Wijk-GGD'er


Mensen met zorgwekkend gedrag bij de hand nemen en doorverwijzen naar de beste hulpverlening. Soms is dat een kwestie van een paar telefoontjes en het is geregeld. 

Maar, het kan ook meer dan een jaar duren voordat je de juiste zorg voor elkaar krijgt. 


Wil jij je graag inzetten voor deze mensen? Ben jij daadkrachtig, praktisch, proactief en assertief? Een verbinder in het netwerk van veiligheid en zorg? Dan is GGD Twente op zoek naar jou!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
9-1-2023
Aantal uur
0
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Als Wijk-GGD'er werk je op het snijvlak van zorg en veiligheid. Het is jouw taak dat een persoon met zorgwekkend gedrag snel de benodigde zorg krijgt, zodat escalatie stopt. Je schat de problematiek in en maakt afspraken met ketenpartners voor een passende aanpak. Dit werk vereist een creatieve aanpak en out-of-the-box denken. 


Jouw werkdag

Als wijk-GGD’er ben je verantwoordelijk voor het (vroegtijdig) signaleren en begeleiden bij problemen met betrekking tot zorgwekkend gedrag en/of overlast in de wijk. Je trekt veel op met de wijkagent omdat de problemen die zich voordoen vaak op het snijvlak liggen van veiligheid én zorg. Je hebt een groot netwerk, want de zorgsignalen kunnen uit verschillende hoeken komen; zoals van professionals, buurtbewoners, familie en/of personen zelf. 

Je onderzoekt de aanmeldingen en/of signalen uit de wijk, verzamelt zoveel mogelijk informatie en analyseert de gehele situatie. Je maakt samen met de betrokken partners een plan en zoekt de persoon in kwestie op in de eigen woon- en leefomgeving, eventueel met één van de partners. Na contact te hebben gemaakt met de betreffende persoon wordt een plan gemaakt hoe je  deze naar passende zorg gaat (be)geleiden. 

Gedurende een lopende casus heb jij de regie. Na afsluiting van de casus houd je de vinger aan de pols door contact te onderhouden met de persoon in kwestie én de betrokken partners.  

Bedrijfsprofiel GGD Twente

Als Wijk-GGD'er ben je in dienst van GGD Twente en maak je deel uit van het team OGGZ. Jouw werkplek is bij de gemeente Almelo. Je maakt deel uit van de lokale toegang sociaal domein waar je onder andere samenwerkt met de professionals rondom zorg en veiligheid, zoals sociaal werkers, jeugd- en Wmo consulenten en procesmanagers en politie. 


GGD Twente is de gemeenschappelijke gezondheidsdienst voor alle inwoners van Twente en bestaat uit de afdelingen Algemene Gezondheidszorg (AGZ), de Jeugdgezondheid (JGZ), Corona en een centrale stafafdeling. Wij bevorderen, bewaken en beschermen een gezonde Twentse samenleving. Dat doen wij voor en met de 14 Twentse gemeenten en samen met partners die gezondheid ook belangrijk vinden. Jouw betrokkenheid en professionaliteit is onze primaire kracht.


GGD Twente is onderdeel van SamenTwente.

Samen werken we aan en voor een gezond, veilig en vitaal Twente.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van GGD Twente. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Nijverheidstraat 30
7511 JM ENSCHEDE
053 487 6888