Servicemonteur Installatietechniek

Met veel vrijheid werken aan de beste werktuigbouwkundige oplossingen voor onze klanten! Storingen verhelpen én het liefst ook voorkomen. Als servicemonteur installatietechniek krijg jij alle ruimte in het bedenken en uitvoeren van de beste oplossing. Breng techniek tot leven bij Hoppenbrouwers Almelo.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
14-9-2023
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

Jij voert het beheer en onderhoud aan verschillende installaties uit. Op precíes het juiste moment. Voor al onze klanten. Die verantwoordelijkheid draag je natuurlijk niet alleen, die draag je samen met je collega monteurs. De ene keer ga je alleen op pad, de andere keer gezellig met een collega. En tussendoor bespreek je met je collega’s in de binnendienst de status van alle lopende projecten. Zo blijf je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Bijvoorbeeld een storing bij een groot nieuwbouwproject die zo snel mogelijk opgelost moet worden. Of uitval bij een kantoorpand. Twee totaal verschillende technische projecten! En daar mag jij je helemaal in uitleven als gedreven servicemonteur installatietechniek. Je bent dan onder andere bezig met het:

 • Vaststellen en verhelpen van storingen aan defecte werktuigbouwkundige installaties. Dat doe je zo veel mogelijk zelfstandig.
 • Afstemmen van je werk met de klant, zodat deze zo min mogelijk hinder ondervindt tijdens de werkzaamheden.
 • Inventariseren van de actuele technische staat van bijvoorbeeld cv-ketels, ventilatiesystemen, luchtbehandelingskasten en koelinstallaties. Dankzij jou kunnen we het benodigde onderhoud op tijd uitvoeren.
 • Draaien van een storingsdienst. Hierbij sta je buiten werktijd paraat om storingen op te lossen.


Heb je met jouw team een belangrijke mijlpaal behaald? Yes! Dat gaan we uitgebreid vieren. Bijvoorbeeld door aan het eind van de werkdag gezellig met zijn allen de dag af te sluiten met wat lekkers. En dan gaan we weer door, op naar een nieuwe mijlpaal!

Functievereisten

Hoe technisch het werk ook is, het blijft mensenwerk. Jij bent het best te beschrijven als leergierig, collegiaal én daadkrachtig. Natuurlijk is relevante werkervaring mooi meegenomen. Toch vinden we het nóg belangrijker dat jij je thuis voelt binnen ons bedrijf en plezier hebt in je werk en veel wil leren. Dat gaat met vallen en opstaan, daar groei je van. Daarnaast beschik je als zorgvuldige servicemonteur elektrotechniek over:

 • Een mbo-3 diploma Werktuigbouwkunde of vergelijkbare studierichting.
 • Rijbewijs B.
 • Een flexibele instelling zodat je snel kan schakelen tussen verschillende werkzaamheden en je het geen probleem vindt om storingsdiensten te draaien of incidenteel langer door te werken.


Goed om te weten: dit zijn onze richtlijnen. Beschik jij over andere kwaliteiten? Die ook bij deze functie passen? Geweldig! Inspireer ons met jouw sollicitatie op deze vacature.

Aanbod

 • Je krijgt 25 vakantiedagen en 13 atv-dagen.
 • Een jaarlijkse bonus op basis van de winst en functioneren.
 • Vast contract bij indiensttreding.
 • Zelf kiezen of je reistijd en overwerk laat uitbetalen en/of inwisselt voor extra vrije tijd

Bedrijfsprofiel Hoppenbrouwers Techniek

Hoppenbrouwers Techniek is altijd in beweging en bestaat al meer dan 100 jaar. Dé technische dienstverlener die van a tot z ontzorgt. Denk aan het ontwerpen, installeren en onderhouden van elektronische en werktuigbouwkundige installaties. Voor het bedrijfsleven, de industrie, zorginstellingen, scholen en particulieren. Om zo bij te dragen aan bijvoorbeeld 1.542.687 kW opgewekte zonnestroom en zo’n 7 miljoen liter schoon drinkwater.  


Een veiliger, duurzamer, schoner en comfortabeler leven. Daar hebben we jou voor nodig. En met zo’n familiebedrijf van 1.850 collega’s en 22 vestigingen over heel Nederland is er altijd plek voor je. Gegarandeerd. 1 ding is zeker, hier sta jij als collega op de eerste plek. We leren van én met elkaar. Tijdens leer-werktrajecten of complexe projecten waar je met verschillende collega’s samenwerkt. Tevreden collega’s zorgen voor tevreden klanten. Met als resultaat dat we zijn uitgeroepen tot een van de beste werkgevers binnen onze branche! Iedere dag het beste werk leveren. Daar gaan we voor. Samen. Help je mee? 

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Hoppenbrouwers. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Bleskolksingel 5
7602 PE Almelo
0546 - 48 88 88