Technisch Expert Gastechniek en Distributie Noord-Oost Nederland

Heb jij netkennis van het GAS-net in Groningen, Drenthe en Overijssel? Wil jij het liefst een specialistische rol vervullen waarbij je zowel binnen als buiten werkt? In deze functie bij Enexis combineer je het beste van de rol van Technicus, Uitvoerder en Engineer in 1 prachtige en afwisselende functie. Je deelt ook nog eens je eigen tijd in en maakt in deze functie echt impact! Iets voor jou?

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
8-4-2024
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

In de rol van Technisch Expert GAS (standplaats is thuis en/of Hengelo, Zwolle, Emmen of bijvoorbeeld Groningen) ben jij verantwoordelijk voor de volgende werkzaamheden;

  • De veilige bedrijfsvoering van de gasnetten in jouw woongebied (Groningen, Drenthe en Overijssel). Je bent Operationeel Installatie Verantwoordelijke (OIV) en bent bij grote storingen als technisch storingsleider ter plaatse de spil in het web van de storingsorganisatie.
  • Het adviseren van Asset Management, met je specifieke kennis over onderhouds-en vervangingsrichtlijnen.
  • Het leveren van technische inbreng bij het aanbesteden, kiezen en implementeren van nieuwe of gewijzigde bedrijfsmiddelen.
  • Het opstellen van technische instructies en zorgen dat deze worden uitgedragen en begrepen door de organisatie die ermee aan de slag gaat.


Als operationeel installatieverantwoordelijke (OIV) bepaal je in bijzondere, geplande en ongeplande situaties hoe delen van het net geschakeld dienen te worden. Conform veiligheidsinstructies en procedures beoordeel je de persoonlijke veiligheid en de veilige bedrijfsvoering omschreven in de werkplannen en bedieningsplannen. Tot slot ben je eindverantwoordelijk voor het in bedrijf nemen, correct functioneren en beschikbaar zijn van de bedrijfsmiddelen in de netten. Dit doe je allemaal in samenwerking met collega’s van de afdelingen Engineering & Aanleg en Realisatie waar je als Technisch Expert nauw mee samen werkt.


Leuke weetjes over de rol van Technisch Expert Gas

Deze functie kent een grote mate van zelfstandigheid, flexibiliteit en vrijheid. Je bent zelf voor het merendeel in de lead voor het invullen van je werkweek. Hoge mate van verantwoordelijkheid (Operationeel Installatieverantwoordelijke) met bijbehorende bevoegdheden, in het bijzonder bij het oplossen van storingen. We steken steeds meer in, naast de technische aspecten, op de sociaalvaardige aspecten om als adviseur en coach te ontwikkelen. We communiceren met alle rangen en standen in de organisatie; van bijvoorbeeld monteur tot vestigingsmanager aan toe. We zijn de brug tussen enerzijds beleidsmakers en anderzijds de uitvoerende partijen in onze organisatie. We zijn één van de hoofdrolspelers in de veranderende energiemarkt van vandaag de dag om het net in de toekomst op veilige wijze te kunnen bedrijven.

Functievereisten

Voor deze functie heb je een technische hbo opleiding nodig (bijvoorbeeld Werktuigbouwkunde) en bereid zijn de opleiding EDE (Energietransitie Duurzame Energie) bij KIWA te volgen.

  • Je hebt kennis van netconfiguraties en netinstallaties/- componenten.
  • Kennis en/of ervaring met proces- en projectmanagement én van VGWM wetgeving en van vigerende richtlijnen, procedures en voorschriften in de energiebranche is een pré.
  • Je hebt ruime ervaring in de gasdistributietechniek en het zelfstandig oplossen van technisch complexe problemen in de gasnetten en –installaties.
  • Verder ben je sterk in probleemanalyse en je werkt kwaliteitsgericht.
  • Je durft besluiten te nemen en heb je overtuigingskracht bij het geven van adviezen en presentaties.
  • In verband met veiligheid spreek en schrijf je goed Nederlands.


Als Technische Expert GAS opereer je als techneut, handlanger en als coach met als doel de veiligheid en kwaliteit te borgen en te verbeteren.

Aanbod

Bij Enexis wordt er goed voor jou gezorgd als Technisch Expert GAS. Dat begint met een uitgebreid welkomstpakket en -programma om je collega’s te leren kennen. En met goede arbeidsvoorwaarden:

  • Salaris tussen € 2.878,- en € 4.112,- bruto per maand (op basis van 40 uur per week). Inclusief secundaire arbeidsvoorwaarden kan je salaris oplopen tot € 5.292,- bruto per maand.
  • 8% vakantiegeld over je bruto jaarsalaris.  
  • We dragen 70% bij aan je ABP Keuzepensioen.  
  • Je krijgt een smartphone en laptop of tablet die je ook privé mag gebruiken. 
  • Vanaf dag één een eigen Enexis-auto vol met het beste gereedschap en mag je gebruik maken van een mobiliteitskaart met een 1e klas ov-abonnement. Deze auto mag je ook prive-gebruiken. Indien je minder dan 25000km zakelijk op jaarbasis rijdt verzinnen we samen een nog duurzamere manier van reizen voor je en vervalt de bedrijfsauto.
  • Daarnaast krijg je natuurlijk de gewerkte uren tijdens een storing extra uitbetaald en bouw je aanvullende verlofdagen op.
  • Een jaarlijks vitaliteitsbudget van € 500,-. Bijvoorbeeld voor een sportabonnement of advies van een voedingscoach. 
  • Alle ruimte om jezelf verder te ontwikkelen. Dat is voor ons namelijk een topprioriteit. Dus wil je een opleiding of cursus volgen, dan is de kans groot dat we de kosten voor onze rekening nemen. 


Zijn wij een match?

We investeren graag in duurzame relaties. Om zeker te zijn van een goede match, voeren we daarom een screening uit. Deze verschilt per functie en kan bestaan uit een assessment, het opvragen van referenties en een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Tijdens je sollicitatiegesprek vertellen we je precies wat de screening in jouw geval omvat. Let op: vanwege onze veiligheidsvoorschriften is het bij al onze vacatures van belang dat je vloeiend Nederlands spreekt en schrijft. Onze installaties kunnen de werking van een pacemaker beïnvloeden.

Bedrijfsprofiel Enexis

Deze vacature van Technisch Expert GAS is vacant binnen het bedrijfsonderdeel Enexis EBS (Expertise, Bedrijfsvoering en Stations). Binnen EBS en de afdeling Technische Expertise kom je in een warm bad terecht: hoge specialisatiegraad, hoog kennisniveau, een gestructureerde en leuke werksfeer en betrokken collega’s. Je werkt met een grote diversiteit aan apparatuur, materialen en middelen. Je komt te werken in een team dat volop in beweging is, vakmanschap hoog in het vaandel heeft staan en trots is op haar “goud”: vakmanschap, saamhorigheid, verantwoordelijkheidsgevoel, collegialiteit én kwaliteit boven kwantiteit. Verder vinden we het hebben van een luisterend oor belangrijk en hebben we een sfeer die zich kenmerkt door openheid, sociale veiligheid en wederzijds respect. Het team Technische Expertise GAS waar jij komt te werken bestaat uit 16 collega’s met voornamelijk een technische achtergrond.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Enexis. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Slachthuisweg 10
7556 AX HENGELO
31 (0)6 27 178 503