Marketing Manager

Ter uitbreiding van het team is DBG Nederland op zoek naar een ervaren Marketing Manager. De positie van Marketing Manager is nieuw binnen DBG Nederland, Fitex, De Voordeelmarkt en HT Solar. Door snelle groei en de groeidoelstellingen is deze positie voortgebracht. 

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
8-6-2021
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als Marketing Manager onderzoek en adviseer je de directie o.a. over merkstrategie, publiciteitstrajecten, nieuwe markten en producten, ontwikkelen van campagnes online of offline. Je kan onderzoeksresultaten vertalen naar een groeistrategie. Wat je vooral moet kunnen, is goede ideeën omzetten in presenteerbare plannen. Je bent een ervaren leider die een visie heeft en deze concreet en praktisch kan neerzetten. Je kan anderen meenemen in je plannen om zo de plannen echt als team te realiseren. Iemand die zelfstandig een team kan leiden, om kan gaan met budgetten en resources en de puntjes op de ‘i’ kan zetten.

Functievereisten

  • In kaart brengen van wensen en behoeften van de markt door middel van het uitvoeren of laten uitvoeren van marktonderzoek voor DBG Nederland, Fitex, De Voordeelmarkt en HT Solar.
  • Ontwikkelen, implementeren en evalueren van het marketingplan, onder andere door middel van het uitvoeren van verschillende analyses, waaronder interne analyses (sterkten en zwakten van het bedrijf) en externe analyses (kansen en bedreigingen in de markt)
  • Bepalen van de marketingstrategie op basis van de analyses in het marketingplan
  • Zorgen voor meetbaarheid van marketingactiviteiten om de balans in budgetverdeling te vinden
  • Actief volgen van trends en ontwikkelingen in de markt om snel in te kunnen spelen op (toekomstige) veranderingen
  • Positioneren van producten of diensten op basis van marktkennis en consumentenpercepties
  • Opzetten van campagnes, zowel online als offline
  • Motiveren en enthousiasmeren van diverse afdelingen en directie, bijvoorbeeld door het presenteren van nieuwe concepten
  • Leidinggeven aan medewerkers van de marketingafdeling


Wie ben jij

Je hebt een aantal jaren ervaring als Marketing Manager. Je bent een generalist. Iemand met gevoel voor cijfers en conversie- of salesgerichte marketing. Je bent ook iemand die handig is met marketingtools en hebt enig gevoel voor vormgeving of copywriting. Je begrijpt dus zelf heel goed hoe het (online) marketing spel gespeeld wordt. Hoe kun je immers je team aansturen of motiveren als je zelf niet weet hoe de vork in de steel zit?


Leading by Example & People skills

Je moet een goede coach zijn en draagvlak kunnen verwerven in de rest van de organisatie. We zoeken een besluitvaardige kandidaat met een eigen karakter die in staat is om toegevoegde waarde te creëren.

Bedrijfsprofiel DBG Nederland B.V.

DBG Nederland is distributeur en fabrikant van verf en non-paint artikelen die onder andere levert aan zijn eigen groeiende en ambitieuze winkelketen - De Voordeelmarkt - en door heel Nederland. DBG Nederland produceert daarbij zijn eigen productlijn in verf en aanverwante artikelen onder de merknaam FITEX. Het totale assortiment van de organisatie is uitgegroeid tot meer dan 10.000 producten in paint en non-paint. Daarvoor gebruiken wij ons eigen magazijn. 


De winkelketen De Voordeelmarkt is omni channel keten welke zowel in fysieke winkels als online snel groeit. 


HT Solar Nederland is een jonge onderneming die zich bezig houdt met de verkoop van zonnestroomsystemen aan installateurs en professionals op het gebied van zonne-energie. Door een samenwerking met diverse leveranciers en rechtstreekse distributie vanaf de productielijn is niet alleen de levering sneller, maar de inkoop voor installateurs financieel aantrekkelijker.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van DBG Nederland. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op careers (at) twente.com.


Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Schrijf je dan in hier in!

Meer informatie

van den Bergsweg 7
7442 CK NIJVERDAL
0548 82 0437