Stage Podium- en (evenementen)techniek

Wil jij meewerken aan grote producties én een goede stagevergoeding krijgen? Grote kans dat de stage voor podium- en evenemententechniek bij de Nederlandse Reisopera dan bij jou past!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
23-6-2023
Aantal uur
36
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

Grote kans dat de stage voor podium- en evenemententechniek bij de Nederlandse Reisopera dan bij jou past! Wij touren heel Nederland rond met technisch ingewikkelde, maar vooral enorm mooie producties en komen in de grootste theaters van ons land. Als technicus in wording weet jij natuurlijk als geen ander: de allerbeste eerste rij is niet in de zaal, maar backstage! Lijkt het jou leuk om rond te reizen én wie weet bij ons na jouw opleiding in vaste dienst te komen? Lees dan snel verder! 


Wat ga jij doen tijdens jouw podium- en evenemententechniek stage? 

Jouw stage? Die is nooit saai. Je zal onder begeleiding van onder andere Huub, onze Coördinator Theatertechniek, een aantal taken oppakken. Welke taken? Dat bekijken we samen met jou en is afhankelijk van wat jij wilt leren en waar jouw interesses liggen. Jouw mogelijke werkzaamheden tijdens jouw stage: 

 • Je werkt onder begeleiding van collega’s aan de voorbereidingen voor onze grote producties; 
 • Je verzamelt de benodigde apparatuur én mag assisteren bij het bedienen van de apparatuur tijdens repetities en voorstellingen; 
 • Je reist mee met onze tour en helpt met het op- en afbouwen in de theaters. 


Ps. wij als technici zijn snoepers: bij elke voorstelling staat er een pot snoep backstage :)

Functievereisten

Jij zit nog middenin jouw opleiding. Bijvoorbeeld podium- en evenemententechniek of een vergelijkbare opleiding. Om zoveel mogelijk te kunnen leren en in ieder geval één hele productie mee te kunnen maken, heeft het onze voorkeur als jij een stage kan lopen van minimaal 20 weken. Verder vinden wij het belangrijk dat: 

 • Jij enthousiast wordt van het creëren van de gaafste producties, bijvoorbeeld door te ondersteunen op het gebied van licht-, video en/of geluid; 
 • Jij vindt het leuk om op tour te gaan naar alle grote theaters in Nederland; 
 • Jij vindt het niet erg om buiten de ‘normale’ kantooruren te werken. 


 Sluit deze stage niet helemaal bij jou aan, maar wil jij wel graag bij ons stagelopen? Mail ons dan ook gerust!  

Aanbod

Heel belangrijk: de benefits! Naast dat je de mogelijkheid krijgt om mee te werken aan grote producties en jij echt jezelf kunt zijn, bieden wij ook nog andere stagevoorwaarden:  

 • Een stagevergoeding gebaseerd op jouw leeftijd van maximaal € 580 bruto per maand bij een fulltime stage (36 uur); 
 • Misschien wel een vaste baan na jouw opleiding of een bijbaan tijdens jouw opleiding; 
 • Een unieke werkplek; 
 • De leukste collega’s; 
 • Veel leren in korte tijd omdat we een kleine organisatie zijn; 
 • Veel vrijheid; 
 • Meereizen met de tofste operaclub van Nederland.

Bedrijfsprofiel Nederlandse Reisopera

Wij zijn vooral een hele gezellige organisatie. We werken hard, maar zien ons werk beloond in de mooiste opera’s van Nederland, én ook daarbuiten! Zo werken wij momenteel samen met Wenen aan een supergave productie van Die Zauberflöte (de toverfluit) waarbij Techniek ook een enorm belangrijke rol speelt.  

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van de Nederlandse Reisopera. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.


Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Perikweg 97
7512DP ENSCHEDE