Junior monteur automatisering hoogspanningsstations

Enexis is op zoek naar een Junior monteur automatisering hoogspanningsstations. Bekijk deze vacature voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
25-3-2024
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
MBO

Functie omschrijving

We willen met z'n allen een betrouwbaar en stabiel elektriciteitsnetwerk in Overijssel/ Drenthe. Als monteur/ technicus automatisering rondom hoogspanningsinstallaties ga je daar samen met je collega’s voor. Een uitdagende baan met veel afwisseling waarmee je een belangrijk aandeel levert aan de energietransitie om zo met elkaar duurzamer te leven. Dit is ook best een verantwoordelijke job. Eén foutje, en een hele stad kan zomaar in het donker zitten!


Elke dag ga je vanuit huis naar je klus met je eigen werkbus of personen-auto. Niet zomaar een bus, maar een compleet ingerichte bus. Een hoogwaardige werkplaats op wielen waarin sommige collega's hun eigen koffie tot bijvoorbeeld zelfs tosti's kunnen maken. Anderen hebben meetapparatuur bijzich die vaak duurder is dan 2 personen-auto's bij elkaar. Je pleegt onderhoud en inspecties aan stationsautomatisering (SA en RTU) of aan beveiligingsrelais in hoogspanningsstations. Of je werkt projectmatig aan uitbreidingen en vervangingen. Bij ons werk je vaak aan projecten met spanningsniveau van 10Kv tot soms wel 110Kv. Veiligheid staat bij ons op plaats 1, 2 en 3. Je werkt altijd samen met een technisch specialist – de teamleider in het project – volgens het vierogenprincipe. Want in ons vak zijn samenwerking en collegialiteit superbelangrijk. Sowieso dus voor elkaars veiligheid. Maar ook voor de kwaliteit van het werk.


Je gaat aan de slag in een bijzonder vak. Bij ons combineer je namelijk best vaak moderne technologie met oudere technieken vanuit bijvoorbeeld de jaren vijftig en zestig! En werken in hoogspanningsstations is alleen weggelegd voor gespecialiseerde monteurs bij netbeheerders, zoals Enexis. Daarom start je altijd met een opleidingstraject van een tot twee jaar waarin je veel on the job leert van je collega’s. En af en toe ga je naar school. Zo groei je naar het niveau van monteur-technicus en technisch specialist en je ontvangt ook aanwijzingen. Zie onze aanwijzingen als een soort van rijbewijs. Als je onze aanwijzingen hebt behaald mag je zelfstandig werkzaamheden uitvoeren op onze onderstations. Deze aanwijzingen zijn ook van belang om uiteindelijk door te kunnen groeien naar bijvoorbeeld Senior OT Expert. Bij Enexis kan je jezelf volop verder ontwikkelen. Goed om te weten: een keer per zes weken draai je een week storingsdienst en ben je 24/7 telefonisch bereikbaar. Hiervoor ontvang je ook een extra vergoeding! We zoeken overigens junior, medior en senior monteurs en technici. Dus wellicht heb jij al wat aanwijzingen? Solliciteer dan ook!

Functievereisten

Word jij blij van een werkveld waarbij de elektrotechniek samenkomt met IT? Stel jezelf eens de vraag of je blijer wordt van elektro-mechanische werkzaamheden of werk je liever wat fijnmaziger op software- en relais-niveau, of word jij onze specialist op het gebied van netwerken en systemem? Voor meerdere type werkzaamheden hebben we namelijk leuk werk! Je werkt graag geconcentreerd en vindt heldere communicatie en goed luisteren belangrijk. Zodat je collega’s blind op je kunnen vertrouwen en je samen met hen veilig werkt en kwaliteit kan leveren. En als de spanning van de werkdag eraf is, ben je altijd in voor een geintje.


Dit breng je mee:

 • Minimaal een mbo 4-diploma in elektrotechniek. (mbo-3 niveau kan ook, maar dan moet je bereid zijn om vlot niveau 4 op onze kosten en in onze tijd te gaan behalen).
 • Bij voorkeur ervaring als elektromonteur en een VOP-aanwijzing. Heb je nog geen VOP-aanwijzing? Dan kun je die in het opleidingstraject halen en doorgroeien naar VP’er of AVP’er.
 • Kennis van automatisering (SCADA, PLC, Netwerken, Systemen is een sterke pre)
 • Een VCA- en bij voorkeur een bhv-certificaat.
 • Rijbewijs B.
 • Je vindt het prima om (tegen een extra vergoeding) storingsdiensten te draaien.

Aanbod

Enexis zorgt goed voor jou! Als betrokken werkgever bieden wij je een goede balans tussen werk en privé, veel vrijheid en ook nog eens een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket. Dit pakket kun je naar jouw eigen wensen inzetten. Hou jij bijvoorbeeld van veel vrije tijd? Bij ons krijg je standaard 24,5 vakantiedagen, maar kun je in totaal nog 35,5 dagen bijkopen vanuit jouw persoonlijk budget! Vind je sporten of jezelf ontwikkelen een must? Je krijgt een brutobudget van € 500,- per jaar voor je sportabonnement en je kunt op onze kosten trainingen en opleidingen volgen.


En hiervan profiteer je nog meer:

 • Salaris tussen € 2.878,- en € 4.112,- bruto per maand (op basis van 40 uur per week). Inclusief secundaire arbeidsvoorwaarden kan je salaris oplopen tot € 5.292,- bruto per maand. .
 • Ook ontvang je bovenop dit salaris ruim 400 euro bruto aan koffiegeld en storings- en wachtdienstvergoedingen.
 • Goede pensioenregeling (70% betalen wij!!) en collectieve verzekeringen.
 • Tablet en telefoon die je ook privé kunt gebruiken.
 • Een eigen en fijne bus of personen(lease) auto met het beste gereedschap.

Bedrijfsprofiel Enexis

Je gaat aan de slag bij het systemen en beveiligingen-team van Overijssel/ Drenthe/ Groningen. Met circa 30 collega’s – junior, medior en senior monteur-technici, technisch specialisten, een planner, een materiaalbeheerder en de teamleider – werken we serieus samen als het moet, maar hebben we ook veel lol. Iedereen staat voor je klaar om je het vak te leren. Een keer per maand hebben we werkoverleg. Af en toe via Teams, maar vaker live met elkaar bij bijvoorbeeld Van der Valk. Eens in de zes weken doen we een biertje met elkaar. Maar andere teamuitjes organiseren we ook! Zo combineren we graag een bezoek aan bijvoorbeeld een transformatorbouwer met een etentje.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Enexis. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Slachthuisweg 10
7556 AX HENGELO
31 (0)6 27 178 503