(Afstudeer)stage Software Developer

Moneybird is op zoek naar iemand voor de (Afstudeer)stage Software Developer.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
27-12-2023
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Bij Moneybird komt de uitwerking van je opdracht niet op de plank te liggen, maar wordt hij ook daadwerkelijk uitgevoerd. Als de uitkomsten interessant zijn, dat natuurlijk wel ;-) Onze bonnetjesscanner en de mogelijkheid tot urenregistratie waren bijvoorbeeld beide een afstudeeropdracht. Deze onderdelen van Moneybird worden nog steeds dagelijks gebruikt. 


In 13 jaar tijd is Moneybird uitgegroeid van startup tot een gezonde organisatie met 45 medewerkers, zonder managers of teamleads. Van simpele facturatietool tot een volwaardig boekhoudpakket. Geen kleine speler meer, maar eentje om serieus rekening mee te houden. Ons team van 20 software engineers is veruit het grootst binnen de organisatie. Daarnaast hebben we ook een Product, Marketing, Office & HR en Support Team. 


We weten het iedere keer weer voor elkaar te krijgen om ons pakket nog slimmer en eenvoudiger te maken in gebruik. Samenwerken, elkaar beter maken en innoveren zijn onderwerpen die we erg belangrijk vinden. Als stagiair of afstudeerder werk je aan je eigen opdracht, maar krijg je ook de mogelijkheid aan te sluiten bij bijvoorbeeld projectkeuze overleggen. Dus je hebt de mogelijkheid om veel te leren in een korte tijd.


Hoe ziet je periode bij Moneybird er ongeveer uit?

Vanaf september 2023 zoeken we weer een HBO of WO stagiair of afstudeerder richting software development die kennis wil maken met de stack (Ruby on Rails) van Moneybird. Als stagiair of afstudeerder werk je voornamelijk aan je hoofdopdracht, maar daarnaast ben je vrij om bijvoorbeeld bij projectmeetings of retrospectives aan te sluiten. Zo krijg je naast je opdracht ook een goed beeld hoe we werken bij Moneybird.


We hebben ervaren mensen in dienst die je begeleiden en je coachen om je opdracht of onderzoek tot een succes te maken. Je krijgt ook altijd één of twee begeleiders vanuit onze organisatie die je gedurende je stage of afstuderen begeleiden. Je zal ervaren dat je niet alleen inhoudelijk wordt gecoacht, maar ook op je vaardigheden en communicatie. 


Welke stage- en of afstudeeropdrachten zijn er?

Er zijn de komende tijd heel veel uitdagende projecten binnen Moneybird. We gaan daarom ook graag samen met je aan tafel om een mooie opdracht te formuleren. We kijken daarbij naar jouw voorkeuren/kwaliteiten en proberen daarmee een match te maken binnen onze organisatie. Hierbij een overzicht van een aantal onderwerpen waar we over kunnen brainstormen: onderzoek naar een nieuwe feature, onze apps, gamification, DevOps, machine learning, onze API, privacy en security. We staan ook open voor je eigen suggesties!


Voorbeelden van concrete opdrachten die er nu liggen:


  • Foutdetectie en correctheid; Als boekhoudpakket willen wij ondernemers helpen hun eigen boekhouding te doen. Hierbij is de correctheid van de boekhouding belangrijk. De input van een ondernemer zal echter niet altijd correct zijn. Dit kan komen door allerlei factoren. In deze afstudeeropdracht zouden we willen onderzoeken hoe we boekhoudkundige fouten kunnen detecteren in de boekhouding van onze ondernemers. Het onderzoek kan zich richten op anomaly detection technieken voor het analyseren van de resultatenrekening & balans over een bepaalde periode, en hoe correcties die boekhouders doen kunnen worden geanalyseerd om inzichten te verkrijgen in mogelijke fouten.
  • Boekingen automatiseren; Als Moneybird hebben we als doel de boekhouding van onze ondernemers zo ver mogelijk te automatiseren. Waarom zou een ondernemer zich bezighouden met zijn boekhouding als hij ook bezig kan zijn met zijn eigen expertise? Daar dragen we als Moneybird graag aan bij. In recente afstudeeropdrachten is er daarom veel werk verricht aan het automatisch inboeken van bonnetjes en inkoopfacturen. Echter, het koppelen van banktransacties aan deze financiële feiten blijft vaak nog handmatig en foutgevoelig. Het doel van deze afstudeeropdracht is om te onderzoeken of machine learning technieken ingezet kunnen worden om banktransacties automatisch aan facturen, bonnetjes of andere financiële feiten te koppelen. Deze opdracht kun je zelf uitbreiden, bijvoorbeeld door onderzoek te doen naar een zelflerend component en of dat kan leiden tot een betere performance van het model.
  • Forecasting; Om ondernemers meer inzicht te geven over de toekomst van hun bedrijf zou Moneybird voorspellingen kunnen gaan doen over de financiële toekomst van een bedrijf. Door een forecasting model te ontwikkelen op basis van financiële feiten uit het verleden zouden er betrouwbare voorspellingen gedaan kunnen worden over de financiële toekomst van een bedrijf. Deze resultaten kunnen vervolgens worden gebruikt door ondernemers om de strategie te veranderen en de bedrijfsprestaties te verbeteren. Doordat er historische data beschikbaar is kan het model gevalideerd worden op correctheid.

Functievereisten

  • Je bent een zelf-starter en weet goed prioriteiten te bepalen. Je bepaalt je eigen dagindeling en daarin verwachten we een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid van jou. 
  • Jij bent perfectionistisch en schrijft graag schone code. Daarom werken wij intern door middel van test driven development. 
  • Je bent kritisch en kan goed feedback geven en ontvangen. We werken in een klein team en samen zijn we verantwoordelijk voor het opleveren van een goed werkend platform. We zijn kritisch naar elkaar en blijven daardoor iedere dag leren. 
  • We nemen de tijd om kwaliteit te leveren en kiezen vrijwel altijd voor een robuuste langetermijnoplossing. We nemen daarom de tijd om de juiste onderbouwde keuzes te maken in ons ontwikkelproces.

Bedrijfsprofiel Moneybird

  • We zijn transparant: We zijn een jong team van slimme en enthousiaste mensen die samen ondernemers willen laten ondernemen. Door slimme toepassingen en data-verwerking zorgen we ervoor dat (inmiddels al meer dan 200.000!) zzp-ers en mkb-ers tijd over houden om met hun passie bezig te zijn.
  • We hebben ambitie: We willen onze gebruikers iedere dag verrassen over de eenvoud van ons platform. Door het intuïtieve en simpele karakter is de financiële administratie voor ondernemers een eitje. Wij zijn iedere dag weer trots op ons platform en bouwen verder om het nog slimmer te maken.
  • We zijn open en eerlijk: Vanaf het eerste moment hoor je bij het team en draai je mee in ons teamoverleg. We hebben een 'werken bij' pagina met de voorwaarden voor onze medewerkers, dingen als lunch, werkplek, flexibel werken, uitjes en de vrijdagmiddagborrel gelden natuurlijk ook voor jou!

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Moneybird. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Moutlaan 35
7523 MC Enschede