Adviseur verzuim en re-integratie

Livio is op zoek naar een Adviseur verzuim en re-integratie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
23-11-2022
Aantal uur
0
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Wij vinden het belangrijk dat werknemers regie nemen over hun werkzame leven, zodat ze werk doen waar ze energie van krijgen, wat past bij hun mogelijkheden en dat past in de fase van het leven waarin ze zitten. Als adviseur verzuim en re-integratie bij Livio weet jij als geen ander hoe jij onze medewerkers hierin kunt begeleiden.


Jouw werk 


Als adviseur verzuim en re-integratie maak je onderdeel uit van de afdeling Arbo Verzuimen Re-integratie en werk je nauw samen met leidinggevenden, medewerkers, de bedrijfsarts en de afdeling P&O. Je bent medeverantwoordelijk voor een efficiënte (gedragsmatige) aanpak van verzuim en arbeidsongeschiktheid. Door jouw actieve oplossingsgerichte advisering verhoog je de intrinsieke motivatie bij leidinggevenden om in regie te zijn ten aanzien van verzuim en draag je bij aan het beheersen van verzuim en het minimaliseren van de instroom in de WIA. Tevens breng je een optimale samenwerking tot stand tussen alle betrokken partijen.


Je belangrijkste taken


Als adviseur verzuim & re-integratie ben je verantwoordelijk voor:


 • Casusbehandeling: 
 • het beoordelen van langdurige en /of complexe verzuim en arbeidsongeschiktheid casuïstieken.
 • het benoemen van mogelijke financiële en arbeidsrechtelijke consequenties van voortdurend verzuim en arbeidsongeschiktheid;


 • Advisering ten aanzien van; 
 • je adviseert, ondersteunt en informeert leidinggevenden rondom de Wet Verbetering Poortwachter en de begeleiding na 104 weken verzuim, waarbij je optimaal gebruik maakt van vangnet voorzieningen van UWV, premiekortingen en subsidies en medefinanciering door verzekeraars.
 • je adviseert leidinggevenden zowel op individueel als bedrijfsniveau over preventie-, verzuim- en re-integratievraagstukken, waarbij je maatregelen neemt bij het niet nakomen van verplichtingen en afspraken door alle betrokken partijen. 
 • daarnaast heb je veelvuldig contact met de bedrijfsarts en arbeidsdeskundige over het te voeren beleid van de verzuimdossiers.


 • Daarnaast ben je betrokken bij;
 • Melding Incident Medewerker (MIM) meldingen
 • Werkplekonderzoek
 • Risicio inventarisatie en evaluatie (R.I.E.). 


Dit alles met als doel dat onze medewerkers veilig en gezond kunnen werken. 

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Livio. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Boulevard 1945 460
7511 AL ENSCHEDE
053 488 1200