Senior biotech systems engineer

Ben jij de senior biotech systems engineer, die een uitdaging ziet wanneer iedereen denkt dat het onmogelijk is? En werk je graag aan complexe en vooral unieke projecten om tot de nieuwste technologische oplossingen en ontwikkelingen te komen?

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
19-7-2023
Aantal uur
-
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als senior biotech systems engineer werk je binnen een multidisciplinair R&D team aan het ontwerpen, definiëren en documenteren van systemen die gebruikt worden voor biotech doeleinden. Je combineert medische productontwikkelingservaring met applicatiekennis.


In deze rol krijg je de kans om samen te werken met functionele leiders in productontwikkeling, op het gebied van elektronica, industrieel ontwerp, mechatronica en software, maar ook met interne en externe experts met betrekking tot aspecten als medicijnproductie celtherapie, (geautomatiseerde) bioreactoren.


Je krijgt een leiderschapsrol binnen de medische business unit van waaruit je technische expertise verbindt met applicatiekennis. Je hebt een belangrijke rol in het bepalen en volgen van de strategische koers van de organisatie met betrekking tot biotech.


Essentiële taken en verantwoordelijkheden:

 • Definiëren van klantbehoeften en dit samen met business- en projectmanagement vertalen naar offertes 
 • In staat om applicatiebehoeften te vertalen naar productspecificaties en architectuur 
 • Afstemmen van technische en applicatie behoeften en implementatie met de klant
 • Vastleggen en beheren van systeemontwerpinputs en specificaties. Leiden en/of deelnemen aan systeemarchitectuur en integratieontwerp, ontwikkeling, testdocumentatie en implementatie 
 • Het vermogen om samen te werken met functionele systeemeigenaren om toekomstbestendige, schaalbare en geïntegreerde systemen te ontwerpen en te ontwikkelen van begin tot eind van de workflow(s) voor klinische monsters 
 • Begeleiden van junior systeemingenieurs 

Functievereisten

 • Master in engineering of biowetenschappen. 5-10 jaar ervaring in systeem- of procesengineering, met software- en hardware-implementaties voor life science-producten, biotechnologische reactoren of medische hulpmiddelen onder ontwerpcontrole in een gereguleerde omgeving (ISO 13485)  
 • Bewezen kennis van biotechnologische toepassingen 
 • Bewezen kennis van cGMP-kwaliteitsnormen 
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden 
 • ervaring en succes met het beïnvloeden van en werken via anderen om resultaten te bereiken in een complexe matrixorganisatie 

Aanbod

Bij Demcon hechten we waarde aan een fijne werkplek. Zo hebben we lekkere koffie en ligt er wekelijks gratis vers fruit voor je klaar. Ook is er veel persoonlijke aandacht en ontmoedigen we overwerk omdat we weten hoe belangrijk thuis is.


Verder kan je rekenen op onder andere:

 • Een goed, marktconform salaris
 • 31 vrije dagen en 8% vakantietoeslag
 • Een goede pensioenregeling bij Zwitserleven 
 • De mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen via de Demcon Academy waarmee jij jouw kennis verder kunt ontwikkelen
 • Een laptop en telefoon van het werk
 • Fietsplan
 • Actieve personeelsvereniging (maandelijkse activiteiten zoals borrels en een jaarlijks Demcon weekend) en jaarlijkse sportevenementen

Bedrijfsprofiel DEMCON

Onze bedrijven onderscheiden zich elk op eigen terrein met unieke expertises en skills. Daarmee helpen ze opdrachtgevers om beter te presteren en meer te bereiken. Vanuit een passie voor technologie kunnen onze bedrijven krachten bundelen. Door kennis te delen en samen te werken maken we meer maatschappelijke impact.


Demcon life sciences & health is een multidisciplinaire ontwikkel- en engineeringspartner voor mechatronische uitdagingen, van concept tot realisatie, op het gebied van life sciences & health.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Demcon. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Institutenweg 25
7521PH ENSCHEDE
088 – 1152 000