Head of Technology

Nedap is op zoek naar een Head of Technology.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
8-12-2023
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Bij Nedap Retail lopen we voorop op het gebied van RFID in Retail wereld met ons iD Cloud platform voor voorraadinzicht. Terwijl onze reis voortgaat, zijn we op zoek naar een visionaire Head of Technology om onze product management en software teams te begeleiden, zodat ons technologische landschap niet alleen voldoet aan de eisen van vandaag, maar ook klaar is voor de toekomst.


De top 6 verantwoordelijkheden in jouw rol:


  • Strategic Leadership: Bedrijfsdoelen integreren in uitvoerbare plannen voor de technologieafdeling en actief deelnemen aan managementbesprekingen om de toekomst vorm te geven.
  • Team Leadership: Inspireren en begeleiden van zowel product management als software teams om ervoor te zorgen dat ze op één lijn liggen met de visie van het bedrijf.
  • Roadmap Development: Nauw samenwerken met het product management team om de overgang te maken van directe product functies naar een strategische roadmap voor de lange termijn.
  • Technological Guidance: Op de hoogte blijven van technologische trends en mogelijkheden identificeren om opkomende technologieën te gebruiken voor concurrentievoordeel en toekomstige ontwikkelingen, naast samenwerken met architecten om ervoor te zorgen dat de product architectuur voldoet aan de eisen van ons groeiende gebruikersbestand.
  • Architectural Collaboration: Samenwerken met onze architecten om ervoor te zorgen dat onze product architectuur voldoet aan de eisen van onze groeiende gebruikersgroep. 
  • Engaging the World: Van de general manager tot je directe rapportages, van ons leiderschapsteam tot onze klanten, jouw stem zal van cruciaal belang zijn om samenhangende besluitvorming en het bouwen van vertrouwen te garanderen.

Functievereisten

Je werkt samen met stakeholders op alle niveaus om samenhangende besluitvorming te bevorderen en vertrouwen op te bouwen in onze technische visie. Dat betekent dat je met verschillende soorten mensen zult communiceren. Je moet dus over goede communicatieve vaardigheden beschikken en comfortabel zijn in zowel technische als commerciële omgevingen. Als Head of Technology weet je welke richting SaaS opgaat en welke nieuwe technologieën er zijn. Jouw visie hierop is essentieel. Je bent in staat om de strategische doelen van het iD-Cloud team te vertalen naar technische doelen voor onze product management en software teams.


Daarnaast herken je jezelf in het volgende:


  • Je hebt minimaal 8-10 jaar ervaring in technologische en/of software leiderschapsrollen;
  • Je hebt werkervaring bij SaaS organisaties;
  • Je spreekt vloeiend Engels en bij voorkeur ook Nederlands;
  • Het is een pré als je een achtergrond hebt in informatica of in architectuur rollen.


Bij voorkeur ben je fulltime beschikbaar. Hybride (remote) werken is gebruikelijk binnen Nedap. Als Head of Technology ben je zichtbaar in de organisatie. Minimaal twee keer per week ben je aanwezig op ons hoofdkantoor in Groenlo. Daarnaast is werken vanuit ons Creative Valley kantoor in Utrecht ook mogelijk. Verder ben je bereid om een paar keer per jaar internationaal klanten te bezoeken.

Aanbod

Uiteraard bieden we uitstekende primaire en secundaire voorwaarden. Zo ben je verantwoordelijk voor je eigen werktijden en vakantiedagen. Niemand houdt dit bij, we vertrouwen hierbij op jouw eigen verantwoordelijkheid. Daarnaast bieden wij jou de middelen om jouw verantwoordelijkheden te vervullen. Ook financieel is het goed geregeld hier. Naast je salaris en vakantiegeld, kent Nedap een 13e maand, een winstuitkering en de mogelijkheid tot aandelen. Ook hebben we een zeer aantrekkelijke pensioenregeling. Maar bovenal investeren we in jouw ontwikkeling! Nedap kent geen potjes voor jouw ontwikkeling. Naast ons uitgebreide introductieprogramma en persoonlijk ontwikkelingstraject, kijken we graag met jou mee naar jouw potentieel.

Bedrijfsprofiel Nedap

Jouw team

Je bent verantwoordelijk voor onze product management en software teams (in totaal ongeveer 35 medewerkers). De Team Captains zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse werkzaamheden. Jij geeft direct leiding aan deze Team Captains. Als Head of Technology maak je ook deel uit van het Alignment Team van iD Cloud. Het Alignment Team bestaat uit de General Manager en de "Heads" van de andere afdelingen binnen iD Cloud (bijv. Sales, New Business, Marketing).

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Nedap. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Parallelweg 2
7141 DC Groenlo
+31 544 471 111