Operatieassistent Cardio Thoracale Chirurgie

Binnen Medisch Spectrum Twente, afdeling Thoraxchirurgie, zijn zij op zoek naar een Operatie assistent Cardio Thoracale Chirurgie

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
27-10-2023
Aantal uur
36
Vervaldatum
30-12-2024
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als operatieassistent ben je verantwoordelijk voor het assisteren van de cardiologisch chirurg tijdens zeer complexe cardio chirurgische ingrepen, longchirurgie en op de hartkatheterisatiekamers. Jij betn verantwoordelijk voor het instrumenteren en omlopen bij de ingrepen. Je denkt actief mee over het constant verbeteren van onze afdeling en processen. Het betreft een interessante werkplek voor een operatieassistent die op zoek is naar verdieping binnen het vak.


Binnen het operatiecomplex zijn 2 verschillende gangen; 1 voor de algemene OK en 1 voor de Thorax OK, maar de collega’s hebben de mogelijkheid om onderling uit te wisselen, waardoor je werk afwisselend is en je aangesloten blijft bij alle facetten van het vak.


MST is een Defensie Relatieziekenhuis wat inhoudt dat wij op basis van wederkerigheid chirurgische teams, waaronder ook operatieassistenten, op uitzending gaan. Dit is geen verplichting, maar wel een uitdaging voor medewerkers die zich willen inspannen voor hogere doelen.

Functievereisten

  • Jij beschikt over het diploma operatieassistenten, ook pas gediplomeerde collega’s of zij die binnenkort afstuderen worden van harte uitgenodigd om te reageren;
  • Cardio chirurgische ervaring is geen vereiste, maar wel een pré;
  • Jij bent enthousiast en collegiaal en kunt goed in teamverband werken;
  • Je bent een kartrekker, je staat open voor nieuwe dingen;
  • Je hebt affiniteit met techniek en innovaties.

Aanbod

Je krijgt ruim de mogelijkheid om scholingen te volgen die je helpen om bij te blijven in je vak en ook is er ruimte om te groeien. 


Arbeidsovereenkomst: een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd

Arbeidstijd: 36 uur per week (parttime is bespreekbaar)

Salaris: FWG 55

CAO: Ziekenhuizen


In eerste instantie word je aangesteld binnen de Thorax OK, maar werken op de algemene OK is op basis van roulatie mogelijk. MST kent een 36-urige werkweek. Binnen de Thorax OK hanteren we een 9-urige werkdag. Bij een fulltime dienstverband werk je dus 4 dagen. Daarnaast behoort het doen van bereikbare diensten tot het vak.


MST biedt goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,33% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering, opbouw van PLB-uren en korting op (zorg)verzekeringen en sportschoolabonnementen. Daarnaast is er veel aandacht voor vitaliteit en duurzaamheid om onze medewerkers fit en vitaal te houden. Zo geven we je tips in het “fit in de nacht” programma. 

Bedrijfsprofiel Medisch Spectrum Twente

Werken bij Medisch Spectrum Twente (MST) is werken in één van de grootste topklinische ziekenhuizen in Nederland Samen met 3.800 collega’s en 250 medisch specialisten werk je vóór en met patiënten in een gastvrije, hoogwaardige en veilige omgeving. MST is onderdeel van Santeon, een samenwerkingsverband tussen zeven topklinische ziekenhuizen. Wij zijn een opleidingsziekenhuis waar in nauwe samenwerking met de Universiteit Twente en andere partners eveneens veel wetenschappelijk onderzoek wordt verricht.


Bij MST zetten alle medewerkers zich in om iedere dag de kwaliteit van de zorg verder te verbeteren. De samenwerking met de ketenpartners in de regio om met elkaar de zorg voor de patiënten in Twente en in de Achterhoek verder te verbeteren en door te ontwikkelen speelt een grote rol in de toekomstplannen van MST.


MST is aangewezen als 1 van de 11 traumacentra van Nederland, waardoor er op het gebied van de acute zorg intensief wordt samengewerkt met ketenpartners.


De afdeling

Operatiekamers, intensive care afdelingen, hartkatheterisatie-kamers, CCU en eerste Harthulp zijn geconcentreerd op één verdieping: de hotfloor. Hierin zijn de drie thorax-operatiekamers gerealiseerd en één hybride OK. Jaarlijks worden hier ongeveer 1100 operaties uitgevoerd. Veel aandacht gaat uit naar innovatieve ontwikkelingen en de nieuwste operatietechnieken. 


Omdat in MST alle specialismen vertegenwoordigd zijn, is er een andere dynamiek dan in een kleiner ziekenhuis. We zijn een groot regionaal traumacentrum met een eigen helidek. Vanuit de OK maken we ook deel uit van het medisch mobiele team.


Binnen de Thorax OK zijn 20 enthousiaste operatieassistenten werkzaam, die in nauwe samenwerking met de thoraxchirurgen, anesthesiologen, anesthesiemedewerkers en perfusionisten dagelijks de beste patiëntenzorg leveren. Ze vormen een fijn team, waar je op terug kunt vallen als je vragen hebt of als je wilt sparren over gebeurtenissen op de OK, omdat je hetzelfde beleeft. Ook buiten de werktijd worden met regelmaat leuke teamactiviteiten georganiseerd ,zoals het grote Thoraxfeest.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van MST. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Koningsplein 1
7512 KZ ENSCHEDE
053 - 4872 000