Wmo consulent

Het Sociaal Domein is continu in beweging. Beweeg jij met gemeente Borne mee? Ben jij stressbestendig, oplossingsgericht en kun je snel schakelen? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en heb je ervaring als Wmo consulent? Dan zoek gemeente Borne jou! De gemeente Borne is op zoek naar een Wmo consulent  

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
16-3-2021
Aantal uur
28
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Je komt te werken in het team Sociaal Domein van de gemeente Borne. Als Wmo consulent ben je de spin in het web van de gemeentelijke ondersteuning aan volwassen inwoners. Je bent deskundig op het gebied van allerlei leefgebieden en weet deze zorgvuldig in kaart te brengen. Ook ben je in staat om in contact met de inwoner in kaart te brengen wat precies de hulpvraag is. Je hebt het vermogen om, samen met de inwoner en het sociale netwerk, een totaaloplossing te vinden waarbij zowel wordt gekeken naar eigen kracht en ondersteuning vanuit het sociale netwerk, als naar de inzet van voorliggende, algemene of collectieve voorzieningen en waar nodig naar een maatwerkvoorziening.

Functievereisten

Wie ben jij?

Jouw enthousiasme zorgt ervoor dat mensen de juiste ondersteuning krijgen, zodat zij zo lang mogelijk op de juiste manier thuis kunnen blijven wonen. Als Wmo consulent ben je verantwoordelijk voor het (her)indiceren, selecteren van en adviseren over de juiste zorg binnen de Wmo.


Je weet op een resultaatgerichte manier gebruik te maken van het voorliggende veld. Je gelooft in de kracht van preventie. Je weet welke ondersteuning geboden wordt en kent de speerpunten van deze instellingen. Je bent nauwkeurig en accuraat in het verwerken van gegevens en documenten. Daarnaast ben je een verbinder en werk je graag samen met interne collega’s en met externe partners, heb je een open blik en kijkt graag vooruit. Je werkt en denkt in resultaten in een sociale, dynamische, complexe en innovatieve omgeving. Je kunt snel schakelen en inspringen op nieuwe en onverwachte ontwikkelingen.


Wat verwachten wij van jou?

  • Een relevante opleiding op minimaal hbo-niveau.
  • Kennis van en/of werkervaring met Wmo / WLZ / ZVW (Jeugdwet is een pré).
  • Je bent een allround Wmo consulent en je bent breed inzetbaar (specialisatie begeleiding is een pré).
  • Je bent communicatief vaardig en past je communicatie aan op de doelgroep.
  • Je houdt ervan op zoek te gaan naar creatieve oplossingen voor maatschappelijke problemen.
  • Je bent gestructureerd en methodisch en je kunt planmatig werken.
  • Je kunt outreachend werken.

Aanbod

Er wordt gewerkt in een open en informele sfeer. Er zijn meer dan voldoende mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. De kennis en kunde van collega’s wordt gedeeld en jouw ideeën voor ontwikkeling worden serieus genomen. Daarnaast staan collega’s altijd klaar om elkaar te helpen waar nodig, wat een prettige werkomgeving tot gevolg heeft.


In eerste instantie krijg je een aanstelling van één jaar, met vooruitzicht op een vaste aanstelling. De voor deze functie geldende functieschaal is schaal 9. Daarbij hoort een salaris van maximaal € 4.048,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek (salarisdatum: 1 oktober 2020). Inpassing van het salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring. Daarnaast is er een vrij besteedbaar bedrag van 17,05% van je bruto salaris dat bestaat uit onder andere de vakantie- en eindejaarsuitkering en levensloopbijdrage.

Bedrijfsprofiel Gemeente Borne

De gemeente Borne...

…is een mooie woongemeente in Overijssel met drie dynamische dorpen: Borne, Hertme en Zenderen.

…telt ruim 23.000 inwoners.

…heeft medewerkers die werken vanuit de 6B’s van Borne: Betrouwbaar, Betrokken, Behulpzaam, Bevlogen, Bedreven en Bereikbaar. Op deze waarden mogen we worden aangesproken door inwoners en door elkaar. Zeg wat je doet en doe wat je zegt. Je wilt het beste voor Borne, weet wat er leeft, bent respectvol, bedreven in je eigen vakgebied en hebt oog voor de vakgebieden van collega’s om goed te kunnen samenwerken.

…werkt op veel niveaus samen met andere gemeenten in Twente.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van gemeente Borne. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt?

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Rheineplein 1
7622DG BORNE
074- 2658686