AIOS Revalidatiegeneeskunde

Roessingh is op zoek naar een AIOS Revalidatiegeneeskunde

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
18-3-2024
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

De Onderwijs-en Opleidingsregio Noord- en Oost-Nederland (OOR-NO)

(Revalidatiegeneeskunde - OOR NO) heeft 3 opleidingscircuits, in Groningen en Friesland, Twente en Zwolle. De centra werken intensief samen in de organisatie van de opleiding revalidatiegeneeskunde. Dit biedt jou de unieke mogelijkheid om tijdens je opleiding stages te lopen bij meerdere organisaties en kennis te maken met meerdere specialisaties. Denk aan volwassenenrevalidatie (klinisch en poliklinisch), kinderrevalidatie en ziekenhuisrevalidatie. Ook participeer je in inter- en multidisciplinaire behandelteams, zowel in het revalidatiecentrum als in het ziekenhuis. Je voert spreekuren en consulten op de ziekenhuisafdelingen en je participeert in de bereikbaarheidsdiensten voor de in de kliniek opgenomen patiënten.


Je opleiding volg je hoofdzakelijk in één van de 3 instroomcircuits. Als je in opleiding bent in Twente of Zwolle, krijg je gedurende 3 maanden een academische stage in het UMCGaangeboden. Daarnaast doe je een verdiepingsstage van 6 maanden over een onderwerp naar keuze in één of meerdere circuits. 

Vanuit het instroomcircuit kun je ook delen van de opleiding volgen in één van de andere circuits en zo profiteren van de specifieke expertise die in de OOR-NO aanwezig is. Thema’s van expertise zijn onder meer: 


 • dwarslaesierevalidatie
 • bewegingsanalyse
 • revalidatietechnologie
 • amputatie-prothesiologie (van onderste en bovenste extremiteit)
 • spasticiteitsbehandeling
 • handrevalidatie


Tijdens de opleiding volg je meerdere cursussen en trainingen voor het ontwikkelen van competenties en revalidatiegeneeskunde-inhoudelijke kennis en vaardigheden. Je bekwaamt je ook in generieke activiteiten zoals wetenschappelijk onderzoek, medisch leiderschap of onderwijs & supervisie. Je profileert je daarnaast op één van deze generieke activiteiten middels een profielopdracht. Deze opdracht leidt tot een wetenschappelijk product, zoals een poster of mondelinge presentatie op een internationaal congres, of een submittable artikel voor een peeru0002reviewed tijdschrift.

Binnen de circuits zijn meerdere wetenschappelijke onderzoekslijnen die worden ondersteund door researchteams in het UMCG, Roessingh Research and Development (RRD) en Isala academie/Vogellanden. Naast wetenschap kun je tijdens de opleiding ook verdieping zoeken in het geven van onderwijs en supervisie óf in leidinggeven en organiseren.


Per 1 juli 2024 hebben we 1 opleidingsplaats beschikbaar bij UMCG/Revalidatie Friesland, 2 in Twente en 1 in Zwolle. Je kunt in je sollicitatie een voorkeur voor een instroomcircuit aangeven.

Functievereisten

 • Je bent BIG-geregistreerd basisarts en hebt aantoonbare interesse in de revalidatiegeneeskunde. Ervaring in aanverwante specialismen, zoals orthopedie of neurologie, strekt tot de aanbeveling.
 • Je bent enthousiast, hebt goede communicatieve vaardigheden, bent verbindend en je wilt leren om leiding te geven aan een interdisciplinair team van professionals.
 • Je toont persoonlijk leiderschap en bent in staat om regie te voeren over jouw opleiding tot revalidatiearts.

Aanbod

De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ziekenhuizen of de CAO – universitair medische centra (CAO-UMC/NFU). Een voltijd of deeltijd arbeidsovereenkomst is mogelijk. De arbeidsovereenkomst als arts-assistent in opleiding is gelijk aan de duur van de opleiding.


 • Bij indiensttreding bij Roessingh en bij Vogellanden/Isala is het salaris gebaseerd op de ‘salarisschaal werknemers die een opleiding volgen tot medisch specialist’, FWG 66.
 • Bij indiensttreding bij het UMCG is het salaris gebaseerd op schaal 11A (CAO UMC)


Wanneer je voorafgaand aan de opleiding eerst ervaring wilt opdoen binnen de revalidatiegeneeskunde als ANIOS dan behoort dit tot de mogelijkheden (afhankelijk van beschikbare vacatures). Ook kan geadviseerd worden een ontwikkelassessment te doorlopen voorafgaand aan de start van de opleiding. 


Voor de indiensttreding wordt een verklaring omtrent gedrag gevraagd (VOG). Alle organisaties 

voeren een preventief Hepatitis B beleid. Dit betekent dat je (aantoonbaar) voldoende 

bescherming tegen Hepatitis B moet hebben opgebouwd voordat je kunt worden aangesteld.

Indien vereist voor de functie kan het UMCG de vaccinatie verzorgen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Roessingh. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Roessinghsbleekweg 33 b
7522 AH ENSCHEDE
+31 (0)88 0875 777