Quality Engineer

Als Quality Engineer bij Pentair in Enschede borg je de kwaliteit van hun producten en bedrijfsprocessen en help jij hen om de  kwaliteit naar een hoger niveau te tillen. Word jij de nieuwe pionier in membraantechnologie?

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
23-6-2023
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als Quality Engineer ben je eigenaar van ons kwaliteitssysteem. Je analyseert, beoordeelt en adviseert de organisatie over kwaliteitsaspecten en processpecificaties. Ook signaleer je afwijkingen en borg je wijzigingen. De analyses die jij maakt zijn waardevol voor jouw interne klant en als gevolg daarvan ook voor onze eindklant. Je neemt het initiatief tot verbetervoorstellen, werkt projectmatig, maakt plannen en zorgt voor de opvolging daarvan. De resultaten van jouw analyses bespreek je met je collega’s. Je vergroot onze bewustwording op kwaliteit en weet met jouw kennis en enthousiasme anderen hierin mee te nemen. Het organiseren van audits, begeleiden van klantaudits, het uitvoeren van Root Cause Analyses en het afhandelen van klachten behoort ook tot je taken. Met jouw verbetermentaliteit definieer, implementeer en borg je onze werkinstructies en -methoden. Je bepaalt prioriteiten en maakt een voorstel voor het oplossen van kwaliteitsissues. Deze bespreek je met productiemanagement en de eindverantwoordelijke op QHSE-gebied. Kortom, een veelzijdige functie waarin je met alle afdelingen van onze organisatie te maken krijgt.

Functievereisten

 • HBO werk- en denkniveau Technische Bedrijfskunde of een Chemische achtergrond.
 • Enige jaren werkervaring in een soortgelijke functie is meegenomen, maar als je bereid bent om een opleiding te volgen dan staan we daar open voor


Je bent een verbinder, analytisch sterk, kritisch maar vooral positief ingesteld. Van nature weet je deze karaktereigenschappen en competenties feilloos met elkaar te combineren. Werken bij Pentair in Enschede betekent werken in een internationale omgeving. Dit vraagt een goede beheersing van de Engelse taal. Je werkt zelfstandig, maar je staat er nooit alleen voor. Samen met de enthousiaste groep ervaren en deskundige collega’s van het Quality team zorg je voor een maximaal resultaat voor de organisatie. 


Aanbod

Wij zijn onderdeel van een groot, beursgenoteerd Amerikaans bedrijf, maar onze Twentse roots zijn voelbaar aanwezig op de werkvloer. Binnen onze vestiging is sprake van een informele werksfeer en er is veel ruimte voor eigen initiatief. De interne lijnen zijn kort en je kunt bij iedereen binnenlopen. Onze successen en mijlpalen die vieren wij samen! Wij hebben flexibele werktijden en in het kader van hybride werken mogen medewerkers, indien mogelijk, gedeeltelijk thuis werken. Maar er is meer, namelijk:  


 • 27 verlofdagen en 13 ADV dagen (op jaarbasis, bij fulltime dienstverband)  
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden
 • Een marktconform salaris passend bij je kennis en ervaring 
 • Arbeidsvoorwaarden volgens CAO Metalektro 
 • Laptop & mobiele telefoon
 • Reiskosten en/of thuiswerkvergoeding met mogelijkheid tot inrichting thuiswerkplek

Bedrijfsprofiel Pentair

Bij Pentair geloven we dat de gezondheid van onze wereld afhankelijk is van betrouwbare toegang tot schoon water. Wij leveren een uitgebreid assortiment slimme, duurzame wateroplossingen aan consumenten, bedrijven en industrieën over de hele wereld. Pentair zet zich in voor een veiligere, duurzamere wereld. De 10.000 werknemers van Pentair werken op ongeveer 130 locaties in 34 landen.


Pentair in Enschede is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van membraanfiltratie toepassingen voor bier, water en andere vloeistoffen. Wij ontwerpen, produceren, installeren en onderhouden deze oplossingen over de hele wereld.


Diversity and Inclusion:

With our expanding global presence, cross-cultural insight and competence are essential for our ongoing success. We believe that a diverse workforce contributes different perspectives and creative ideas that enable us to continue to improve every day. Race, gender, ethnicity, country of origin, age, personal style, sexual orientation, physical ability, religion, life experiences and many more factors contribute to this diversity.


We take ongoing action to improve the diversity of our workforce by:


 • Ensuring leadership involvement and ownership
 • Attracting and retaining diverse talent at all levels
 • Fostering a globally aware, inclusive culture
 • Ensuring our practices are fair and non-discriminatory

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Pentair. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Marssteden 50
7547 TC ENSCHEDE
053 - 4287 350