Service Engineer Beverwijk

Ben jij die handige sleutelaar die service hoog in het vaandel heeft? Als service engineer bij het Pentair Service Center in Beverwijk houd jij je bezig met het repareren en onderhouden van pompen en pompsystemen.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
31-1-2024
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

Als Service Engineer in de regio Noord Holland is geen dag hetzelfde. De ene dag werk je in het Service Center in Beverwijk, de andere dag op klantlocatie. Je installeert nieuwe pompen, voert onderhoud of reparaties uit aan bestaande pompen en verhelpt storingen. Met kleinere projecten ga je meteen aan de slag. Grotere projecten lopen via onze werkvoorbereiding. In het begin loop je mee met een ervaren monteur die je de fijne kneepjes van het vak leert, maar uiteindelijk ga je zelfstandig aan de slag. Dus ben jij een handige sleutelaar, die service hoog in het vaandel heeft? Lees dan snel verder!

Functievereisten

  • Mbo werk- en denkniveau werktuigbouwkunde/ mechatronica
  • Ervaring met pompen, pompsystemen, aandrijvingen of vergelijkbaar rotating equipment
  • Affiniteit met elektro- en besturingstechniek


Als service engineer bij Pentair is het belangrijk dat je technische ervaring hebt, zodat je op de juiste manier onderhoud en reparaties kunt uitvoeren aan onze pompen. Daarom zijn wij op zoek naar een nauwkeurige monteur, die flexibel inzetbaar is en kan improviseren als het nodig is. Het kan voorkomen dat je door een storing in het weekend of op een feestdag moet werken. Je werkt zelfstandig, maar staat er nooit alleen voor. Samen met een enthousiaste groep ervaren en deskundige collega’s zorg je voor een maximaal resultaat voor de klant.

Aanbod

Wij zijn onderdeel van een groot, beursgenoteerd Amerikaans bedrijf, maar binnen onze vestiging heerst nog altijd de gemoedelijke en informele werksfeer van het oude familiebedrijf. De lijnen zijn kort en de deuren staan hier altijd open. Maar er is meer, namelijk:

  • Samen vieren van successen en mijlpalen
  • Een actieve personeelsvereniging
  • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden die passen bij jouw ambities en behoeften
  • Aandacht voor welzijn en gezondheid, zodat je duurzaam inzetbaar bent en blijft
  • Arbeidsvoorwaarden conform Metalektro
  • Jaarlijks 27 verlofdagen en 13 ADV dagen (bij een fulltime dienstverband)
  • Volledig ingerichte service bus
  • Mobiele telefoon en laptop

Bedrijfsprofiel Pentair

De zuiverende werking van membraanfiltratie Hoogwaardige filtratietechnologie op basis van geavanceerde membranen. Dat is de kernactiviteit van Pentair uit ondernemend Enschede in Twente. Daarmee worden fabrikanten van apparatuur, ingenieursbureaus en constructie-aannemers wereldwijd geholpen met efficiëntie bescherming van water, vloeistoffen, warmte en apparatuur. Wereldwijd zien industrieën en organisaties zich geconfronteerd met toenemende uitdagingen in de zuivering van drinkwater, proceswater en afvalwater. Daarin staat een structurele vermindering van de impact op het milieu en de leefomgeving voorop. Anaerobe membraanbioreactoren (MBR) vormen de meest recente technologische oplossingen om deze problemen structureel aan te pakken. Scheiden van ongewenste deeltjes Membraanfiltratie zuivert een vloeistof door deze te scheiden van ongewenste vaste deeltjes, zo klein als moleculen. Zowel voor de productie van drinkwater, het reinigen en recyclen van proceswater en afvalwater, als voor een reeks industriële, niet-water-gerelateerde toepassingen in de voedings-, dranken- en farmaceutische sectoren, levert Pentair tal van X-Flow-oplossingen met innovatieve filtratieproducten, filtratiediensten en filtratietechnologieën. Wereldwijd distributienetwerk Via een wereldwijd distributienetwerk voorziet Pentair zowel OEM's, partners als aannemers van de geavanceerde X-Flow membraantechnologie. Ingenieurs ondersteunen klanten in elke projectfase, van conceptontwerp tot het opstarten en de uiteindelijke installatie en het in werking treden van de filtratie. In Enschede dragen het laboratorium, de R&D-faciliteiten en de uitgekiende productiefaciliteiten bij aan deze geavanceerde oplossingen. Op basis van de X-Flow-membranen zijn wereldwijd vele filtratieprojecten gerealiseerd. Zo werkt Pentair met trots aan duurzame oplossingen in een veranderende wereld. Doorbraaktechnologie Op de R&D-afdeling werken tientallen hoogopgeleide specialisten. In nauwe samenwerking met collega's van productbeheer en productimplementatie alsook met procestechnologen, worden verschillende innovatieve toepassingen gerealiseerd. Een recente doorbraak is de Helix-technologie, ook wel ‘ultrafiltratie met een twist’ genoemd. Het is de nieuwste innovatie van Pentair in buisvormige membraantechnologie. Het compacte Helix-membraan lost effectief het belangrijkste productieknelpunt op van ultrafijne ultrafiltratie, namelijk het ontstaan van concentratiepolarisatie en de daaruit voortvloeiende koekopbouw in de membranen. Met deze doorbraaktechnologie behoort dit knelpunt tot het verleden. Universitaire spinoff uit Twente X-Flow is van oorsprong een spinoff van Universiteit Twente, dat vanuit wetenschappelijk perspectief een praktische methode ontwikkelde om holle vezelmembranen van uitzonderlijke kwaliteit en robuustheid te vervaardigen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Pentair. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Marssteden 50
7547 TC ENSCHEDE
053 - 4287 350