IT Business Development Manager

Breng jouw passie voor sales en IT tot leven als Business Development Manager, ontwikkel strategische partnerships met nieuwe klanten en draag daarmee bij aan de groei van Previder's organisatie. 

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
31-1-2024
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als Business Development Manager ben je verantwoordelijk voor het identificeren, benaderen en aantrekken van nieuwe klanten. Je bent continu op zoek naar mogelijkheden om onze dienstverlening te positioneren in de markt. Je bent in deze rol oprecht geïnteresseerd in onze klanten en zorgt dat je als gesprekspartner op de hoogte bent van marktontwikkelingen en ontwikkelingen in de IT. 


Zo kun je de klant voorzien van het beste advies op het gebied van o.a. cloud, werkplek en het reguliere IT-beheer. Onze klanten zijn voornamelijk MKB en MKB+ klanten, je contactpersonen zijn over het algemeen ICT-managers en directie.


Dit doe je natuurlijk niet alleen. Je komt te werken in een gemotiveerd en kundig team waarin je samenwerkt met een salesteam, bestaande uit collega’s: inside sales, pré sales, accountmanagers en als leidinggevende de commercieel manager.


Jouw kerntaken

 • Identificeren en analyseren van zakelijke kansen bij nieuwe klanten in Oost-Nederland.
 • Het behalen van verkoopdoelstellingen en het bijdragen aan de groei van Previder.
 • Begrijpen van de behoeften van klanten en op maat gemaakte oplossingen voorstellen, samen met pre-sales.
 • Rapporteren van markttrends, concurrentieanalyse en klantfeedback aan het management.
 • Samenwerken met collega’s van andere afdelingen, zoals marketing, inside sales en projecten & consultancy.

Functievereisten

 • Aantoonbare ervaring met new business sales van ICT-diensten en -oplossingen
 • Resultaatgericht, proactief, gedreven en denken in oplossingen
 • Sterk netwerk in de regio, of bereid zijn deze op te bouwen
 • Representatieve uitstraling, zelfstandig en pragmatisch
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een soortgelijke rol
 • Minimaal een afgeronde bacheloropleiding, bij voorkeur in de richting van Bedrijfskunde, ICT of vergelijkbaar.

Aanbod

We gaan altijd voor de lange termijn relatie met onze klanten en hopelijk ook met jou. Als Previder zijn we ontzettend aan het groeien en hopen dat jij wilt bijdragen aan deze groei. Previder richt zich op drie verschillende markten: zorg, woningcorporaties en klanten in de zakelijke markt. Je focus als Business Developer ligt bij klanten in de zakelijke markt.


Werken bij Previder betekent werken bij een hechte, professionele en snel groeiende organisatie verspreid over onze locaties in Hengelo en Vianen, waar in totaal 350 collega’s werkzaam zijn. De locatie waar jij komt te werken is Hengelo.


We werken in een innovatieve, snel veranderende technologische markt. We hechten veel waarde aan de ontwikkeling en begeleiding van onze collega’s. We vinden het belangrijk dat jij tot alle middelen beschikt om je werk goed te kunnen doen. Onze collega’s maken immers het verschil! 


We bieden dan ook uitstekende voorwaarden en daarnaast:

 • Goed salaris en uitstekende bonus regeling
 • Lease-auto
 • Je kunt hybride werken, thuis en vanuit ons kantoor in Hengelo.
 • Premievrij pensioen met keuze tot maatwerk.
 • Eigen budget om een laptop en mobiel uit te kiezen.
 • Een fijne werksfeer, met jaarlijks de Previder BBQ, borrels, teamuitjes, sportactiviteiten etc.

Bedrijfsprofiel Previder

Wij zijn een toonaangevende speler in de IT-sector en streven ernaar organisaties te ondersteunen bij hun digitale transformatie. Onze IT-oplossingen en diensten hebben al talloze bedrijven geholpen om efficiënter te opereren en hun concurrentiepositie te versterken. Voor veel organisaties functioneren wij als verlengstuk van de IT-afdeling en van het bedrijf. Wij staan bedrijven terzijde bij alle IT-vraagstukken. We realiseren werkplekken om efficiënt en veilig samen te werken, we begeleiden organisaties met de transitie naar de cloud en bieden betrouwbare en flexibele IT-platformen vanuit onze datacenters.


Ter versterking van het salesteam zijn wij op zoek naar een gedreven en resultaatgerichte Business Development Manager.


Over Previder

Previder maakt onderdeel uit van Odin Groep; een thuis voor IT-bedrijven en professionals.


Previder levert het gehele IT-fundament aan onze klanten. We realiseren moderne werkplekken voor eindgebruikers om efficiënt en veilig samen te werken.


We begeleiden organisaties met de transitie naar de cloud en bieden betrouwbare en flexibele IT-platformen vanuit onze eigen datacenters. Door onze persoonlijke aanpak, betrokkenheid en directe lijnen zijn we een sterke samenwerkingspartner voor zorg, overheid, bedrijfsleven en de IT-sector. Samen zijn we in staat steeds weer innovatieve oplossingen te realiseren voor onze klanten.


Sfeer proeven? Neem een kijkje op onze website en check onze vacatures via werkenbij of kom gerust langs voor een kop koffie.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Previder. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Expolaan 50
7556 BE Hengelo (Ov)
+31 (0)88 332 33 33