(Senior) Quality Engineer

Vervul jij graag een cruciale rol in de realisatie van innovatieve producten die de veiligheid, gezondheid of het gemak vergroten? Dan is dit mogelijk een uitgelezen kans bij Benchmark.

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
14-1-2024
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Als (Senior) Quality Assurance Engineer bij Benchmark ben je werkzaam binnen de afdeling Operations waar zowel productontwikkeling, (productie) procesontwikkeling en volume productie samen komen. Afhankelijk van de behoefte van de klant Benchmark verzorgt Benchmark de productie, het inrichten van het bijbehorende productieproces alsmede de productontwikkeling van het te produceren product.


Je acteert als het geweten voor één of meerdere klantprogramma’s op het gebied van kwaliteit. Je bent een kritische sparringpartner voor de program manager en bent een essentieel onderdeel van het multidisciplinaire projectteam. Daarnaast sta je in nauw contact met je collega’s van de Quality Assurance & Regulatory Affairs (QARA) afdeling.
Je speelt een cruciale rol in de borging dat de hightech producten, die voortkomen uit product- en/of productieprocesontwikkeling, effectief zijn voor de gewenste toepassing en voldoen aan de eisen van de klant. Voor deze specifieke vacature zijn we op zoek naar versterking voor het Medical marktsegment. Binnen Medical ben jij de QA-vertegenwoordiger voor een breed klant- en productportfolio. Daarbij is de gemene deler dat het complexe producten zijn die na vrijgave op zeer belangrijke plekken ingezet worden door onze klanten. Denk hierbij o.a. aan In-vitro diagnostic (IVD) devices, life-sustaining en vitals monitoring devices,en connected digital health oplossingen. Niet voor niets is de slogan van Benchmark: “when it matters”.


Jouw focus binnen Benchmark ligt op NPI, wat als een integraal onderdeel van de productrealisatie wordt gezien. Waarbij je borgt dat er tijdens de executie van NPI-activiteiten een goede synergie is tussen het product- en het procesontwerp zodat je objectief zeker kunt stellen dat de volume productie effectief en efficiënt kan verlopen (NPL) en vrijgegeven kan worden.


Wat jij kunt toevoegen

Als geweten van het klantprogramma is het jouw verantwoordelijkheid om zeker te stellen dat hetgeen opgeleverd wordt door de multidisciplinaire projectteams aan het gewenste niveau voldoet voordat men op jouw goedkeuring kan rekenen.


Je coacht en inspireert projectteams in het bereiken van het gewenste niveau en het verleggen van de ambities. Waarbij het belangrijk is een evenwichtige balans te vinden tussen betrokkenheid enerzijds en onafhankelijkheid en autoriteit ten opzichte van de projectteams anderzijds.


Daarnaast is het van belang dat je de dynamiek in de projectteams vanuit verschillende invalshoeken en aggregatieniveaus weet te bekijken, waarbij je uiteindelijke doel altijd in het vizier houdt en tegelijkertijd oog hebt voor structurele verbeteringen.


Hoe je waarde toevoegt

 • Je bent nieuwsgierig en leergierig en draagt de opgedane kennis, van o.a. veranderende kwaliteitsprincipes, op een pragmatische wijze uit in de klantprogramma’s.
 • Je laat je overtuigen door feiten en objectief bewijs
 • Je neemt verantwoordelijkheid voor het borgen van de kwaliteitsbewaking binnen de klant programma’s en het coachen van alle collega’s ten behoeve van de kwaliteit en de kwaliteitsbeleving voor het medische marktsegment.
 • Je bent een autoriteit op je vakgebied en zet dit in ten gunste van de projectteams. Hierdoor breng je duidelijkheid en draag je bij aan het realiseren van progressie binnen de toelaatbare kaders van in- en externe eisen.
 • Je bent de drijvende kracht achter het initiëren van verbeterinitiatieven bij alle disciplines.
 • Je ontwikkelt jezelf door jezelf uit te dagen en te leren van fouten.

Functievereisten

Wij zoeken een nieuwe collega met:

 • Hbo-werk- en denkniveau.
 • Senioriteit binnen het kwaliteitswerkveld en bij voorkeur minimaal een jaar werkervaring binnen een gereguleerde markt.
 • Interesse in productie binnen gereguleerde markten (Medical) en bijbehorende standaarden en wet- en regelgeving als: MDR/IVDR, FDA 21 CFR 820, ISO 13485.
 • Een sterk analytisch denkvermogen die daarbij zelfverzekerd genoeg is om problemen aan te kaarten en verbeteringen af te dwingen.
 • Een nieuwsgierig karakter en de competentie om in korte tijd veel complexe materie eigen te maken.
 • Ambitie en eagerness om de organisatie verder te professionaliseren.
 • Een daadkrachtige, proactieve en resultaatgerichte mindset.

Aanbod

Een werkomgeving waar je onderdeel bent van een wereldwijd bedrijf. Hierin werk je in zelfstandige teams waar we open staan voor nieuwe initiatieven en ideeën van iedereen. Je werkt in een dynamische omgeving die je de ruimte biedt snel stappen te maken, door te groeien en verantwoordelijkheid te krijgen. Deze stappen zijn mogelijk binnen en buiten je huidige functiegebied. Binnen deze omgeving is het werk niet alleen uitdagend, maar vooral erg leuk. Wij bieden naast een passend salaris uitstekende voorwaarden zoals:

 • 27 vakantiedagen en 13 atv-dagen.
 • Flexibele werktijden. Zolang jij zorgt dat je werk af is, is er binnen Benchmark de mogelijkheid om op een flexibele manier je werktijden in te delen.
 • Brede ontwikkelingsmogelijkheden. Binnen Benchmark zijn er talloze mogelijkheden om je te ontwikkelen.
 • Ondernemerschap wordt gezien, gewaardeerd en gestimuleerd.

Bedrijfsprofiel Benchmark Electronics B.V.

Benchmark in Almelo maakt onderdeel uit van de multinational Benchmark Electronics Inc., een beursgenoteerde onderneming op het gebied van het vervaardigen van elektronica en het leveren van diensten richting original equipment manufacturers (OEM’s). Bij Benchmark werk je voor bedrijven die impact maken met hun innovaties, zo ontwikkelen ze nieuwe producten die de veiligheid, gezondheid of juist het gemak vergroten.

Deze producten leveren ze vanaf het productontwerp tot en met volume productie en zelf rechtstreeks aan de eindgebruiker. Dit gehele proces, van ontwerp tot en met productie, wordt geheel in Almelo uitgevoerd. Momenteel heeft Benchmark Inc. 23 vestigingen. In Almelo werken zo'n 700 medewerkers.

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button kom je terecht op de site van Benchmark. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kun je niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden. Wil je ons daarmee helpen en ons een bericht sturen als een link niet meer werkt? Dit kun je doen door ons te mailen op vacatures@twente.com.

Wil je op de hoogte blijven van andere interessante vacatures in Twente? Met onze nieuwe slimme tool, 'De Twentse Matchmaker', koppelen we je kosteloos aan organisaties en vacatures uit de regio. Schrijf je in hier in!

Meer informatie

Lelyweg 10
7602 EA Almelo
0546 - 535111