Senior operationeel planner

Het team van de centrale planning van Cogas heeft wegens uitbreiding van het team een vacature voor een senior operationeel planner. Krijg jij energie  van een afwisselende baan met veel vrijheid? Dan is deze baan zeker iets voor jou! 

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
20-3-2024
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

In deze baan als senior operationeel planner zorg jij voor een optimale inzet van alle buitendienstmedewerkers. Dat betekent het plannen van projectwerkzaamheden, onderhoudswerkzaamheden en klantafspraken. Deze planningen maak je voor diverse afdelingen, namelijk onderhoud & beheer gas, elektra, duurzaam en media. Daarnaast verzorg je de voorbereidingen en afhandelingen van de administratie rond de planactiviteiten en ben je verantwoordelijk voor het aannemen, beoordelen en wegzetten van storingsmeldingen voor alle bovengenoemde afdelingen. Verder ondersteun je onze afdeling servicedesk met planningen van meterplaatsingen en het correct wegzetten van storingen in de planning van de monteurs. Daarnaast zorg je voor telefonische bezetting van diverse meldpunten tijdens kantooruren. 

Functievereisten

Wat maakt jou succesvol in deze baan als senior operationeel planner? Je bent iemand die veel energie krijgt van plannen en organiseren. Dit doe je niet alleen, maar samen met jouw collega’s. Je bent communicatief vaardig en weet mensen te verbinden. Daarnaast houd jij met jouw helikopterview overzicht en regie over de planningen. 


Verder heb je: 

 • Hbo werk- en denkniveau. Aangevuld met relevante plancursussen; 
 • Minimaal drie jaar ervaring met planning bij voorkeur binnen de energie/- infrabranche; 
 • Ervaring met geautomatiseerde plansystemen; 
 • Kennis van en relevante ervaring in het gebruik van Microsoft Office pakketten. 


Verder is het voor ons belangrijk dat je jezelf herkent in onderstaande kwaliteiten: 

 • Affiniteit met techniek; 
 • Klant- en resultaatgericht; 
 • Je bent proactief en tegelijkertijd flexibel genoeg om ad hoc werkzaamheden op te pakken. 


Herken jij je in bovenstaande? Dan is deze vacature jou op het lijf geschreven!

Aanbod

Onze organisatie is open, nuchter en informeel. We werken bij Cogas activiteitgericht: je kiest een plek die past bij het werk dat je gaat doen. En komt het beter uit, dan werk je gewoon vanuit huis. We vinden het belangrijk dat je werk doet waar je energie van krijgt. Je hebt dan ook alle ruimte om jezelf op professioneel en persoonlijk vlak te ontwikkelen. Ook aan (werk)plezier is er geen gebrek! Zo heb je de beschikking over gratis fruit, hebben we een goed bedrijfsrestaurant en kun je deelnemen aan allerlei activiteiten.


Als senior operationeel planner krijg je een veelzijdige baan bij een organisatie die volop in ontwikkeling is. Daar hoort natuurlijk ook een goed salaris bij. De functie is ingedeeld in functieschaal 8 met een salaris van maximaal € 3.906,- bruto per maand bij een fulltime werkweek. Jouw definitieve inschaling vindt plaats op basis van kennis- en ervaringsniveau.


Naast jouw salaris kennen wij een extra Persoonlijk Budget. Dit budget bedraagt 18% van je bruto salaris. Je bepaalt zelf wanneer en waaraan je dit budget wilt besteden. Zo kan je het laten uitkeren voor een maandelijks extraatje of je koopt extra verlofdagen. De 18% bestaat onder andere uit 8% vakantiegeld en 5,2% ADV.


Cogas haalt alles uit de kast voor jou

Wij vinden het bij Cogas belangrijk dat je werk doet waar jíj energie van krijgt. Daarom investeren we graag in jouw toekomst. Je krijgt bij ons veel ruimte voor eigen initiatief, ideeën en professionele ontwikkeling en groei. Verder krijg je:

 • Een eindejaarsuitkering van 4,5% van je bruto salaris;
 • 24,5 vakantiedagen
 • € 500,- Duurzaam Inzetbaarheidsbudget, waar je bijvoorbeeld je sportabonnement, een coach of andere training mee kunt betalen;
 • € 250,- bruto persoonsgebonden budget;
 • €750,- netto vergoeding voor een thuiswerkplek;
 • Mogelijk om zowel thuis als op kantoor te werken;
 • Veel aandacht voor opleiding en ontwikkeling: we vergoeden vakgerichte opleidingen volledig in zowel tijd als geld;
 • Een actieve personeelsvereniging;
 • Een goede pensioenregeling waarvan wij twee derde van de premie betalen;
 • Andere gunstige collectieve verzekeringen zoals een collectieve ziektekostenverzekering, waarbij je bij afname van een aanvullende verzekering € 360,- euro bijdrage ontvangt naast de collectiviteitskorting.

Bedrijfsprofiel Cogas Energie

Als senior operationeel planner ben je onderdeel van het team centrale planning binnen het bedrijfsonderdeel operatie. Dit is een klein hecht team van drie collega’s waar je nauw mee samenwerkt. Verder werk je veel samen met monteurs, werkverantwoordelijken, operationeel beheerders, projectleiders, collega's van de servicedesk en het bedrijfsonderdeel Coteq Netbeheer, de netbeheerder binnen de Cogas-groep. Daarnaast heb je contact met consumenten, zakelijke klanten, aannemers, gemeenten en marktpartijen.  


Kortom, geen dag hetzelfde en jouw planning-skills maken het verschil! 


Over Cogas

Wat we doen

We zorgen er bij Cogas voor dat mensen thuis en op het werk kunnen vertrouwen op een veilige en onverstoorbare toevoer van energie, warmte en data. We staan op een kantelpunt in de energiegeschiedenis en werken met uiteenlopende partners samen aan dit uitdagende vraagstuk. Jouw rol als operationeel planner is daarbij onmisbaar! Je draagt samen met zo’n 250 collega's bij aan het versnellen van de energietransitie in de regio.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Cogas. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Rohofstraat 83
7605 AT ALMELO
0546 – 836 666