Roostermaker

Meesterpuzzelaars gezocht! Ben jij een ervaren roostermaker en wil je aan de slag in het onderwijs? Dan ben je bij Stichting Carmelcollege aan het juiste adres! Zij zoeken een assertieve en flexibele collega, die blij wordt van complexe roostervraagstukken. Ben jij goed in het leggen van verbanden, kun je goed combineren en plannen en sta je communicatief sterk in je schoenen? Lees dan zeker de rest van deze vacature!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
19-10-2021
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als roostermaker op de locatie Geessinkweg maak je dag- én jaarroosters en ben je verantwoordelijk voor het bijhouden van het formatieplanningsprogramma Foleta. Je speelt in op flexibele en actuele situaties. Dat het oplossen van deze puzzel niet altijd even makkelijk is, zie je niet als een probleem, maar juist als een gave uitdaging.


Je bent adviserend aan de directie. Op het gebied van individuele leerroutes en de inzet van flexuren werk je mee aan onderwijsontwikkelingen. Je levert een bijdrage aan de vorming van de formatieve cultuur op de locatie. Het rooster wordt ingezet als creatief middel om de optimale leerroute voor kinderen te creëren.

Het rooster moet ondersteunend zijn aan de individuele leerroute van de leerling. Mocht je ervaren zijn, dan word je ook ingezet als Bonhoefferbrede vraagbaak. 


Voor deze functie geldt dat je ervan geniet als de roosters niet alleen gelukt zijn, maar er ook nog eens geweldig uitzien voor de leerlingen en docenten. Want je kunt ergens getalsmatig wel uitkomen, maar je wilt ook dat het past bij de mensen. Daarom heb je veel contact met de docenten op de locatie en weet je wat er speelt bij leerlingen. Goede roosters die bijdragen aan dat leerlingen succesvol kunnen leren, daar zet jij je graag extra voor in. En dat een besluit ook persoonlijke gevolgen kan hebben voor collega's, daar ben jij je altijd van bewust.   


Je werkt nauw samen met andere roostermakers binnen het Bonhoeffer College. Het is je doel je te ontwikkelen tot een deskundige, allround roostermaker. 

Functievereisten

  • Ervaring als roostermaker of planner in het onderwijs, zodat je direct als zelfstandig roostermaker aan de slag kunt, is een pre; 
  • Ervaring met het programma Foleta is een pre; 
  • Je bent goed in analyseren, verbanden leggen en combinaties maken, om zo ingewikkelde roostervraagstukken op te lossen. Op de Geessinkweg werken we sinds kort met een aantal flexuren, waardoor het rooster flexibel aangepast moet worden. Door individuele leerroutes kun je op en top puzzelen. Ook als iets onmogelijk lijkt, vind je toch een oplossing. De school kent veel problematiek onder leerlingen, waardoor een individuele leerroute en een individueel rooster nodig zijn. Het rooster moet indien nodig elke dag aangepast kunnen worden, ook als je denkt geen oplossing te zien. Je moet creatieve oplossingen zoeken en ‘out-of-the-box’ denken;
  • Jouw creativiteit en veerkracht gebruik je voor het bedenken van goede oplossingen. Ook onder druk houd je je hoofd koel en pak je problemen proactief op. Jij laat je niet uit het veld slaan door een beetje weerstand. Door jouw creatieve oplossingen weet je altijd de rust binnen de school te bewaren; 
  • Je staat communicatief sterk in je schoenen, je bent open en toegankelijk. Dit helpt je o.a. in de vele contacten die je onderhoudt met collega's. De persoonlijke klik is op deze kleine locatie heel belangrijk. We moeten het met elkaar doen. Met jouw communicatieve vaardigheden, gericht op samenwerking, met de belangen van alle partijen voor ogen, bereik je meer dan in je eigen kantoortje te zitten puzzelen; 
  • Je bent bewezen collegiaal en professioneel en je bouwt aan de school; 
  • Flexibel, geduldig en stressbestendig zijn woorden die bij jou passen.

Aanbod

Het betreft een parttime/fulltime baan (0,8 - 1,0 fte), die bij gebleken geschiktheid uitzicht biedt op een vast dienstverband. Ingangsdatum: 1 maart 2022.


De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de CAO VO. Je ontvangt een salaris van maximaal 3.467 euro bruto per maand bij een volledige werkweek (schaal 8). Dit salaris is conform de CAO VO.

Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering, 8% vakantietoeslag, pensioenregeling, reiskostenvergoeding, korting op premie ziektekostenverzekering en diverse andere voordelen. 

Bedrijfsprofiel Stichting Carmelcollege

Hun naamgever Dietrich Bonhoeffer zei: 'Je bent pas mens als je er voor een ander bent'. Dat is bij uitstek van toepassing op de kijk op leerlingen en hun plek in de wereld.

Als roostermaker lever je hier een belangrijke bijdrage aan door met jouw rooster de leerling in staat te stellen zijn optimale leerroute te volgen.

 

Het Bonhoeffer College is een interconfessionele scholengemeenschap die alle onderwijsvormen aanbiedt. De school is gevestigd op zes locaties in Enschede. Hierdoor zijn kleinschaligheid en persoonlijke aandacht voor elke leerling gewaarborgd. 


Locatie Geesinkweg biedt een volledige mavo en mavo gt (leerjaar 1 t/m 4) en een brugklas mavo/havo aan. Tevens kunnen leerlingen met een vmbo-kader/mavo advies van de basisschool op deze locatie instromen in een reguliere mavo-klas.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Stichting Carmelcollege. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op careers (at) twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Drienerparkweg 16,
7552 EB, Hengelo (OV)
074 - 2455 555