Forensisch arts

Werken in Twente... waar wacht je nog op? Word Forensisch arts! Bekijk deze vacature bij SamenTwente voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
18-9-2023
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

De forensische geneeskunde is een unieke medische discipline die ten dienste staat van gemeenten, politie en justitie. Hoewel de kwaliteit en continuïteit een aantal jaren fors onder druk heeft gestaan, zien de GGD’en binnen regio Oost-Nederland (de vijf GGD ‘en binnen Gelderland en Overijssel) kansen voor een toekomstbestendige organisatie. 


Als forensisch arts bij GGD Twente werk je op het snijvlak van geneeskunde en strafrecht. Je werkt samen met gemeenten, politie, justitie, en medisch experts en zorgt voor een objectieve medische blik. Welk letsel is er bij een slachtoffer van geweld? Is er sprake van een niet-natuurlijke dood? Kan een arrestant onder invloed een nacht in de politiecel doorbrengen? Je dient als Forensisch arts een groot gemeenschappelijk belang: je levert een bijdrage aan het recht, de openbare orde en publieke gezondheid. Een afwisselend en avontuurlijk vak; buitengewoon boeiend. Je werkt tijdens kantooruren maar ook avonden en weekenden (voor werkgebied regio Oost).


Je werkt samen met allerlei partijen. Bijvoorbeeld met ketenpartners als Veilig Thuis, de politie, het openbaar ministerie, het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), huisartsen, de GGZ, het Centrum Seksueel Geweld en de verslavingszorg.


Op onze website lees je meer over Het werk van de forensisch arts - GGD Twente en hoe het is om als Forensisch arts bij ons te werken.

Functievereisten

  • Je bent in staat om adequaat te handelen in onverwachte situaties.
  • WO-opleiding, BIG–geregistreerd arts en geregistreerd forensisch arts KNMG (of evt. FMG).
  • Je bent in het bezit van een rijbewijs.
  • Bij een melding moet je in binnen één uur op de betreffende locatie in Twente aanwezig kunnen zijn. Ook als dit niet mogelijk lijkt, nodigen we je toch uit om te reageren, zodat we samen kunnen kijken naar wat er wel mogelijk is.
  • Woon je verder dan een uur rijden van ons af, dan bieden we jou een hotelovernachting aan.

Aanbod

  • een uitstekende honorering, met toeslagen voor avond- nacht- en weekenddiensten;
  • een prettige werkomgeving, met een gedreven team van collega’s;
  • een uitdagende afwisselende functie die je eventueel kunt uitoefenen naast een bestaande (parttime) functie;
  • werken in ons mooie Twente; je bent veel onderweg en zult veel van het Twentse landschap en haar vriendelijke inwoners zien.

Bedrijfsprofiel SamenTwente

In Twente is het goed wonen en werken. Hier komen natuur, innovatie en zorgtechnologie samen. Twente is de meest ondernemende hightech regio van Nederland, met meer dan drieduizend hightechbedrijven en excellente kennisinstellingen.


Nergens beter dan in Twente kun je onthaasten. Twente is een schitterend recreatie-, fiets- en wandelgebied. De woningen in Twente zijn nog betaalbaar. Economisch gaat het Twente voor de wind. Je hebt een directe intercity-verbinding met Utrecht en Amsterdam. En door Twente loopt de A1, de snelweg waarmee de rest van Nederland altijd dichtbij is.


Twente is in alle opzichten een A1-locatie. Dus waar wacht je nog op?


Het forensisch team

We werken op dit moment met een team van forensische artsen, verpleegkundigen voor de medische arrestantenzorg en het bloedproefpiket,en twee secretaresses. De artsen zijn bij toerbeurt, buiten kantoortijd, beschikbaar voor politie en justitie. De diensten lopen de gehele week overdag van 07.00 – 19.00 uur en ’s avonds/’s nachts van 19.00 – 07.00 uur. We werken samen met andere GGD-en waardoor het kan zijn dat jouw inzet ook voor een ander gebied in Oost-Nederland gevraagd wordt.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van SamenTwente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Nijverheidstraat 30
7511 JM ENSCHEDE
053 - 4876 543