Medior UX/UI Designer

Junior Einstein zoekt een Medior UX/UI Designer

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
20-12-2023
Aantal uur
36
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als UX/UI Designer bij Junior Einstein werk je aan één van de meest gebruikte educatieve platformen van Nederland en binnenkort ook van België, Duitsland en in de toekomst de rest van Europa. Je werkt nauw samen met Developers, Designers en Content Creators om prachtige producten op te leveren en onze oefenwebsites en apps naar een hoger niveau te tillen. Als UX/UI Designer denk je mee over het design en werk je dit daarna op een gestructureerde manier uit. Je werkt in een scrum team en spart met collega’s zodat jouw designs er strak uit komen te zien en als gebruiksvriendelijk worden ervaren door kinderen, leerkrachten en ouders.


Je hebt minimaal 4 jaar relevante werkervaring en je hebt een relevante hbo-opleiding afgerond. Tools zoals Figma, Sketch, Hotjar en Adobe Creative Cloud suite zijn jou bekend en je beschikt bij voorkeur over kennis van HTML/CSS/Javascript/designsystems en/of front-end frameworks. Hierdoor heb je kennis van zaken en kun je op gepaste momenten initiatief nemen om zo waardevolle bijdrages te leveren. Verder ben je creatief en kun je zowel goed zelfstandig als in een team werken.


Zie jij jezelf bij ons werken?


Mooi! Graag werken we met jou samen om de gebruiksvriendelijkheid en het design van de oefenwebsites en apps van Junior Einstein nog strakker te maken. We bieden jou een nagenoeg stressvrije en interessante baan voor 32 tot 40 uur per week voor minimaal 12 maanden in een informeel en erg gezellig team. Je werkt op een nieuwe MacBook Pro en je krijgt een fijne werkplek op ons nieuwe kantoor in Enschede. Je kunt ook een dag in de week thuiswerken als je dat prettig vindt. 


Werkzaamheden

 • Werken in een scrum team
 • Meedenken over het UX/UI design
 • Het design op een gestructureerde en gebruiksvriendelijke manier uitwerken
 • Jouw designs vertalen naar diverse platformen

Functievereisten

 • Je hebt een relevante hbo-opleiding afgerond
 • Je hebt minimaal 4 jaar werkervaring als UX/UI Designer
 • Je bent bekend met tools als Figma, Sketch, Hotjar en Adobe Creative Cloud suite
 • Je hebt kennis van HTML, CSS, Javascript, designsystems en/of front-end frameworks
 • Je hebt goede kennis van de Nederlandse taal
 • Je hebt oog voor user interface- / visual design
 • Je neemt op de gepaste momenten initiatief
 • Je kunt goed zelfstandig werken, maar vindt het werken in teamverband ook fijn
 • Je hebt een helder portfolio waarin een goed gevoel voor visueel ontwerp uitspringt

Aanbod

 • Tot € 3.500,- bruto, afhankelijk van je ervaring
 • 32 tot 40-urige werkweek
 • 23 vakantiedagen
 • Nieuwe MacBook Pro
 • Mogelijkheid om (deels) thuis te werken
 • Fijne werkplek op ons nieuwe kantoor in Enschede
 • Reiskostenvergoeding
 • Goede pensioenregeling
 • Bedrijfsborrels en etentjes met het team

Bedrijfsprofiel Junior Einstein

Junior Einstein is een educatieve uitgeverij, hoofdzakelijk gericht op het primair onderwijs. Na de oprichting in 2009 is er hard gewerkt aan het ontwikkelen van (online) leermiddelen voor kinderen. Inmiddels zijn we hard op weg om ook kinderen in Duitsland en België te voorzien van goed online onderwijs door oefenplatformen speciaal voor deze landen te ontwikkelen.


Door onze oefenplatformen, apps, vele oefenboeken en ander leermateriaal kunnen kinderen op een leuke, goede en verantwoorde manier oefenen met diverse schoolvakken. Op onze websites staan 635.000 oefenvragen, 18.500 uitlegvideo's en 12.800 werkbladen klaar voor kinderen, leerkrachten, remedial teachers en ouders om in ieder kind een Einstein naar boven te halen. Per dag worden er 1,5 miljoen vragen beantwoord, 6.000 werkbladen gedownload en 3.000 uitlegvideo's bekeken. Door ons uitgebreide aanbod behoort Junior Einstein tot één van de grootste educatieve websites met meer dan 250.000 gebruikers!


Het hoofdkantoor van Junior Einstein is gevestigd in Enschede. We werken daar met een gedreven en gemotiveerd team dat bestaat uit 25 collega's. We hebben veel plannen voor nieuwe producten en functionaliteiten en daarom voegen we graag enthousiaste en gemotiveerde collega's toe aan ons team.


Op ons spiksplinternieuwe kantoor hangt een informele werksfeer en kun je op een nagenoeg stressvrije werkplek helemaal jezelf zijn. We doen hier uiteraard ons werk, maar drinken ook koffie, lunchen samen en lachen met elkaar tijdens een potje poolen. Als de werkweek ten einde loopt, verruilen we de koffie graag voor een drankje op kantoor of in de binnenstad. Ook vieren we behaalde doelen geregeld met een etentje. Mocht er geen reden voor een etentje zijn, dan zijn we als team extra creatief om een geldige reden te bedenken.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Junior Einstein. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Josink Esweg 36
7545 PN Enschede
020 204 45 17