Apothekersassistent Algemeen

Voor de afdeling Klinische farmacie is MST doorlopend op zoek naar een nieuwe collega apothekersassistent.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
23-6-2024
Aantal uur
32
Vervaldatum
1-9-2024
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

In onze nieuwe collega zoeken wij iemand die klantgericht en flexibel is, en moeiteloos kan schakelen. Wil jij als apothekersassistent in de mooiste apotheek van Nederland werken en het verschil maken voor onze patiënten? Dan zijn wij op zoek naar jou!


Functieomschrijving

Als apothekersassistent ben je verantwoordelijk voor de farmaceutische zorg rondom de patiënt. Jij bent een belangrijke schakel tussen de voorschrijver en de patiënt. Samen met de arts en verpleegkundige zorg je ervoor dat de patiënt de juiste medicatie krijgt, in de juiste dosering en op het juiste moment.

Jouw werkzaamheden kunnen o.a. plaatsvinden in de apotheek, de SEH en op de verpleegafdelingen.

De meeste werkzaamheden binnen de afdeling klinische dienstverlening vinden gedurende 7 dagen per week plaats waarbij je in het weekend ingedeeld wordt volgens een rooster. De werktijden liggen tussen 8.00 en 22.00 uur, afhankelijk op welke afdeling je werkt. Daarnaast kan je ingepland worden voor bereikbaarheidsdiensten buiten werktijden waarbij je binnen 30 minuten aanwezig moet kunnen zijn bij MST.

Welke werkzaamheden je verricht, hangt af van de afdeling waar je komt te werken.


Je kunt hierbij o.a. denken aan:

 • Medicatiebewaking;
 • Uitgifte van geneesmiddelen voor klinische patiënten;
 • Voorraadbeheer; • Het voeren van opname- en ontslag gesprekken t.b.v. medicatie verificatie;
 • Uitzetten van geneesmiddelen voor de verpleegafdeling;
 • Pre-operatieve screening m.b.t. medicatie.
 • Klaarmaken van parenterale medicatie op de verpleegafdelingen;
 • Verrichten van aseptische handelingen waaronder het gereedmaken van cytostaticakuren;
 • Verrichten van administratieve handelingen t.b.v. het voorbereiden en afronden van diverse kuren en geneesmiddelen
 • Baliewerkzaamheden en het geven van voorlichting bij de verstrekking van geneesmiddelen
 • Receptverwerking en medicatiebewaking van poliklinische (ontslag)medicatie
 • Distributie en uitgifte van geneesmiddelen
 • Begeleiding van (chronisch) farmaceutische zorg aan patiënten die ingesteld zijn op specialistische en parenterale geneesmiddelen in de thuissituatie


Kortom, een afwisselende baan waarbij zorgvuldigheid van groot belang is!

Functievereisten

 • je bent in het bezit van een diploma Apothekersassistent (MBO niveau 4);
 • je hebt bij voorkeur werkervaring opgedaan in een openbare, poliklinische- of ziekenhuisapotheek
 • je wordt enthousiast van vernieuwingen en denkt hierin actief mee;
 • Je hebt een klant- en kwaliteitsgerichte werkhouding
 • je bent stressbestendig, communicatief vaardig en proactief
 • je werkt zowel zelfstandig als in teamverband in een dynamische werkomgeving
 • je bent flexibel inzetbaar, ook in het weekend en bent bereid bereikbaarheidsdiensten te draaien.


Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) maakt onderdeel uit van de aanstellingsprocedure.

Aanbod

Arbeidsovereenkomst: een arbeidsovereenkomst in eerste instantie voor de duur van 1 jaar

Arbeidstijd: variërend van 24-36 uur per week

Salaris: Volgens cao ziekenhuizen FWG 40 (maximaal € 3.658,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek).


Bij MST kennen we prima overige secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een vakantietoeslag van 8,33% en een eindejaarsuitkering van 8,33%. Er wordt bij MST veel aandacht besteedt de medewerker. Daarvoor is er een vitaliteitsportaal waar je kan deelnemen aan verschillende activiteiten zoals Yoga, Padel en Reiki. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan persoonlijke ontwikkel en opleidingsmogelijkheden. Via GoodHabitz kan jij jezelf blijven ontwikkelen door het volgen van cursussen en trainingen. Tevens hebben we een personeelsvereniging bij MST waar leuke activiteiten worden georganiseerd.

MST is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Het bus- en treinstation ligt op slechts 10 minuten loopafstand.

Bedrijfsprofiel Medisch Spectrum Twente

Werken bij Medisch Spectrum Twente (MST) is werken in één van de grootste topklinische ziekenhuizen in Nederland Samen met 3.800 collega’s en 250 medisch specialisten werk je vóór en met patiënten in een gastvrije, hoogwaardige en veilige omgeving. MST is onderdeel van Santeon, een samenwerkingsverband tussen zeven topklinische ziekenhuizen. Wij zijn een opleidingsziekenhuis waar in nauwe samenwerking met de Universiteit Twente en andere partners eveneens veel wetenschappelijk onderzoek wordt verricht.


De afdeling

Binnen MST is op 1 april 2023 de nieuwe Ziekenhuisapotheek in gebruik genomen. Voorafgaand aan de bouw was de opdracht: Het bouwen van de mooiste apotheek van Nederland, en dat is gelukt! Een prachtige state of the art apotheek met technisch hoogstaande cleanrooms, waarin gewerkt wordt volgens de laatste vakinhoudelijke inzichten, richtlijnen en technieken. De nieuwe apotheek spreekt voor het hoge ambitieniveau van de afdeling. Zo is de apotheek intensief betrokken bij alle dagelijkse klinische processen en is voortdurend in ontwikkeling, waarbij medebehandelaarschap, innovatie en wetenschappelijk onderzoek belangrijke speerpunten zijn. Er wordt nauw samengewerkt met de Universiteit Twente.


Binnen de afdeling klinische farmacie werken 170 medewerkers verdeeld over verschillende subafdelingen, waaronder de poliklinische apotheek, medicatieverificatie, inkoop & logistiek, bereidingen, medicatiebegeleiding en het klinisch farmaceutisch laboratorium. Per subafdeling is er een coördinator aangesteld. De directe leiding aan de afdeling ligt bij 3 afdelingsmanagers, die samen met de ziekenhuisapothekers, duaal de apotheek aansturen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van MST. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Koningsplein 1
7512 KZ ENSCHEDE
053 - 4872 000