Strategisch inkoper

Cogas zoekt nieuwe collega's voor het team inkoop. Heb jij de juiste kennis en vaardigheden om bij te dragen aan de verdere professionalisering van de inkoop in hun bedrijf? Ontdek dan of deze vacature als strategisch inkoper iets voor jou is!

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
26-2-2024
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

In deze baan als strategisch inkoper bij Cogas zorg je ervoor dat ons inkoopbeleid aansluit op de te behalen organisatiedoelen. Belangrijke pijlers hierin zijn excellent netbeheer en duurzaamheid. Daarbij zit de markt waar Cogas mee te maken heeft vol uitdagingen, waaronder schaarste van mensen. Je begeleidt onze organisatie op weg naar nog professioneler inkopen. Denk daarbij aan rechtmatigheid, doelmatigheid en het implementeren van gedegen contractmanagement in onze organisatie.


Adviserende rol

Naast je inhoudelijke senior rol, voor team inkoop en de rest van onze organisatie, richt je je blik ook naar buiten. Zo heb je een adviserende rol bij onze samenwerkingsverbanden en startups, maar zoek je ook de samenwerking met andere netbeheerders voor eventuele gezamenlijke inkooptrajecten.    


Bouwen aan relaties

Je bouwt aan goede interne en externe relaties waarin het draait om businesspartnerschap. Het inventariseren van zowel complexe inkoopvraagstukken als trajecten zijn voor jou weggelegd. Na deze inventarisatie heb jij een adviserende rol met betrekking tot het te doorlopen traject aan de betreffende stakeholder. Daarnaast geef je uitvoering aan de Europese aanbestedingen. Ook nadat de contracten afgesloten zijn blijf jij een belangrijke sparringpartner voor de betrokken collega’s. Zo draag je bij aan de verdere professionalisering van inkoop binnen onze organisatie.


Denk bijvoorbeeld aan de volgende werkzaamheden:

 • Je stelt inkoopbeleid op en zorgt ervoor dat dit up to date blijft;
 • Je speelt een belangrijke rol bij de professionalisering van inkoop en contractmanagement in onze organisatie;
 • Je adviseert onze organisatie in relatie tot leveranciersmanagement;
 • Je werkt in projectteams die meerdere afdelingen en meerdere bedrijven kunnen beslaan;
 • Je vertegenwoordigt onze organisatie in branche gerelateerde netwerken;
 • Je bent sparringpartner voor team inkoop.

Functievereisten

Wij zoeken een collega met een ruime ervaring als strategisch inkoper. Iemand die samen met ons de handen uit de mouwen wil steken om het inkopen binnen Cogas verder te professionaliseren en hiervoor de lijnen uitzet. Herken jij je daarnaast in het volgende:

 • Je maakt gemakkelijk contact en voelt je op elke niveau in de organisatie op je gemak;
 • Je bent sensitief en kunt in je adviserende rol omgaan met verschillende belangen;
 • Door jouw positief kritische houding word je vroegtijdig betrokken bij inkoopvraagstukken;
 • Je kijkt verder dan je eigen specialisme en draagt zo bij aan een optimale ketensamenwerking;
 • Je hebt minimaal een afgeronde hbo opleiding met aanvullende inkoopopleidingen zoals bijvoorbeeld Nevi 1 en 2. Daarnaast heb je kennis van de Aanbestedingswet of je bent bereid hierover kennis op te doen;
 • Je bent kennisdrager op het gebied van wet- en regelgeving in relatie tot inkoop;
 • Jouw helikopterview en overtuigingskracht stellen je in staat om jouw kennis en inzichten om te zetten in gedragen inkoopbeleid.


En daarnaast:

 • Heb je ervaring met systemen op het gebied van inkoop en contractmanagement;
 • Heb je ervaring met Europese aanbestedingstrajecten;
 • Heb je aantoonbare affiniteit met techniek;
 • Is je Nederlandse taalvaardigheid uitstekend.

Aanbod

Als strategisch inkoper ga je een veelzijdige baan bij een organisatie die volop in ontwikkeling is uitvoeren. Daar hoort natuurlijk ook een goed salaris bij. De functie is ingedeeld in functieschaal 12 met een salaris van maximaal € 6.276,- bruto per maand bij een fulltime werkweek. Jouw definitieve inschaling vindt plaats op basis van kennis- en ervaringsniveau. Naast jouw salaris kennen wij een extra Persoonlijk Budget. Dit budget bedraagt 18% van je bruto salaris. De 18% bestaat onder andere uit 8% vakantiegeld en 5,2% ADV. Je bepaalt zelf wanneer en waaraan je dit budget wilt besteden. Zo kan je het laten uitbetalen voor een maandelijks extraatje of je koopt extra verlofdagen.


Wij vinden het bij Cogas belangrijk dat je werk doet waar jíj energie van krijgt. Daarom investeren we graag in jouw toekomst. Je krijgt bij ons veel ruimte voor eigen initiatief, ideeën en professionele ontwikkeling en groei.


Verder krijg je:

 • Een eindejaarsuitkering van 4,5% van je bruto salaris;
 • 24,5 vakantiedagen; verlof uit te breiden met Persoonlijk Budget;
 • € 500,- duurzaam Inzetbaarheidsbudget, waar je bijvoorbeeld jouw sportabonnement, een coach of andere training mee kunt betalen;
 • € 250,- bruto persoonsgebonden budget;
 • € 750,- netto vergoeding voor een thuiswerkplek;
 • Mogelijkheid tot het verduurzamen van jouw eigen woning;
 • Mogelijkheid om zowel thuis als op kantoor te werken;
 • Veel aandacht voor opleiding en ontwikkeling: we vergoeden vakgerichte opleidingen volledig in zowel tijd als geld;
 • Een actieve personeelsvereniging die regelmatig activiteiten, workshops en uitjes organiseert;
 • Een goede pensioenregeling waarvan wij twee derde van de premie betalen;
 • Andere gunstige collectieve verzekeringen zoals een collectieve ziektekostenverzekering, waarbij je bij afname van een aanvullende verzekering € 360,- euro bijdrage ontvangt.

Bedrijfsprofiel Cogas Energie

Over het team inkoop

Team inkoop is verantwoordelijk voor de strategische en de tactische inkoop van Cogas en bestaat momenteel uit een strategisch inkoper, een tactisch inkoper en een processpecialist inkoop. Gezien de naderende pensionering van de strategisch inkoper zijn we tijdig op zoek naar een vervanger die deze rol over kan gaan nemen. Team inkoop maakt onderdeel uit van de afdeling strategie & advies.


Over Cogas - Wat we doen

We zorgen er bij Cogas voor dat mensen thuis en op het werk kunnen vertrouwen op een veilige en onverstoorbare toevoer van energie, warmte en data. We staan op een kantelpunt in de energiegeschiedenis en werken met uiteenlopende partners samen aan dit uitdagende vraagstuk. Jouw rol als strategisch inkoper is daarbij onmisbaar! Samen met zo’n 250 collega's draag je bij aan het versnellen van de energietransitie in de regio.


Wat we bieden

Onze organisatie is open, nuchter en informeel. We werken bij Cogas activiteitgericht: je kiest een plek die past bij het werk dat je gaat doen. En komt het beter uit, dan werk je gewoon vanuit huis. We vinden het belangrijk dat je werk doet waar je energie van krijgt. Je hebt dan ook alle ruimte om jezelf op professioneel en persoonlijk vlak te ontwikkelen. Ook aan (werk)plezier is er geen gebrek! Zo heb je de beschikking over gratis fruit, hebben we een goed bedrijfsrestaurant en kun je deelnemen aan allerlei activiteiten.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Cogas. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Rohofstraat 83
7605 AT ALMELO
0546 – 836 666