Algemeen lid Rekenkamer Noordoost Twente

Gemeente Losser is op zoek naar een Algemeen lid Rekenkamer Noordoost Twente

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
22-3-2024
Aantal uur
40
Vervaldatum
1-6-2024
Opleidingsniveau
HBO

Functievereisten

De Rekenkamer, die je vormt met drie andere leden, laat op eigen initiatief onderzoeken uitvoeren naar de doeltreffendheid, doelmatigheid en rechtmatigheid van gemeentelijk bestuur. Het kan gaan om uiteenlopende onderwerpen, van de inrichting van een bedrijventerrein tot het beleid voor hulp in de huishouding of bezuinigingsoperaties bij de gemeente. Het doel: het lokale bestuur in staat stellen om te leren van het verleden en het beter te doen in de toekomst.


Voor het bepalen van de onderwerpen leggen jij en de andere leden je oor te luister bij de gemeenteraad en de inwoners van onze gemeente(n). Tevens ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van goede contacten met een van de vier aangesloten gemeenten.


De Rekenkamer doet drie à vier onderzoeken per jaar. Daarnaast voeren de leden van de rekenkamer elk jaar een aantal QuickScans uit, wordt er jaarlijks een onderzoek gedaan met de samenwerkende rekenkamers in regionaal verband en behoort het doen van onderzoek in co-creatie tot de mogelijkheden.


Met je collega-Rekenkamerleden initieer je onderzoeken en stuur je bureaus aan die de onderzoeken uitvoeren. Passen jouw expertise en achtergrond het beste bij het onderwerp, dan neem jij een rol in de begeleiding van zo’n onderzoek. Op basis van de resultaten komt de Rekenkamer tot conclusies en aanbevelingen voor het college van burgemeester en wethouders en/of de gemeenteraad.


Bijdragen aan goed lokaal bestuur op basis van jouw expertise, dat spreekt je enorm aan. Met je onafhankelijk oordeelvormend vermogen maak je lastige onderwerpen en vraagstukken makkelijk inzichtelijk. Bovendien kun je je inleven in de situatie en belangen van andere personen en partijen. Je communiceert vaardig en weet overtuigend uit de hoek te komen. Verder:


 • heb je minimaal hbo werk- en denkniveau;
 • heb je actuele kennis van of affiniteit met het lokale openbaar bestuur;
 • ben je maatschappelijk betrokken;
 • heb je affiniteit en ervaring met het begeleiden en/of doen van onderzoek;
 • beschik je over een conceptueel en analytisch denkvermogen;
 • heb je voldoende agendaruimte en flexibiliteit;
 • de afgelopen tien jaar heb je geen functie bekleed bij de gemeenten Dinkelland, Losser, Oldenzaal én Tubbergen;
 • bekleed je geen functie die een onafhankelijke oordeelsvorming in de weg kan staan.

Aanbod

 • De leden ontvangen een vergoeding voor het deelnemen aan de vergaderingen van de rekenkamer. Een algemeen lid ontvangt per vergadering tweemaal het bedrag dat is genoemd in artikel 3.4.1. van rechtspositiebesluit decentrale politieke ambtsdragers.
 • Een reis- en verblijfkostenregeling.
 • Een benoeming voor een periode van zes jaar. Daarna kun je eenmalig voor een periode van zes jaar worden herbenoemd.

Bedrijfsprofiel

De Twentse gemeenten Dinkelland, Losser, Oldenzaal én Tubbergen zijn goede buren en werken op verschillende gebieden samen. Een belangrijke samenwerkingsvorm is een gezamenlijke rekenkamer. De rekenkamer bestaat uit een voorzitter en drie algemene leden. Door uitbreiding van de rekenkamer is er een vacature ontstaan voor een algemeen lid.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Gemeente Losser. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!