Opleidingsplek Verzorgende IG Niveau 3 (zij-instroom)

Overweeg jij een carrièreswitch naar de zorg? Droom jij wel eens over een carrière in de zorg maar heb je de stap nog niet eerder durven maken? Dan is nu het moment om jouw droom na te gaan jagen en te solliciteren naar de opleiding Verzorgende IG niveau 3.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
24-5-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

Je kiest voor de opleiding Verzorgende IG (niveau 3), dat betekent dat je tijdens de tweejarige BBL-opleiding werken en leren combineert. Gedurende deze periode werk je 20 uur per week in de zorg, en je volgt daarnaast 1 dag (Aventus) of 2 dagdelen(Graafschapcollege) per week onderwijs. Houd rekening met gemiddeld 10 tot 12 uur studiebelasting in eigen tijd. De theorie wordt aangeboden door het Graafschap College in Doetinchem/Groenlo of het Aventus College in Deventer/Apeldoorn. Van je directe collega’s leer je iedere dag hoe je de theorie in de praktijk toe kan passen.


We vinden het belangrijk dat je tijdens je opleiding kennis maakt met verschillende facetten van de zorg. Daarom ga je tijdens je leerwerktraject ervaring opdoen in onze woonzorglocaties, binnen Sensire ook wel Wonen met Zorg genoemd, en ook in de wijk, ook wel Zorg Thuis genoemd. Je gaat dit doen in de vorm van een carrousel. Dit betekent dat je 2 keer binnen de tweejarige opleiding switcht van leerwerkplek.


Gedurende je tijd binnen Wonen met Zorg zorg je voor een veilige woonomgeving met oog voor de dingen die voor de bewoner waardevol zijn. Gedurende de dag ondersteun je de bewoners: je helpt daar waar noodzakelijk door te kijken naar de mogelijkheden in plaats van de onmogelijkheden. Jij wil graag de eigen gewoontes, eigenschappen en verhalen leren kennen om bij te kunnen dragen aan de kwaliteit van leven van de bewoner. Met jouw ondersteuning, betrokkenheid en verantwoordelijkheidsgevoel draag je eraan bij dat zij kunnen blijven doen wat ze belangrijk vinden. Er zijn verschillende taken rondom ADL, medicatie, voeding en diverse activiteiten. Vaak ben je samen met collega’s aan het werk. Alles bij elkaar maakt dat het werk zo leuk en afwisselend.


Als je in de wijk aan de slag gaat, ben jij degene die de klanten ondersteunt bij de alledaagse bezigheden, zoals opstaan en persoonlijke verzorging. Dat betekent niet dat je alles voor ze doet. Je helpt daar waar noodzakelijk door te kijken naar de mogelijkheden voor de klant en stimuleert de klant om ook zelf te ontdekken wat ze weer of nog kunnen. Een deel van de medische handelingen, zoals medicijngebruik en wondzorg, voer je zelf uit. Voor meer specialistische zorg kun je collega verpleegkundigen uit jouw team of collega’s van het team Specifieke Zorg inschakelen. Met jouw ondersteuning, betrokkenheid en verantwoordelijkheidsgevoel voel je feilloos aan waar je op dat moment prioriteit ligt.

Functievereisten

Leven zoals u wilt. Dat is de belofte die wij aan onze bewoners en klanten doen. Om deze belofte waar te maken kun je goed achterhalen wat de wensen en behoeften van jouw bewoners en klanten zijn. De zorg die je verleent stem je daar op af. Verder verwachten wij van jou dat je leergierig bent, dat je bereid bent om te investeren in jezelf, kritisch naar jezelf kan kijken en zelf de verantwoordelijkheid neemt om de opleiding succesvol af te ronden. Tot slot ben je een echte teamplayer.


Daarnaast vragen wij van jou de volgende praktische zaken:

  • Een willekeurig diploma afgerond op minimaal niveau 2;
  • Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG);
  • Bij voorkeur in het bezit van een rijbewijs en eigen vervoer;
  • Heb je (nog) geen rijbewijs of eigen vervoer dan bespreken we ook graag de mogelijkheden! We houden zoveel mogelijk rekening met een maximale reisafstand van 30 minuten tot de leerwerkplek.​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Aanbod

Wij bieden jou een leerarbeidsovereenkomst voor 24 uur per week voor de duur van de opleiding. Waarbinnen je 4 uur per week vergoed krijgt voor je lesdag. Dit betekent in de praktijk dat je 20 uur per week werkt in de weken dat je les hebt en in de vakanties 24 uur per week. Sensire neemt de volledige verplichte studiekosten (les-en boekengeld) voor haar rekening. Je wordt ingeschaald in FWG 40, zij-instroomperiodiek conform cao VVT (€ 2.336,95 bruto per maand o.b.v. een fulltime dienstverband). Bovenop je loon krijg je een eindejaarsuitkering van 8,33%, een onregelmatigheidstoeslag, vakantiegeld van 8% en ontvang je een reiskostenvergoeding.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Sensire. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Kerkstraat 30
7151 BW Eibergen
0900 8856