Verpleegkundige

Voor de afdeling Traumachirurgie/Orthopedie (B4/C4) van Medisch Spectrum Twente hebben wij plek(ken) voor een Verpleegkundige. Bij ons verleen je het hoogste niveau van trauma- en orthopedische zorg. Durf jij het aan?

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
8-4-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
28-5-2023
Opleidingsniveau
MBO-HBO

Functie omschrijving

Als verpleegkundige van de afdeling orthopedie en traumachirurgie word je constant uitgedaagd om klinisch te redeneren. Daarnaast voer je verpleegtechnische handelingen uit, maar je bent ook een belangrijke schakel in de psychosociale zorg voor de patiënten en hun naasten. Je informeert de patiënt én biedt een luisterend oor. Daarom vinden wij het belangrijk dat je ook communicatief sterk bent.


Als verpleegkundige heb je veel vrijheid en wordt je gestimuleerd om verbeteringen aan te dragen. Persoonlijke groei en ontwikkeling van onze mensen vinden we belangrijk. Naast je werk op de afdeling kun je ook deelnemen aan diverse werkgroepen en opleidingen. De afdelingsmanager heeft een faciliterende rol en stimuleert regie op de werkvloer. Daardoor kun jij je verpleegkundig leiderschap blijven ontwikkelen. Meedenken met de artsen, deelnemen aan MDO’s, werken als dagcoördinator- en meedenken in (technische) ontwikkelingen om de patiëntenzorg te verbeteren. Het kan allemaal! Wij zijn een leerafdeling, wat je de mogelijkheid biedt om leerlingen te begeleiden.

Functievereisten

 • Een diploma A-verpleegkundige, HBO-V, MBO-V is een vereiste, net als een BIG-registratie;
 • Om aangesloten te kunnen blijven bij alle veranderingen is het van belang dat je minimaal 24 uur inzetbaar bent;
 • Omdat er veel gebeurt op de afdeling en de turn-over hoog is is ziekenhuiservaring van belang, waarbij ervaring op een chirurgische afdeling wordt gezien als een pré;
 • Je hebt een goed ontwikkelde klinische blik en kunt goed schakelen en coördineren;
 • Je bent stressbestendig, kunt methodische werken en je bent flexibel;
 • Je hebt goede sociale, communicatieve en digitale vaardigheden;
 • Je bent bereid scholingen / opleidingen te volgen;
 • Je bent inzetbaar voor alle diensten;
 • Je bent bereid om jezelf te blijven ontwikkelen en een bijdrage te leveren aan de ontwikkelingen op de afdeling.

Aanbod

Wij bieden je een afwisselende en verantwoordelijke baan binnen een verpleegunit met complexe zorg. Je bent onderdeel van een sociaal en collegiaal team. Bij ons zijn voldoende mogelijkheden voor een leergierige verpleegkundige.


Wil je een dag meelopen? Dat kan!


 • Arbeidsovereenkomst: een arbeidsovereenkomst voor de duur van een jaar. Medewerkers met een dienstverband voor onbepaalde tijd binnen MST behouden dit.
 • Ingangsdatum: zo spoedig mogelijk
 • Arbeidstijd: minimaal 24 uur per week
 • Salaris: FWG 45
 • CAO: Ziekenhuizen


MST biedt goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,33% vakantietoeslag, 8,33% eindejaarsuitkering, opbouw van PLB-uren en korting op (zorg)verzekeringen en sportschoolabonnementen. Daarnaast is er veel aandacht voor vitaliteit en duurzaamheid om onze medewerkers fit en vitaal te houden.

Bedrijfsprofiel Medisch Spectrum Twente

Werken bij Medisch Spectrum Twente (MST) is werken in één van de grootste topklinische ziekenhuizen met een traumacentrum en een uiterst modern OK-complex. In MST kan iedereen terecht voor alle zorg. Als medewerker van MST draag jij bij aan de zorg van de toekomst. Om de gezondheidszorg in de regio Twente te bevorderen werken we nauw samen met regionale zorgpartners, leiden we nieuwe zorgprofessionals op en verrichten we wetenschappelijk onderzoek. Goede zorg voor onze patiënt begint bij goede zorg voor onze medewerkers. Wij investeren in onze professionals door onder meer het bieden van een veilige en inspirerende werkomgeving waarin scholing en ontwikkeling centraal staan. Wij streven naar een cultuur waarin we gemotiveerd zijn om van en met elkaar te leren.


Medisch Spectrum Twente is een level 1 trauma centrum. Verkeersongevallen, een val van hoogte of geweld; jaarlijks worden er 2000 patiënten na een ongeval opgenomen, waarvan 300 ernstig gewond. Als level 1 traumacentrum staat MST 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar om ernstig gewonde patiënten op te vangen. Deze patiënten worden (via de Acute Opname Afdeling of IC veelal na mogelijke OK’s) opgenomen op de B4/C4. Deze zorg is volop in ontwikkeling en de nieuwste methodes worden toegepast om deze patiënten de beste zorg te geven.


De afdeling

Bij MST is de afdeling traumachirurgie gecombineerd met de afdeling orthopedie, met in totaal 33 bedden. Als verpleegkundige binnen deze afdelingen werk je op beide units.


Op de afdeling orthopedie en traumachirurgie is een dienst nooit saai. Je hebt te maken met zware trauma patiënten en geplande orthopedische opnames. Snel kunnen schakelen, prioriteiten stellen en goed kunnen samenwerken met collega verpleegkundigen, artsen en paramedische zorg (zoals fysiotherapeuten) is van groot belang.


Het enthousiaste team bestaat uit (gespecialiseerd) verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, artsen, arts-assistenten, roomservicemedewerkers, secretaresses en een afdelingsmanager. Je komt terecht in een informeel en collegiaal team. Iedereen is gemotiveerd om de beste zorg te leveren voor de patiënt. Het team zorgt ook voor elkaar; je wordt snel opgenomen in de groep, iedereen is welkom en geen vraag is teveel. De sfeer binnen het team zorgt voor een fijne onderlinge samenwerking. In de koffiekamer staat altijd vers fruit of iets anders lekkers op tafel. We werken samen hard, maar zijn ook in voor gezelligheid.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van MST. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Koningsplein 1
7512 KZ ENSCHEDE
053 - 4872 000