Linux Engineer

Antagonist in Twente is op zoek naar een Linux Engineer. Niet om stoffige werkplekken up-to-date te houden, maar om ons hostingplatform door te ontwikkelen en onderhouden. Krijg jij bij het horen van het woord Windows koude rillingen? Grijp jij bij het oplossen van vreemde problemen snel naar tcpdump en strace ‘omdat dat makkelijker is’? Geen enkel probleem krijgt jou op de knieën? Dan ben jij misschien wel de technische rots in de branding die Antagonist in Twente zoekt! 

Lees hieronder de hele vacature

Vacature details

Geplaatst op
7-11-2019
Aantal uur
40
Vervaldatum
-
Opleidingsniveau
HBO

Functie omschrijving

Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het uitmuntend laten presteren van ons hostingplatform, de aanverwante systemen en ons netwerk. Met configuratie-management tools implementeer en orchestreer je wijzigingen en verbeteringen aan ons platform. Je bent de architect die ontwerpt, bouwt en beheert. Je werkt samen met je team om operationele werkzaamheden zoveel mogelijk te automatiseren, want je houdt niet van handwerk. Dit doe je zodat je je tijd en aandacht kan gebruiken om op projectniveau de grote stappen op het gebied van veiligheid, performance, klant-features, schaalbaarheid en stabiliteit te maken. 


Je rouleert samen met je collega’s in het draaien van storingsdiensten. Om ons nul-storingen-beleid na te leven onderzoek je de onderliggende oorzaken van incidenten en implementeer je een duurzame oplossing. Dit om herhaling in de toekomst te voorkomen. Je hebt dus zelf directe invloed op de frequentie waarin je onverwacht een probleem op moet lossen. Deze werkwijze heeft ervoor gezorgd dat we vrijwel volledig storingsloos zijn.


Enkele voorbeelden van projecten die we uitgevoerd hebben of nog gaan uitvoeren:


 • Standaard SSL voor iedere website: Begin 2017 hebben we voor alle klanten gratis SSL en HTTP/2 geïmplementeerd én geactiveerd.
 • Containerisatie: Eind 2015 hebben wij een volledig nieuw platform gelanceerd op basis van containers. Daarmee combineerden wij als eerste ter wereld de flexibiliteit en kracht van een eigen server met de eenvoud en lage kosten van shared webhosting.
 • Proactieve monitoring: Door gegevens over het resourcegebruik op onze servers te verzamelen en samen te voegen kunnen wij klanten tijdig inlichten als ze te veel resources gebruiken.
 • Uitgaande filtering van e-mail: Op dit moment zijn we bezig om onze uitgaande e-mail automatisch te filteren op spam. Voor ons is het de uitdaging om de controle bij de eindgebruiker te leggen, zodat die snel kan reageren zodra er spam verstuurd wordt.


Samen met jouw team lever je dus een significante bijdrage om onze klanten van de meest krachtige tools te voorzien, zodat zij zelfstandig alles snel en gemakkelijk kunnen regelen.

Functievereisten

 • Je hebt enkele jaren ervaring met de LAMP-stack;
 • Je bent een zelf-starter, doorzetter en vindt het leuk om zaken te automatiseren;
 • Je kan prima zelfstandig werken, maar ook goed samenwerken met je teamgenoten;
 • Je leert jezelf snel nieuwe technieken aan;
 • Je bent bereid om mee te draaien in storingsdiensten;
 • Je woont in de omgeving van Enschede of wilt graag naar het prachtige Twente verhuizen.


Bonuspunten!

(Dit zijn dus geen harde vereisten, maar het geeft je wel een streepje voor!)


 • Je hebt kennis van het ZFS-bestandssysteem;
 • Je hebt kennis van netwerkprotocollen zoals BGP, OSPF en TRILL;
 • Je hebt affiniteit met hosting;
 • Je hebt ervaring met de Scrum-methodiek als Scrum Master en/of Linux Engineer.

Aanbod

Bij ons kom je te werken in een gemotiveerd team met korte lijntjes. Je bent niet slechts een medewerker, maar je doet volledig mee in ons bedrijf. Jouw mening en input doen er dus toe. Je werkt met gepassioneerde mensen die weten waar ze het over hebben. Ze gaan geen uitdaging uit de weg. En aan uitdaging is geen gebrek! Maar we nemen onszelf ook weer niet té serieus, dus een lolletje kan en we organiseren ook graag leuke teamuitjes.


Verder bieden we je het volgende aan:


 • 15+ leuke collega's (al zeggen we 't zelf) die van jou kunnen leren en andersom;
 • Geld Zonder gekheid: een mooi salaris;
 • Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Deelname aan onze pensioenregeling, inclusief een gesprek met onze pensioenadviseur;
 • De vrijheid en mogelijkheden om te blijven leren en jezelf door te ontwikkelen;
 • Keuze uit een laptop van de zaak: Apple MacBook (macOS) of Lenovo ThinkPad (Linux);
 • Goed bereikbaar kantoor (zowel OV als fiets/auto) in het Kennispark te Enschede;
 • Iedere week heerlijk vers fruit;
 • Borrels, gezelligheid en toffe teamuitjes.

Bedrijfsprofiel Antagonist

Een 'Antagonist' laat zich niet omschrijven met een profieltje...

Wij vinden het belangrijk dat we als mens klikken met elkaar. Maar wat zijn daarvoor de ingrediënten? Dat is niet eenvoudig met woorden te vangen...


Misschien herken je jezelf in één van de volgende vragen. Vind je het inspirerend om samen te werken met gepassioneerde en gemotiveerde collega's? Durf jij je eigen ideeën te vormen én te verdedigen? Blijf jij graag een leven lang leren? Wellicht ben jij dan een échte Antagonist!


Antagonist verzorgt webhosting en domeinnaamregistraties voor meer dan 50.000 klanten, zoals DJ Domien Verschuuren, 'Heel Holland Bakt'-winnaar Rutger en de alternatieve zorgverzekeraar Zorgeloos. Wij staan bekend als marktleider en -uitdager, die steeds voorop loopt met haar oplossingen. Onze focus ligt op eenvoud, kwaliteit en superieure service. Wij blijven (positief) verbazen, totdat we elke klant een uitzinnige fan mogen noemen!Doe je mee aan ons avontuur en help jij de koers van morgen bepalen?

Solliciteren

Via onderstaande sollicitatie button komt u terecht op de site van Antagonist. Mocht de vacaturelink niet meer werken, dan is de vacature verlopen en kunt u niet meer solliciteren. Wij proberen uiteraard ons vacaturebestand zo actueel mogelijk te houden, wilt u ons daarmee helpen en ons berichten als een link niet meer werkt?

Wilt u op de hoogte blijven van andere mooie vacatures in Twente? Schrijft u zich dan hier in!

Meer informatie

Neptunusstraat 27 b
7521 WC ENSCHEDE