Contractmanager Zorg en Jeugdhulp

OZJT is op zoek naar Contractmanager Zorg en Jeugdhulp

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
13-10-2023
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

In deze prachtige baan…

ga jij, samen met het team, een belangrijke bijdrage leveren aan het organiseren en regelen van Jeugdhulp en Wmo voor de 14 Twentse gemeenten. 

Dit doe je in nauwe samenwerking met de andere contractmanagers, contractbeheerders, toezichthouder en inkoopadviseur. Ook heb je veel contact met zorgaanbieders en de gemeenten waarvoor wij deze contracten beheren. 


Dit ga je doen

Gemeenten en samenwerkingspartners moeten hun inwoners zo optimaal mogelijk bedienen. Deze opgave vraagt nu meer dan ooit van de partijen. 

Naast de verantwoordelijkheid van alle betrokken partijen, is jouw rol als contract manager hierbij van groot belang!


Jij bent als contractmanager verantwoordelijk voor het onderhouden van verschillende relaties met contractpartners. Dit doe je onder andere door middel van reguliere voortgangsgesprekken. Je bewaakt en monitort de contracten aan de hand van vooraf vast te stellen kaders en beoordeelt de prestaties van de contractpartners. 

Op basis van deze analyses en evaluaties maak je afspraken met contractpartners over eventuele verbeteringen. Je bent - ten aanzien van het contract - het eerste aanspreekpunt voor de contractpartner, maar ook voor de interne organisatie én voor de deelnemende gemeenten. 


Deskundig en verbindend

Je bent een deskundige gesprekspartner, voor je collega contractmanagers en voor je collega’s op het gebied van financiën, inkoop en managementinformatie. Je werkt nauw samen met de regiogemeenten, toezicht(houders) naast de jurist, inkoopadviseurs, financieel medewerkers en met collega’s van contractbeheer. 


Je weet als geen ander wat zakelijk partnerschap inhoudt, en onderhoudt de relatie met gecontracteerde zorgaanbieders in jouw eigen caseload, en met betrokkenen binnen de gemeenten. Je bent mede verantwoordelijk voor de doorontwikkeling en professionalisering van het contractmanagement Jeugdhulp en Wmo. 

Functievereisten

Je bent een verbinder, politiek sensitief, en sterk in netwerken. Communicatief sterk vaardig.

Daadkrachtig; je geeft niet op maar zet door bij tegenslag. Je hebt coördinerende en organiserende vaardigheden, waarbij je goed het overzicht kan houden.  

Je bent op de hoogte van de actuele ontwikkelingen en wetgeving binnen het sociaal domein.


 • Je hebt een relevante afgeronde opleiding, op minimaal HBO-niveau;
 • Je hebt een aantal jaren werkervaring in een soortgelijke functie; 
 • Ervaring en kennis in het sociaal domein, is een pre;
 • Kennis van gemeentelijke- en inkoopprocessen, bij voorkeur opgedaan binnen het sociaal domein;
 • Je kan goed functioneren in een politiek-bestuurlijke omgeving; 
 • Je kunt een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) overhandigen. 

Aanbod

 • een salaris, afhankelijk van ervaring, van maximaal € 5.725,- bruto per maand (schaal 11)) op basis van een 36-urige werkweek; 
 • een arbeidsovereenkomst bij SamenTwente voor de duur van één jaar, voor 32 uur per week; eventuele verlenging hangt af van organisatieontwikkelingen.
 • naast het salaris zijn er ook een aantal interessante extra’s, waaronder een Individueel keuze budget van 17,05%
 • mogelijkheid tot volgen van opleiding/cursussen
 • ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. 
 • Hybride werken behoort tot de mogelijkheden, inclusief een thuiswerkvergoeding
 • Verder hebben we bij SamenTwente een actieve personeelsvereniging waaraan je deel kunt nemen.
 • Reis je met het OV? Ons Twentehuis bevindt zich op loopafstand van Centraal Station Enschede.
 • Detachering of een overeenkomst via Payroll behoort tot de mogelijkheden. 

Bedrijfsprofiel Organisatie voor Zorg en Jeugdhulp in Twente

Het team

In Twente wordt door gemeenten intensief samengewerkt op het gebied van zorg (Wmo) en jeugdhulp. 

Het OZJT-team waarin jij komt te werken, vormt de motor, facilitator van de samenwerking en is ook deels uitvoerder in deze samenwerking. OZJT is onderdeel van SamenTwente.

Inkoop- / contractmanagement, toezicht en ondersteuning van de bestuurlijke en ambtelijke samenwerking behoren, naast diverse projecten zoals de ‘Transformatie’ tot de taken van OZJT. 

Op onze website vind je meer informatie over de samenwerking van gemeenten bij Jeugdhulp en Wmo.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van OZJT. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Nijverheidstraat 30 7511 JM Enschede