Technisch onderwijsassistent/instructeur natuurkunde en/of scheikunde

College Zuid en International School Twente zijn per direct op zoek naar een Technisch onderwijsassistent/instructeur natuurkunde en/of scheikunde.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
24-1-2024
Aantal uur
36
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Het onderwijs op College Zuid (CZ) bereidt leerlingen voor op het leven in een wereld die groter is dan Enschede of Nederland. Het onderwijs op International School Twente (IST) is internationaal, met leerlingen van over de hele wereld.


Leerlingen van CZ kunnen tweetalig onderwijs genieten en worden voorbereid op een mogelijk internationale studie en- of loopbaan. Op de IST worden de leerlingen voorbereid op de CAIE IGCSE examens en het IB Diploma Programme.


Een logisch gevolg is dat het beheersen van onderzoeksvaardigheden in de breedste zin van het woord een onmisbaar element vormt van het onderwijs dat al onze leerlingen genieten - op CZ in het bijzonder voor onze vwo+ afdeling, en op IST als pilaar van het onderwijs.


Je gaat……

 • deel uitmaken van een betrokken en bevlogen team dat bereid is om op positieve wijze samen te werken aan onderwijsontwikkeling en – verbetering
 • practica ontwerpen, voorbereiden en (in samenwerking met de docent) geven
 • leerlingen individueel of in groepjes begeleiden bij het opzetten, uitvoeren en verwerken van practicumopdrachten, zoals het profielwerkstuk of de extended essay
 • contacten onderhouden met leveranciers voor de inkoop van practicum- benodigdheden

Functievereisten

Ben je…..

 • iemand die in zijn functie als TOA/instructeur het onderwijs beter maakt, binnen de bètavakken, met specialisme in natuurkunde en/ of scheikunde.
 • in staat om een spilfunctie te vervullen binnen de bètavakken
 • iemand die zowel in de klas als buiten de klas in staat is om verbinding te maken met leerlingen
 • iemand die de stof van scheikunde en/ of natuurkunde op het niveau van de bovenbouw havo/vwo beheerst of bereid hierin te leren
 • pro-actief, creatief, flexibel en positief ingesteld
 • iemand die zelfstandig, maar ook in teamverband kan werken
 • ICT-vaardig
 • in staat om je werkomgeving geordend te houden
 • in staat om leerlingen in het Engels te begeleiden bij het voorbereiden en uitvoeren van practicumopdrachten, of bereid om je hierin te ontwikkelen


Heb je…...

 • HBO denk- en werkniveau, met een technische achtergrond
 • affiniteit met leerlingen in de leeftijd van 12 - 18 jaar
 • ervaring met onderzoek of ben je bereid om je hierin te ontwikkelen
 • een onderzoekende en nieuwsgierige houding
 • affiniteit met apparatuur

Aanbod

Een inschaling passend bij je kennis en ervaring conform CAO Voortgezet onderwijs, tussen schaal 6 en schaal 8. Je krijgt een tijdelijke aanstelling met uitzicht op een vaste aanstelling. Daarnaast ontvang je 8% vakantietoeslag én een eindejaarsuitkering. Tevens wordt een Chromebook ter beschikking gesteld.

Bedrijfsprofiel

Stedelijk Lyceum Zuid Het voortgezet onderwijs van ISTwente is gehuisvest op het Stedelijk Lyceum Zuid. Deze school heeft een licentie van het ministerie van Onderwijs gekregen om internationaal onderwijs aan te bieden. De leerlingen moeten wel aan de criteria van het ministerie voldoen: ze zijn Nederlands maar hebben in het buitenland internationaal onderwijs genoten, ze zijn Nederlands en zijn zich aan het voorbereiden op een verblijf in het buitenland of ze zijn buitenlands en zijn tijdelijk in Nederland. Het aangeboden onderwijs leidt op tot een internationaal diploma. Alle lessen zijn het Engels. Daarnaast biedt het Stedelijk Lyceum Zuid een tweetalige opleiding aan (Ned/Eng) voor Nederlandse leerlingen met een uitstekende beheersing van het Nederlands die een eigentijdse uitdaging in hun onderwijs op prijs stellen.


Je nieuwe werkomgeving

Het Stedelijk is een openbare scholengemeenschap in Enschede voor praktijkonderwijs, internationale schakelklassen, vmbo, havo, atheneum en gymnasium met zo’n 3.700 leerlingen. Tevens is er binnen Het Stedelijk een internationale school aanwezig. Openbaar onderwijs betekent bij ons niet alleen dat iedereen welkom is, ook dat iedereen evenveel kansen krijgt en op een gelijke manier wordt behandeld. Of je als leerling nu goed kunt leren, creatief, sociaal of een echte sporter bent, we helpen je groeien en ontwikkelen tot een zelfbewust persoon.

Samen met jou willen wij het verschil maken en werken aan het ‘later’ van onze leerlingen


College Zuid

Op College Zuid dagen wij leerlingen uit om hun mavo, havo of atheneum diploma te halen. Wij laten leerlingen kennismaken met andere mensen en culturen. Wij laten leerlingen over grenzen heen kijken en kennismaken met de wereld buiten Enschede en Nederland. Mede door het tweetalig onderwijs heeft College Zuid een netwerk met buitenlandse middelbare scholen, waarmee jaarlijks in verschillende leerjaren uitwisselingen worden georganiseerd. Naast het internationale karakter van de school biedt College Zuid leerlingen de kans hun sporttalenten te ontdekken en ontwikkelen.


International School Twente (IST)

De IST is gehuisvest in hetzelfde gebouw als College Zuid. De IST biedt internationaal top onderwijs in het Engels aan leerlingen van 11 tot en met 18 jaar. We werken met het Cambridge International Secondary Curriculum en het International Baccalaureate Diploma Programme.


Onze afstuderende leerlingen verlaten IST met een IB DP-diploma dat hen toegang geeft tot universiteiten wereldwijd.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Het Stedelijk. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!