Software Engineer (junior functie)

Ben jij op zoek naar een baan als Software Engineer? Dan ben je op de goede plek bij Moneybird. Zij zijn op zoek naar engineers met een afgeronde HBO ICT (Software-Engineering) opleiding voor een junior functie. Zij helpen jou graag op weg in je engineering carrière!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
6-3-2024
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Je werkt aan het meest geautomatiseerde boekhoudpakket ter wereld. Om structuur te geven aan deze uitdaging maken we gebruik van Shape-Up:

 • Shapen van pitches (Analyse en Ontwerp)
 • Realisatie van de pitch tijdens een project van zes weken met ~5 collega’s. (Ontwikkelen, Testen, Lanceren, Monitoren, Valideren en Itereren)
 • Cooldown, twee weken de tijd om zaken op te pakken die jij belangrijk vindt.


Door deze manier van werken word je binnen Moneybird ontzettend breed opgeleid. Je leercurve is ontzettend steil, doordat je iedere acht weken in een nieuw project stapt. We hebben ervaren software engineers in dienst die je coachen om het beste uit jezelf te halen. En we bieden je een rustige werkplek om het beste uit jezelf te kunnen halen.


Tech-stack

De technieken waarmee we onze doelen bereiken:

 • Ruby on Rails
 • Sidekiq
 • RSpec
 • Kubernetes (EKS)
 • AWS
 • Buildkite
 • Datadog
 • AppSignal
 • Stimulus


Maar solliciteer gerust als je ervaring hebt met andere technieken. De meeste Moneybirders hebben Ruby geleerd onder werktijd. Als engineer pik je een nieuwe taal in no-time op, dat verzekeren we je en daar helpen we je bij!

Functievereisten

We zijn groot fan van minimalisme, niet alleen in ons product maar ook in onze organisatie. We werken zoveel mogelijk zelfsturend en zelforganiserend, dat kan alleen als we met de aller knapste koppen werken. We verwachten daarom:

 • Afgeronde relevante HBO ICT (Software-Engineering) studie.
 • De mogelijkheid om tenminste één werkdag per week op kantoor aanwezig te zijn. Een tijd remote werken is zeker mogelijk.
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal.


Note: responding to our job post is only possible if you are a Dutch citizen, EU citizen or in possession of a TWV work permit for the Netherlands. Speaking Dutch is necessary and you are preferably living near Enschede.

Bedrijfsprofiel Moneybird

Moneybird maakt ambities van ondernemers waar, door ze te ondersteunen bij het bouwen van een gezond bedrijf. 


We zorgen voor plezier

Boekhouden hoort bij ondernemen. Het geeft een ondernemer inzicht in de financiën en is de basis voor een stabiel bedrijf. Toch zien veel ondernemers er tegen op. Met Moneybird hebben wij daar een oplossing voor. Wij hebben een tool waarmee ondernemers  met plezier boekhouden. We maken het makkelijk, slim en leuk. Ook intern vragen we ons altijd af hoe we alles nog beter kunnen maken voor onze medewerkers. Met al die aandacht voor ons team zijn we met recht een gecertificeerd Great Place to Work. Werken bij Moneybird is net zo plezierig, doordacht en leerzaam als het product dat we samen bouwen.


We zorgen voor doordachte oplossingen

Onze software zit slim in elkaar en is voor iedereen toegankelijk. We doen dingen nooit zomaar, er is over nagedacht. Minimalistische oplossingen zijn onze favoriet: we bouwen liever niets dan iets. Als we toch bouwen zorgen we dat de software op alle vlakken van hoge kwaliteit is. Dat doen we met slimme analyses, een effectieve CI straat en code reviews.


We maken elkaar beter

Dat we nog niet alle antwoorden hebben weten we, daarom blijven we continu leren. We staan open voor eerlijke feedback, van elkaar en van onze klanten. We geven onze mening met duidelijke argumenten en zonder onze ego. We durven het diepe in te springen, omdat we weten dat we alleen op die manier snel leren. We zijn niet bang om fouten te maken of terug te komen op eerdere keuzes omdat we nieuwe inzichten hebben gekregen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Moneybird. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Moutlaan 35
7523 MC Enschede