Program Manager Design Engineering

Benchmark is op zoek naar een Program Manager Design Engineering

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
14-1-2024
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO-WO

Functie omschrijving

Als Program Manager bij Benchmark ben je verantwoordelijk voor het realiseren van projecten naar volle tevredenheid van klant en interne organisatie, het onderhouden van de relatie met de opdrachtgevers en het binnen halen van nieuwe business.


Jouw rol

Als Program Manager streef je continu naar het verbeteren van resultaten op het gebied van klanttevredenheid en winstgevende resultaten. Jij bent technisch, financieel en commercieel verantwoordelijk voor de uitvoering van een of meerdere multidisciplinaire projecten van idee tot inproductiename. Daarnaast ben je als Program Manager de gesprekspartner voor de klant, de manager van het team en de sparringpartner van de accountmanager en het MT.


Je hebt de volgende taken:

 • Je onderhoudt contacten met relaties en initieert nieuwe business. 
 • Je leidt offertetrajecten en voorziet daarbij in de juiste proposal documenten, financiële inschattingen en planningen voor nieuwe klantprojecten.
 • Geeft effectief uitvoering, technisch, organisatorisch en/of relationeel, aan middelgrote en technisch complexe langlopende projecten voor internationale klanten.
 • Leidt in overleg met het management de voorbereiding, onderhandeling en opmaak van contracten met klanten, subcontractors/suppliers en manufacturing.
 • Identificeert klantbehoeften op langere termijn en doet wijzigingen in de eigen organisatie waar nodig om de klant blijvend optimaal te kunnen bedienen.
 • Stelt multidisciplinaire projectteams, circa 5-20 medewerkers, samen voor projecten, stuurt deze aan en ondersteunt de projectleden inclusief het definiëren van taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden binnen het programma.

Functievereisten

Wij zoeken jou als je;

 • een afgeronde hbo of wo-opleiding in de richting van Werktuigbouwkunde of Elektrotechniek;
 • ruime relevante werkervaring als projectleider binnen productontwikkeling en bij voorkeur doorgegroeid vanuit een ontwikkelaarsrol;
 • ervaring in een omgeving met de ontwikkeling van producten over de elektrische of mechanische as;
 • ervaring in een multidisciplinaire productontwikkelomgeving bij voorkeur ingericht voor seriematige productie;
 • management- en onderhandelingsvaardigheden, rapportage- en communicatietechnieken;
 • een duidelijke visie: je kunt grote projecten leiden en kunt anderen goed meenemen in jouw visie;
 • een ondernemende, daadkrachtige, pro-actieve en resultaatgerichte mindset.

Aanbod

Een werkomgeving waar je onderdeel bent van een wereldwijd bedrijf met de nuchtere mentaliteit van een Twentse organisatie. Hierin werk je in zelfstandige teams waar we open staan voor nieuwe initiatieven en ideeën van iedereen. Je werkt in een dynamische omgeving die je de ruimte biedt snel stappen te maken, door te groeien en verantwoordelijkheid te krijgen. Deze stappen zijn mogelijk binnen en buiten je huidige functiegebied. Binnen deze omgeving is het werk niet alleen uitdagend, maar vooral erg leuk. Wij bieden naast een passend salaris uitstekende voorwaarden zoals:

 • 27 vakantiedagen en 13 atv-dagen.
 • Een omzetafhankelijke kwartaalbonus die kan oplopen tot 5%. Dit percentage kan variëren.
 • Flexibele werktijden. Zolang jij zorgt dat je werk af is, is er binnen Benchmark de mogelijkheid om op een flexibele manier je werktijden in te delen.
 • Brede ontwikkelingsmogelijkheden vanuit de Benchmark Academy. Binnen Benchmark zijn er talloze mogelijkheden om je te ontwikkelen.
 • Ondernemerschap wordt gezien, gewaardeerd en gestimuleerd.

Bedrijfsprofiel Benchmark Electronics B.V.

Benchmark is een wereldwijde partner gefocust op het ontwerpen en ontwikkelen van elektronicaproducten en het leveren van diensten richting Original Equipment Manufacturers. We werken voor bedrijven die impact maken met hun innovaties, zo ontwikkelen we nieuwe producten die de veiligheid, gezondheid of juist het gemak vergroten. Deze producten leveren we van het productontwerp tot en met volume productie en zelfs rechtstreeks aan de eindgebruiker. Dit gehele proces, van ontwerp tot en met productie, wordt geheel in Almelo uitgevoerd. De locatie in Almelo heeft zo’n 650 medewerkers.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Benchmark. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Lelyweg 10
7602 EA Almelo
0546 - 535111