Senior IVD systems engineer

Ben jij een senior IVD systems engineer die uitdagingen ziet wanneer iedereen denkt dat het onmogelijk is? Werk je graag aan complexe en vooral unieke projecten om tot de nieuwste technologische oplossingen en ontwikkelingen te komen? Bekijk dan de vacature van Demcon voor meer informatie.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
25-3-2023
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als senior IVD systems engineer werk je binnen een multidisciplinair R&D-team aan het ontwerpen, definiëren en documenteren van systemen die gebruikt worden voor In Vitro Diagnostische (IVD) doeleinden. Je combineert medische productontwikkelingservaring met applicatiekennis.


In deze rol krijg je de kans om samen te werken met functionele leiders in productontwikkeling, op het gebied van elektronica, industrieel ontwerp, mechatronica en software, maar ook met interne en externe experts over assay-ontwikkeling, laboratoriumautomatisering, PCR en sequencing.


Je neemt een leiderschapsrol op je binnen de medische business unit van waaruit je technische expertise verbindt met applicatiekennis. Je vervult een belangrijke rol in het bepalen en volgen van de strategische koers van de organisatie met betrekking tot IVD.

Functievereisten

 • Master in Engineering of Life Sciences met 5-10 jaar ervaring in process engineering systemen met software en hardware implementaties voor life science producten, in vitro diagnostics of medische hulpmiddelen onder ontwerpcontrole in een gereguleerde omgeving (ISO 13485); 
 • Bewezen toepassingskennis van IVD, bijvoorbeeld door ervaring met de ontwikkeling van assays of het op de markt brengen van IVD-systemen; 
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden; 
 • Ervaring in samen resultaten bereiken in een complexe matrixorganisatie. 

Aanbod

Bij Demcon hechten we waarde aan een fijne werkplek. Zo hebben we lekkere koffie en ligt er wekelijks gratis vers fruit voor je klaar. Ook is er veel persoonlijke aandacht en ontmoedigen we overwerk omdat we weten hoe belangrijk thuis is.


Verder kan je rekenen op onder andere:

 • Een goed, marktconform salaris;
 • 31 vrije dagen en 8% vakantietoeslag; 
 • Een goede pensioenregeling bij Zwitserleven; 
 • De mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen via de Demcon Academy waarmee jij jouw kennis verder kunt ontwikkelen;
 • Een laptop en telefoon van het werk;
 • Fietsplan;
 • Actieve personeelsvereniging (maandelijkse activiteiten zoals borrels en een jaarlijks Demcon weekend) en jaarlijkse sportevenementen.

Bedrijfsprofiel DEMCON

Onze bedrijven onderscheiden zich elk op eigen terrein met unieke expertises en skills. Daarmee helpen ze opdrachtgevers om beter te presteren en meer te bereiken. Vanuit een passie voor technologie kunnen onze bedrijven krachten bundelen. Door kennis te delen en samen te werken maken we meer maatschappelijke impact.


Demcon life sciences & health is een multidisciplinaire ontwikkel- en engineeringspartner voor mechatronische uitdagingen, van concept tot realisatie, op het gebied van life sciences & health.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Demcon. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Institutenweg 25
7521PH ENSCHEDE
088 – 1152 000