Senior Java Developer – Dossier Tribe

Nedap is op zoek naar een Senior Java Developer – Dossier Tribe

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
13-2-2024
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Wij zoeken een Senior Java Developer die wil bijdragen aan betere zorg en nieuwe technische mogelijkheden op basis van open standaarden. Geïnteresseerd? Lees dan snel verder. 


“In deze rol krijg je ruimte om initiatief te nemen binnen een innovatieve omgeving, en word je technisch echt uitgedaagd. - Stefan Teijgeler, “Captain Team Dossier en Team OpenEHR” bij Nedap Healthcare.


Als Senior Java Developer binnen de Dossier tribe zal jij actief gaan meedenken- en werken aan de ontwikkelrichting van het cliëntdossier. Je krijgt de verantwoordelijkheid om projecten vanaf het begin op te pakken en tot een succesvol einde te brengen. Hierbij kan je denken aan: Datamodellen in versimpelde vorm beschikbaar stellen via API’s, Querytooling ontwikkelen op dynamische Json data, meewerken aan de internationale OpenEHR standaard en deze implementeren in opensource tooling (https://github.com/openEHR/archie).


 • Het opzetten en coördineren van nieuwe projecten.
 • Je begeleidt teamgenoten en je ondersteunt andere teams binnen Nedap Healthcare, bij het gebruik van “OpenEHR”.
 • Je denkt mee over de architectuur van onze applicaties op korte en op lange termijn.
 • Je neemt initiatief wanneer er wensen zijn vanuit andere teams of partners. Jij bedenkt hoe deze vragen kunnen worden opgelost, werkt het technisch uit en bent kartrekker bij de implementatie. Je krijgt hier ook de ruimte en middelen voor om dit te doen.
 • Je verdiept je in de standaarden en draagt hier eventueel zelf aan bij. Je komt proactief met nieuwe ideeën vanuit de techniek die gerealiseerd zouden kunnen worden en waar teams en partners mee geholpen kunnen worden.

Functievereisten

Wij zijn op zoek naar een Senior Java Developer met een aantal jaren ervaring in (backend) applicatieontwikkeling. Je bent technisch goed onderlegd en je bent in staat om actief deel te nemen aan discussies over toekomstige ontwikkelingen en architectuur van de applicatie. Ook onderhoud je contact met andere teams over nieuwe projecten.


Daarnaast beschik je over:


 • WO werk- en denkniveau, met een afgeronde WO-diploma, zoals Computer Science (of aanverwant).
 • Je hebt een aantal jaar relevante werkervaring als Java Developer.
 • Je hebt kennis van het inrichten en optimaliseren van databasestructuren en -queries in MySQL. 
 • Kennis van Spring Boot of vergelijkbare web-frameworks en kennis van OpenEHR is een pré.
 • Je bent bekend met Ebean of vergelijkbare ORMs.
 • Hands-on teamspeler met goede communicatieve vaardigheden.
 • Goede beheersing van de Engelse taal (en bij voorkeur ook de Nederlandse taal).
 • Je denkt graag mee aan de internationale OpenEHR standaard en Open Source Tooling.
 • Je hebt ervaring met het implementeren van “query languages”, parser generators zoals ANTLR, meta models (en code generation).

Aanbod

Je gaat werken in een energieke werkomgeving die inspireert, met de beschikking over alle middelen die je nodig hebt om je werk optimaal te kunnen uitvoeren. Je krijgt de ruimte om je eigen werkdagen in te richten en we bieden je bovendien uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.


Waar jij op kunt rekenen in de rol van Senior Software Developer:


 • De volgende salarisschaal: schaal 9: min. €3.886,-/ max. €5.374,- per maand, bij een volledige werkweek van 38 uur.
 • Je ontvangt een dertiende maand, deelt mee in de winstdeling die je bovendien kunt gebruiken voor het verkrijgen van certificaten van Nedap-aandelen en we bieden een aantrekkelijke pensioensregeling;
 • 100% vergoeding voor reizen met het openbaar vervoer.
 • Jij bepaalt de werk-privébalans die bij je past. Werktijden, vrije dagen en vakantiedagen registreren we niet. We vertrouwen erop dat je hierin je eigen verantwoordelijkheid neemt.
 • Onze mensen zijn de basis voor ons succes. Daarom investeren we graag in je ontwikkeling. Wij kennen geen vast ontwikkelbudget. Naast het volgen van ons uitgebreide introductieprogramma, ga je een persoonlijk ontwikkelingstraject tegemoet, waarin we samen met jou naar je potentieel kijken en hoe we dit verder kunnen ontplooien.

Bedrijfsprofiel Nedap

We bouwen - op basis van Java, Spring Boot, MySQL en Ebean - aan een backend applicatie voor het gestructureerd opslaan en doorzoeken van medische data volgens de OpenEHR standaard. Hierbij gebruiken we parser generators en metamodels voor onder andere de validatie van deze data.


Daarnaast bieden we tooling en ondersteuning aan verschillende front-end teams die met onze backend koppelen. Ook heb je contact met andere teams binnen Nedap, business partners binnen Nederland en de internationale openEHR community.


Dit, als onderdeel van de “Ons Suite” die in heel Nederland wordt gebruikt. Je werkt voornamelijk samen met Software Developers binnen de Dossier tribe en daarnaast werk je nauw samen met andere teams binnen Nedap, business partners binnen Nederland en de internationale OpenEHR community.


We zijn een klein informeel team van Java-ontwikkelaars. We werken hecht samen en zijn betrokken bij elkaars projecten. Een goede werk/privé-balans is belangrijk, werktijden staan niet vast en deze zijn voor iedereen - in samenspraak met het team - zelf in te richten.


We hebben medewerkers die het prettig vinden om iedere dag op kantoor in Groenlo te werken, en er zijn medewerkers die graag remote - vanuit huis - werken. Af en toe organiseren we een teamuitje of een online bordspellen avond. Daarnaast hebben we veel contact met andere collega’s, zowel werk gerelateerd, maar ook voor bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd, potje tafeltennis, een ski-trip of een “Magic the Gathering-avond”.


“We zijn misschien wel de leukste tribe bij Nedap Healthcare. Het is altijd gezellig, iedereen heeft respect voor elkaar en is met elkaar betrokken.” - Jelte Zeilstra (Senior Java Developer en Product Owner team openEHR)


Ons internationale karakter en de mix van mensen en culturen maken Nedap uniek. Bij alles wat we doen stellen we de mens voorop. We maken technologie die mensen helpt gelukkiger en succesvoller te zijn in hun werk. We noemen dit ‘technology for life’. We werken vanaf ons hoofdkantoor, Nedap Campus in Groenlo en vanuit 11 locaties over de hele wereld. Nedap werd opgericht in 1929 en is sinds 1947 beursgenoteerd aan Euronext Amsterdam.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Nedap. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Parallelweg 2
7141 DC Groenlo
+31 544 471 111