Stagiair Contentcreatie & redactie

Als stagiair bij het Nieuwslab bepaal je mede wat gemeente Enschede online gaat communiceren, op welke kanalen en welke doelgroepen ze willen bereiken. Wil jij (online) content maken en inzetten voor gemeente Enschede? Check dan zeker deze stagefunctie!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
26-2-2024
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

 • Ga je berichten schrijven, redigeren, plannen en publiceren op social media en websites.
 • Ben je ons creatieve brein en denk je mee over de content en het produceren van bijvoorbeeld filmpjes en infographics.
 • Ga je aan de hand van de contentkalender bepalen wat wanneer nieuwswaarde heeft en stel je mijlpalen vast. Je speelt in op actualiteiten en spontane kansen spot jij bij actuele gebeurtenissen.
 • Reageer je op vragen of opmerkingen aan de gemeente via social media.
 • Denk je mee over communicatiestrategie bij onderwerpen die belangrijk zijn voor de gemeente.
 • Ga je verder onderzoeken welke (online) media we kunnen gebruiken. Waar wordt het gesprek gevoerd? Waar bevindt zich het publiek die we willen bereiken?

Functievereisten

We vinden het vooral belangrijk dat je van afwisseling houdt en makkelijk samenwerkt met veel verschillende mensen. Daarbij ga je soepel om met diverse werkzaamheden in een nieuwe omgeving. Je bent sociaal in de omgang, bent enthousiast en pakt graag dingen zelf op. En als je ergens niet uitkomt, durf je om hulp te vragen. Ook kun je kritisch zijn op wat je doet en ben je doelgericht.


Verder geldt voor jou:

 • Je volgt een hbo opleiding in de richting van (marketing) en communicatie, social media of creative business;
 • Beschikbaar vanaf september voor minimaal 5 maanden;
 • Je bent creatief en handig met social media en programma’s zoals Illustrator en Photoshop;
 • Je hebt een vlotte pen en schrijft foutloos Nederlands.

Aanbod

We bieden jou een uitdagende en leerzame stage waarin jij je kunt ontwikkelen als young professional. Een mooie leeromgeving binnen een organisatie met heel veel diverse taken. Je krijgt de kans te leren hoe een gemeente werkt en wat het betekent om te werken in een politiek-bestuurlijke omgeving. Daarnaast bieden we via de Enschede Academie scholingen, trainingen en andere activiteiten. Dit kunnen praktische workshops zijn, maar ook inspirerende sessies die jou helpen je persoonlijk te ontwikkelen. Verder bieden wij:

 • Goede begeleiding van ervaren communicatieadviseurs
 • Een stagevergoeding
 • We bieden een stageovereenkomst aan voor de duur van 5 maanden
 • Deze periode is van september 2024 tot januari 2025
 • Als je stage vordert, kan je steeds meer zelfstandig opereren en complexere taken krijgen, steeds met ondersteuning
 • Een waardevolle werkervaring voor op je cv, waar je in je loopbaan nog vaak aan zult terugdenken!
 • Een smartphone en laptop voor zakelijk gebruik
 • Dit is natuurlijk niet alles maar dat mag je zelf komen ontdekken!

Bedrijfsprofiel

Werken bij de grootste stad van Overijssel betekent werken aan ambities. Onze gemeente is een werkgever voor iedereen met een duidelijke visie gericht op vooruitgang. Bij ons is altijd ruimte voor nieuwe projecten, nieuwe initiatieven en nieuwe krachten. De ideale omgeving dus om het verschil te kunnen maken. We zijn volop in beweging, kijk alleen al naar de vele creatieve broedplaatsen die onze medewerkers opzetten. Jouw ideeën zijn van harte welkom! 


Jouw team

Onze afdeling communicatie bestaat uit circa 35 communicatieprofessionals. Zij helpen het gemeentebestuur en collega's in de organisatie door hen te adviseren, te coachen en te ondersteunen. Daarmee maken ze de communicatievisie van de gemeente waar, met als basis: "We zijn een open en transparante gemeente en we willen inwoners, ondernemers en partners goed en snel informeren. We gaan graag het gesprek aan en kiezen waar dat kan voor interactie, participatie en samenwerking".


In ons ‘Nieuwslab’ voeren we regie op (het effect van) de boodschappen, uitingen en interactie van de gemeente, om zo bij te dragen aan de gemeentelijke doelstellingen. Dat gebeurt door dagelijkse sturing en afstemming op basis van o.a. een planning (kalender), de actualiteit en monitoring van (social) media. Zo bouwen we aan de herkenbaarheid en betrouwbaarheid van de gemeente. Praktisch gezien betekent dit dat we omgevingsanalyses maken, ervoor zorgen dat de inhoud van de website actueel blijft en berichten maken voor onze social media kanalen.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van gemeente Enschede. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!