Afstudeerder team beleidsadviseurs energy hubs

Gemeente Enschede is op zoek naar een Afstudeerder team beleidsadviseurs energy hubs. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
13-3-2024
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als afstudeerder team beleidsadviseurs energy hubs

 • Onderzoek je waar wij als gemeente het beste energy hubs kunnen toepassen;
 • Onderzoek je wat de spelregels zijn rondom de bouw en gebruik van een energy hub;
 • Adviseer je ons hoe we de energie, lusten en lasten eerlijk kunnen verdelen.


Wij hebben een breed spectrum aan werkzaamheden en vraagstukken. Geef vooral aan waar je interesses liggen en wij zorgen dat je bij die projecten kunt aansluiten, zodat je daar je competenties ook verder kunt ontwikkelen.

Functievereisten

 • jij bent een afstudeerder hbo/wo civiele techniek, bestuurskunde (technisch inzicht is dan een pré) of doet de master Sustainable Energy Technology;
 • beschikbaar vanaf medio september 2024;
 • je kunt goed zelfstandig werken;
 • jij bent communicatief vaardig en beschikt over een analytisch vermogen;
 • je bent proactief; je ziet werk liggen.

Aanbod

We bieden jou een uitdagende en leerzame afstudeeropdracht waarin jij je kunt ontwikkelen als young professional. Een mooie leeromgeving binnen een organisatie met heel veel diverse taken. Je krijgt de kans te leren hoe een gemeente werkt en wat het betekent om te werken in een politiek-bestuurlijke omgeving. Daarnaast bieden we via de Enschede Academie scholingen, trainingen en andere activiteiten. Dit kunnen praktische workshops zijn, maar ook inspirerende sessies die jou helpen je persoonlijk te ontwikkelen. Verder bieden wij:

 • Goede begeleiding van ervaren collega’s
 • Een stagevergoeding van € 250,- bruto per maand
 • We bieden een stageovereenkomst aan voor de duur van 5 maanden
 • Deze periode is van september 2024 tot februari 2025
 • Een waardevolle werkervaring voor op je cv, waar je in je loopbaan nog vaak aan zult terugdenken!
 • Een smartphone en laptop voor zakelijk gebruik
 • Dit is natuurlijk niet alles maar dat mag je zelf komen ontdekken!

Bedrijfsprofiel

Jouw team

Het beleidsteam bestaat uit 6 collega’s. Het is een divers team met diverse achtergronden. Binnen dit team heb je veel aansluiting met collega’s van de projectkant. Jouw collega’s werken wel veel thuis, maar proberen tijdens de team overleggen zoveel mogelijk op kantoor aanwezig te zijn.

1x per week is het bredere beleidsteam overleg. Iedereen die zich met energie bezig houdt is hierbij aanwezig. Jullie bespreken dan waar je mee bezig bent, welke interessante dingen er voorbij komen en of er in de politiek iets interessants aan de hand is dat van belang is voor jullie.

1 middag in de week bespreken jullie de projecten waar een ieder mee bezig is. Bij deze overleggen zijn jouw kritische blik van harte welkom!


Je hebt ook veel contact met andere gemeenten op het gebied van energy hubs. 1x per maand is er een dag in Enschede, ‘werkplaats’, genaamd. Vanuit heel Overijssel worden er dan thema’s op de agenda gezet die leven in de wereld van de energie transitie. Tijdens je afstudeerperiode heb je veel aansluiting met de regio en korte lijntjes met de netbeheerders.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Gemeente Enschede. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!