Materials Science Engineer

ETC is op zoek naar een Materials Science Engineer.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
28-4-2024
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als Materials Science Engineer ga je de afdeling Engineering in Almelo versterken. De afdeling Engineering biedt ondersteuning aan Manufacturing, de internationale centrifuge assemblage sites en onze Pronexos activiteiten. Daarvoor zoeken wij een Engineer met specialistische kennis van ‎materialen met affiniteit voor en bij voorkeur ervaring met hoogwaardige las- en/of vervormingsprocessen.


Verder houd jij je bezig met:

 • Het optimaliseren van productieprocessen (bijv. (EB-)lassen, hydro-formeren, vloeidraaien, vacuüm warmtebehandelingen, coaten, etc.) en het oplossen van problemen in een productielijn;
 • International afstemming met de R&D-afdeling en materiaal- en processpecialisten van de andere ETC-sites;
 • Genereren en onderhouden van materiaal- en processpecificaties;
 • Technische ondersteuning geven aan inkoop en leveranciers‎;
 • Het verrichten van feasibility studies en de introductie van nieuwe of gemodificeerde processen en of materialen;
 • De coördinatie en/of het ondersteunen van technisch georiënteerde projecten (investeringen etc.).


Pluspunten van deze functie

 • Veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
 • Verantwoordelijkheid, uitdaging en variatie in je werk
 • Werken bij een uniek, innovatief, hightech en internationaal bedrijf
 • Bijdragen aan een grote opschaling van onze productie en de daarbij horende uitbreiding en vernieuwing van ons machinepark

Functievereisten

 • Een Masteropleiding Materials- of Mechanical Engineering of gelijkwaardig;
 • Bij voorkeur enkele jaren werkervaring in een Engineering en/of Manufacturing omgeving.

Bedrijfsprofiel ETC Nederland

Enrichment Technology Company is een samenwerkingsverband tussen URENCO en Orano. Het belangrijkste doel voor ETC is om hun klanten een veilig werkende uraniumverrijkingsfabriek te leveren. In die fabrieken wordt gebruikgemaakt van hun unieke ultra-gascentrifugetechnologie om gewonnen uranium te verrijken voor het opwekken van energie in kerncentrales. De kernactiviteiten van ETC bestaan naast onderzoek & ontwikkeling uit het vervaardigen, leveren en installeren van ultra-gascentrifuges en het bijbehorende leidingwerk. Ze ontwerpen uranium- verrijkingsfabrieken naar de speciale wensen van hun klanten en kunnen het projectmanagement verzorgen voor de bouw van deze fabrieken.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van ETC. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!