Business developer

Ben jij commercieel ingesteld, een strateeg in hart en nieren en heb je een passie voor high-tech systemen?  Werk je graag in een platte organisatie met korte lijnen en betrokken collega’s? En word je graag vrijgelaten in je werk? Dan past de vacature van business developer bij Demcon kryoz bij jou!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
25-3-2023
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als business developer draag je bij aan het vergroten van de omzet door het ontwikkelen en binnenhalen van nieuwe klanten in binnen- en buitenland.


Je bewerkstelligt dit door nieuwe kansen in de markt te vinden en te ontwikkelen, resulterend in langjarige klantrelaties. De uitdaging wordt gekenmerkt door een hoge mate van ondernemerschap en flexibiliteit, dat je in staat stelt nieuwe potentiële klanten te identificeren en er openingen te creëren. Daarbij is het belangrijk een goed oordeel te vormen van de technische problematiek en de mogelijke toegevoegde waarde van Demcon kryoz.


Als business developer ontwikkel je proposities voor klanten die je ontplooit tot een strategie. Je genereert nieuwe leads die matchen met deze strategie en begeleidt het proces van contract tot aan handtekening. Je bent dan ook goed in het identificeren van nieuwe kansen. Samen met project managers onderhoud je warme klantcontacten van start tot oplevering. Verder ontwikkel je PR materialen voor de markt en verhoog je de naamsbekendheid van Demcon kryoz in het marktdomein. Je bent technisch inhoudelijk sterk en kunt op hoofdlijnen meedenken met de klant en inschatten wanneer het op Demcon kryoz aansluit. Je weet daarbij perfect hoofd- en bijzaken van elkaar te onderscheiden.


Je werkt nauw samen met het management van Demcon kryoz en denkt mee over de strategische richting van het bedrijf. Met jou aan boord maken we de groei ambities waar.

Functievereisten

 • Afgeronde technische HBO of WO opleiding;
 • Minimaal 5 jaar commerciële werkervaring bij een technisch bedrijf bij voorkeur binnen high-tech productontwikkeling;
 • Sterk commercieel vermogen: de klant en mogelijkheden voor Demcon goed kunnen inschatten;
 • Energiek, doelgericht en een hands-on mentaliteit;
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Bereidheid tot (internationaal) reizen.

Aanbod

Bij Demcon hechten we waarde aan een fijne werkplek. Zo hebben we lekkere koffie en ligt er wekelijks gratis vers fruit voor je klaar. Ook is er veel persoonlijke aandacht en ontmoedigen we overwerk omdat we weten hoe belangrijk thuis is.


Verder kan je rekenen op onder andere:

 • Een goed, marktconform salaris
 • 31 vrije dagen en 8% vakantietoeslag;
 • Een goede pensioenregeling bij Zwitserleven
 • De mogelijkheid om opleidingen en cursussen te volgen via de Demcon Academy waarmee jij jouw kennis verder kunt ontwikkelen
 • Een laptop en telefoon van het werk
 • Fietsplan
 • Actieve personeelsvereniging (maandelijkse activiteiten zoals borrels en een jaarlijks Demcon weekend) en jaarlijkse sportevenementen

Bedrijfsprofiel DEMCON

Onze bedrijven onderscheiden zich elk op eigen terrein met unieke expertises en skills. Daarmee helpen ze opdrachtgevers om beter te presteren en meer te bereiken. Vanuit een passie voor technologie kunnen onze bedrijven krachten bundelen. Door kennis te delen en samen te werken maken we meer maatschappelijke impact.


Demcon kryoz is ontwikkelaar en leverancier van cryogene microkoelers voor (materiaal)onderzoek en hoogwaardige elektronica en sensoriek.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Demcon. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

Institutenweg 25
7521PH ENSCHEDE
088 – 1152 000