Adviserend geneeskundige Wlz

Menzis zoekt een Adviserend geneeskundige Wlz.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
17-1-2024
Aantal uur
36
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als adviserend geneeskundige langdurige zorg (Wlz) draag je met kennis en intrinsieke motivatie bij aan het toegankelijk en betaalbaar houden van goede zorg voor de cliënten van Zorgkantoor Menzis. Dit doe je door je brede medische kennis in te zetten op alle niveaus: van individuele beoordelingen tot adviseren over het (zorginkoop)beleid.


Bij Menzis adviseer je met betrekking tot het individu, de cliënt of verzekerde, als gaat om aanspraakbeoordeling, klachten of geschillen en andere complexe zorginhoudelijke vragen die niet op andere afdelingen beantwoord kunnen worden. Hierbij werk je samen met collega’s van andere afdelingen zoals zorgadvies, klacht & bezwaar en zorginkoop.


In deze rol ligt de nadruk initieel op individuele aanvragen omtrent meerzorg in de Wlz. Dit betreft zowel de leveringsvorm Zorg in Natura (ZIN) als Persoonsgebonden Budget (PGB). Je beoordeelt individuele aanvragen op aanspraak van meerzorg en bent met jouw analytische blik ook in staat een goedlopend en doelmatig intern proces in te richten hiervoor. Daarnaast is er ruimte om je kennis en ervaring in te brengen voor (zorginkoop)beleid.


Onze adviserend geneeskundigen hebben contact met landelijke partijen zoals Zorgverzekeraars Nederland en met andere landelijke stakeholders, waaronder patiëntorganisaties, overheid, toezichthouders, zorgaanbieders en branche- en beroepsverenigingen.  Je taak is om (medische) trends en ontwikkelingen, aanspraakwijzigingen te signaleren en de impact op het Menzis (machtigingen)beleid te bepalen. Waar nodig pas je interne werkinstructies en beoordelingskaders hierop aan.

Functievereisten

Voor deze functie zoeken wij een arts met werkervaring in de langdurige zorg, zoals de gehandicaptenzorg of ouderenzorg. Je hebt affiniteit met de organisatie- en financieringsstructuur van de Nederlandse gezondheidszorg. Door jouw goede communicatieve vaardigheden ben je prima in staat om samen te werken met collega’s in alle lagen van de organisatie en met stakeholders daarbuiten. Daarnaast:

 • Je bent BIG geregistreerd arts, de werkzaamheden stellen je in staat jouw BIG-registratie te behouden.
 • Je hebt ervaring in de Wlz, bij voorkeur gehandicaptenzorg of ouderenzorg
 • ervaring in de GGZ is een pré
 • Je bent resultaat- en klantgericht: je weet de balans te bewaken tussen details en een hoger abstractieniveau.
 • Je beschikt over een sterk analytisch vermogen om hoofd- en bijzaken te onderscheiden, je beschikt over goede oordeelsvorming om een goed medisch advies te kunnen onderbouwen.
 • Je bent bereid te reizen naar zorgaanbieders en tussen onze locaties in Wageningen, Enschede en Groningen.

Aanbod

Bij Menzis maken we ons sterk voor duurzaam toegankelijke zorg en voor het versterken van de leefkracht van ieder mens. Wij kijken bewust actief naar wat je kunt. Bij Menzis herkennen, erkennen en benutten we ieders talent. We zoeken de kracht in de overeenkomsten en de verschillen, met alle ongemakkelijkheden die er soms bij komen kijken. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn. Je krijgt van ons:

 • minimaal € 5.289,- en maximaal € 8.410,- bruto per maand (o.b.v. 36 uur per week)
 • een vaste eindejaarsuitkering
 • goede studiefaciliteiten
 • een hybride werkomgeving: een hybride werkomgeving: je werkt flexibel, zowel vanuit huis als op kantoor (50/50-verdeling)
 • een collectieve zorgverzekering en een netto werkgeversbijdrage
 • een aantrekkelijke sabbaticalregeling
 • korting op je sportabonnement
 • een mooie fietsregeling

Bedrijfsprofiel Menzis

Binnen Menzis wordt er bij de Waardestroom Zorg gewerkt aan het duurzaam toegankelijk en betaalbaar houden van de zorg voor onze leden, nu en in de toekomst. Dat doen we door het inkopen van duurzaam toegankelijke zorg tegen een zo scherp mogelijke prijs, onder andere door het stimuleren en bijdragen aan de transformatie van de zorg. Binnen deze waardestroom kom je te werken bij het team Medisch advies, in de area Zorgbeleid & Medisch Advies.


Het team bestaat uit diverse medische professionals zoals adviserend geneeskundigen, verpleegkundigen en fysiotherapeuten die samen alle zorgdomeinen vertegenwoordigen. Dit team is verantwoordelijk voor het maken en uitvoeren van het beleid ten aanzien van medisch inhoudelijke beoordelingen en machtigingen. Op deze manier draagt dit team bij aan de inkoop van doelmatige zorg en zorg van hoge kwaliteit, in het kader van onze wettelijke zorgplicht.


Het team van Adviserend Geneeskundigen heeft ieder een eigen aandachtsgebied binnen de Zorgverzekeringswet (o.a. huisartsenzorg, medisch specialistische zorg). Er wordt gebruik gemaakt van elkaars expertise, zeker daar waar sectoren en zorgsoorten elkaar raken zoals ouderenzorg of de Geestelijke gezondheidszorg (GGZ).

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Menzis. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

De Ruyterlaan 25
7511 JH Enschede
088 222 40 00