Infrastructure Specialist

Previder is op zoek naar een Infrastructure Specialist. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
27-3-2024
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als Infrastructure Specialist bij Previder Core Services ben je verantwoordelijk voor de landelijke backbone van de Previder infrastructuur. Deze backbone verbindt de PoP-locaties van Previder met de beide datacenters in Hengelo. De backbone is opgebouwd uit WDM apparatuur in combinatie met switching en routing componenten van Cisco. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor alle routing, switching en firewall componenten binnen de twee datacenters. Vanuit jouw rol houd jij je bezig met uitbreidingen, vervanging van apparatuur, de uitvoering van (pro-actief) onderhoud, storings- en DDOS detectie en draai je mee in de storingsdienst.


Je maakt afspraken met transit- en peeringpartners en je onderhoudt de contacten met de verschillende carriers waarover Previder haar ISP-diensten levert.


Tevens ben je een aanspreekpunt voor de interne organisatie als het gaat om niet-standaard en vaak meer complexe ontwerp- en inrichtingsvraagstukken.


Je richt je op de optimalisatie van uitvoeringsprocessen en je signaleert structurele problemen die om een beleidsbeslissing vragen of om een nieuwe technische oplossing. Daarnaast blijf je graag op de hoogte van de nieuwste technologische ontwikkelingen en trends op het gebied van datacenterinfrastructuur, om op deze manier voorstellen te kunnen maken voor productontwikkeling om de kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren.


Taken en verantwoordelijkheden in het kort

 • Samen met je team ben je primair verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van de routing, switching en firewall componenten binnen de datacenters en op de PoP-locaties van Previder vanuit haar rol als Internet Service Provider;
 • Je levert een bijdrage aan initiatieven ter verbetering van de infrastructuur binnen de datacenters;
 • Je stelt documentatie op als leidraad voor migraties, vervanging van apparatuur en changes binnen je verantwoordelijkheidsgebied;
 • Je adviseert en ondersteunt de Managed Services en Projectorganisatie bij incidenten of de voorbereiding van changes t.b.v. complexe infrastructuur- en connectiviteitsvraagstukken;
 • Je draagt bij aan de ontwikkeling van nieuwe diensten in samenspraak met Portfolio Management;

Samen met de andere disciplines binnen de afdeling Core Services stel je vast waar synergievoordelen te realiseren zijn en hoe je deze vorm kunt geven.


Jij maakt van je hobby je werk en bent gedreven om je kennis van infrastructuren te delen!

Functievereisten

 • Minimaal 3 jaar praktische IT werkervaring;
 • Een afgeronde HBO ICT opleiding;
 • Ervaring met het Fortinet en Cisco portfolio. Daarnaast is ervaring met Linux en WDM techniek een pré;
 • Ervaring met netwerktechnieken als Ethernet, IP, routing, OSPF, BGP, Ipv6, , PPP, radius, xDSL, SSL-VPN en IPSEC;
 • Je bent stressbestendig, proactief en je werkt oplossings- en resultaatgericht;
 • Je weet prioriteiten te stellen;
 • Je bent communicatief vaardig, hands-on en werkt pragmatisch;
 • Je kunt zelfstandig werken en tegelijkertijd goed samenwerken in een team van specialisten.
 • Nauwkeurigheid en het tonen van initiatief staan bij jou hoog in het vaandel.


Daarnaast denk je in mogelijkheden en heb je een passie voor het ontwikkelen van nieuwe oplossingen.

Aanbod

Werken bij Previder betekent werken in een hechte, professionele en snelgroeiende organisatie verspreid over onze locaties in Hengelo en Vianen. Je kunt waar nodig terugvallen op een groot aantal specialisten binnen Previder waarmee je technische uitdagingen kunt bespreken en oplossen.


We werken in een innovatieve, snel veranderende technologische markt en we hechten veel waarde aan de ontwikkeling en begeleiding van onze collega’s. We vinden het belangrijk dat jij tot alle middelen beschikt om je werk goed te kunnen doen. Onze collega’s maken immers het verschil! We bieden dan ook uitstekende voorwaarden en daarnaast:

 • Goede vergoeding voor storingsdiensten;
 • Bij ons betaal je geen eigen pensioenpremie, wij betalen voor je pensioen;
 • Specialistische trainingen in jouw vakgebied;
 • Vrijdagmiddagborrels in de lounge!
 •  Eigen budget om hardware uit te kiezen passend bij je functie
 •  Opleidingsbudget, om jezelf verder te blijven ontwikkelen
 •  Hybride werken en een goede thuiswerkregeling, om je thuiswerkplek in te richten
 • Reiskostenvergoeding Reiskostenvergoeding
 •  Persoonlijke ontwikkeling op zowel technisch als persoonlijk vlak, zodat je koploper blijft in je vakgebied.
 •  Een fijne werksfeer, met jaarlijks de Previder BBQ, borrels, teamuitjes, sportactiviteiten etc.
 • Vrije dagen 25 vakantiedagen + 6 Fit for Business dagen

Bedrijfsprofiel Previder

Over Previder

Previder maakt onderdeel uit van Odin Groep; een thuis voor IT-bedrijven en professionals.


Previder levert het gehele IT-fundament aan onze klanten. We realiseren moderne werkplekken voor eindgebruikers om efficiënt en veilig samen te werken.


We begeleiden organisaties met de transitie naar de cloud en bieden betrouwbare en flexibele IT-platformen vanuit onze eigen datacenters. Door onze persoonlijke aanpak, betrokkenheid en directe lijnen zijn we een sterke samenwerkingspartner voor zorg, overheid, bedrijfsleven en de IT-sector. Samen zijn we in staat steeds weer innovatieve oplossingen te realiseren voor onze klanten.


Sfeer proeven? Neem een kijkje op onze website en check onze vacatures via werkenbij of kom gerust langs voor een kop koffie.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Previder. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Expolaan 50
7556 BE Hengelo (Ov)
+31 (0)88 332 33 33