Beleidsadviseur Wlz Ouderenzorg (focus op inkoopstrategie)

Menzis is op zoek naar een Beleidsadviseur Wlz Ouderenzorg (focus op inkoopstrategie). Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
22-8-2022
Aantal uur
36
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
Universitair (WO)

Functie omschrijving

Als zorgexpert/beleidsadviseur Wlz met aandachtsgebied ouderenzorg ben je bezig met het doorvertalen van beleid naar onze inkoopstrategie. Je bent betrokken bij het opstellen en doorontwikkelen van diverse beleidsonderwerpen in samenwerking met onder andere VWS, ZN, NZa en de betreffende brancheverenigingen. Je werkt samen met collega’s uit het team expertise en projecten op dit dossier. Je rol is het volgen én beïnvloeden van landelijke ontwikkelingen, die je vervolgens vertaalt naar de Menzis-organisatie middels het (meerjarig) zorginkoopbeleid en het beleid voor de Wlz (Wet langdurige zorg), de belangrijkste thema’s zijn  beschikbaarheid van zorg (waaronder personeel), doelmatigheid en kwaliteit van zorg. Je denkt na over de toekomstige positionering van de ouderenzorg en visievorming omtrent de inrichting van de langdurige zorg. Daarnaast zorg je voor de verbinding tussen de Wlz en Zvw en ben je de schakel tussen beleid en de andere afdelingen binnen Menzis op diverse thema’s.


Wij zijn op zoek naar zorgexpert die ons helpt het huidige zorgveld in transitie te krijgen. Je hebt als aandachtsgebied de doelmatige zorg en beschikbaarheid van zorg. Je hebt kennis en ervaring met het toepassen van verschillende inkoopmethodieken en contractmanagement. Je bent de schakel tussen de collega beleidsmakers, de inkopers in de regio’s en financieel experts. Je houdt je bezig met de volgende taken:

  • aanjagen en initiëren van transities en je zorgt bovendien voor een juiste implementatie.
  • analyseren van data en het monitoren van o.a. de doelmatigheid van zorg.
  • vertalen van de visie/beleid naar passende inkoopmethodieken, projecten en inkoopovereenkomsten.
  • actief deelnemen aan seminars en onderhouden van contacten en in werkgroepen met onder andere NZa, ZN en landelijke koepels van zorgaanbieders. 
  • communiceren over nieuwswaardige ontwikkelingen en onderhouden van een relevant netwerk met landelijke stakeholders, waaronder zorgaanbieders en beroepsverenigingen.
  • afstemmen van beleid rondom ouderenzorg tussen Wlz en ZVW.

Functievereisten

Als zorgexpert Wlz is het belangrijk dat je een beroep kunt doen op je analytisch vermogen, waarmee je ontwikkelingen kunt vertalen in beleidsvoorstellen en specifiek inkoopmethodieken. Je bent ondernemend en signaleert tijdig wanneer er iets speelt en gaat daar adequaat mee om. Je bent in staat om een visie te vormen en de Menzis standpunten te beargumenteren in overleg met diverse stakeholders. 


Is het beleid eenmaal gevormd, dan heb je de deskundigheid om dit op de juiste wijze te implementeren en te monitoren. Je bent overtuigend en begrijpt de organisatorische verhoudingen in een grote organisatie. Als zorgexpert Wlz heb jij: 

  • WO werk- en denkniveau.
  • Kennis van het langdurige zorg en/of ouderenzorg.
  • Bewezen kennis en ervaring en affiniteit met inkoopmethodieken; je bent bij voorkeur NEVI-gecertificeerd.
  • Kennis van en affiniteit met projectmanagement en financieel-economische kennis.

Aanbod

We bieden je een afwisselende baan in een hybride werkomgeving. We werken zowel vanuit huis als op kantoor. Samenwerking, flexibiliteit en leefkracht vinden we belangrijk. Leefkracht gaat over de positieve kracht van gezond leven, zodat je de dingen kunt doen die voor jou belangrijk zijn. Menzis faciliteert verschillende mogelijkheden om je leefkracht te versterken. Zo hebben we het gezondheidsprogramma SamenGezond, in een omgeving die speciaal voor medewerkers is ontwikkeld. Natuurlijk krijg je ook een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket met een vaste eindejaarsuitkering en goede studiefaciliteiten. Bovendien kun je gebruikmaken van de collectieve zorgverzekering (met korting op de basisverzekering en de aanvullende verzekeringen), voordelig sporten bij een groot aantal geselecteerde fitnesscentra en kennen we een mooie sabbaticalregeling. De functie is gewaardeerd in schaal 11 van de CAO voor Zorgverzekeraars (maximaal € 5.797,- bruto per maand voor 36 uur per week).

Bedrijfsprofiel Menzis

Het cluster Zorg zet in op een krachtige interne en wendbare organisatie om zo de executiekracht in de regio te versterken en landelijk concurrerend te zijn. We zijn aanjager van het zorglandschap en verbeteren continu onze manier van werken om onze doelstellingen te behalen. 


Het team Expertise & Projecten richt zich op gezondheid en zorg vanuit het perspectief van de inwoner of patiënt. Op deze afdeling komen de diverse thema’s van de zorgverzekeringswet als de Wlz samen. Hierbij wordt, waar mogelijk, de integratie gezocht en zijn zorgexperts verantwoordelijk voor domein overstijgende thema’s. Het team identificeert voortdurend kansen en risico’s in het snel veranderende zorglandschap en ontwikkelt interventies waarmee Menzis de gezondheid van haar verzekerden duurzaam verbetert.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Menzis. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

De Ruyterlaan 25
7511 JH ENSCHEDE
088 222 40 00