Duurzaamheid.


Dit betekent voor veel collega’s een andere manier van werken en samenwerken. Van jou verwachten we dat je je collega’s op de afdeling én op de scholen adviseert, inspireert en stimuleert om volgens bovenstaande principes te (gaan) werken. 

Functievereisten

Je bent gericht op samenwerking en verbetering, waarbij je zowel oog hebt voor het collectieve belang, als voor de effecten op en behoeften van de school of locatie. Je werkt graag samen met collega's, binnen maar ook buiten je eigen team, en je communiceert helder en duidelijk. Je hebt een sterk analytisch inzicht, je bent nauwkeurig & accuraat. Je wordt blij van resultaat boeken en je schroomt niet om het initiatief te nemen als zaken anders of beter kunnen.


Aanvullend beschik je over:


 • Een afgeronde opleiding op ten minste Hbo niveau in een fiscale richting;
 • Een visie op de ontwikkeling, inrichting en onderhoud van het Tax Control Frame;
 • Goede communicatieve en adviesvaardigheden;
 • Een scherp oog voor verschillende belangen en goed ontwikkelde antenne voor gevoeligheden in de organisatie;
 • Dienstverlenende en servicegerichte houding;


Voor deze baan vinden we het belangrijk dat je minimaal voor 0,6 fte beschikbaar bent en wat ons betreft kun je zo spoedig mogelijk beginnen. We overleggen graag met jou over de precieze omvang en de uiteindelijke startdatum. 

Aanbod

 • Een aanstelling voor de duur van één jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Arbeidsvoorwaarden overeenkomstig de CAO VO en een maximaal salaris van € 5.329,- bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal 11).
 • Werken bij een lerende, veelzijdige organisatie waar veel ruimte is voor eigen (inhoudelijke) ontwikkeling. Opleidingsmogelijkheden zijn bespreekbaar.
 • Flexibele werktijden en hybride werken op ons moderne, eigentijdse kantoor én thuis. Daarbij horen goede thuiswerkfaciliteiten, een thuiswerkvergoeding en een smartphone en laptop in bruikleen.
 • Veel vakantiedagen voor een goede balans werk/privé (circa 59 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband);
 • Extra arbeidsvoorwaarden zoals een goede pensioenregeling, een eindejaarsuitkering (13e maand), vakantietoeslag, reiskostenvergoeding, onkostenvergoeding, korting op de premie ziektekosten

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Stichting Carmelcollege. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Drienerparkweg 16,
7552 EB, Hengelo (OV)
074 - 2455 555