Maak kennis met: WIMM

De juiste persoon op de juiste plek is essentieel voor werkgeluk. Het is voor werkgevers dan ook belangrijk dat werknemers tevreden zijn op hun werkplek. Want medewerkers bepalen het succes van de organisatie. Zitten de juiste mensen op de juiste plek, dan zijn ze gemotiveerd en gaan ze met een glimlach op het gezicht aan het werk. Dát is waar WIMM in gelooft. We spraken hierover met Manon Smellink, directeur van WIMM.

global goal icon

global goal icon
WIMM

“WIMM Investeert in Mens en Maatschappij,”, vertelt Smellink. In 2017 is WIMM geboren uit een initiatief van participatiemaatschappij Wadinko, Hemmink BV en Unica BV, met als doel om vorm te geven aan talentbehoud en -ontwikkeling in Overijssel. Want (technologische) ontwikkelingen volgen elkaar in een steeds hoger tempo op. “De samenleving verandert daardoor ongekend snel, met nieuwe vragen en behoeften”, zegt ze. “Wil de regio blijven groeien, dan is het van groot belang dat er voldoende gekwalificeerde vakmensen zijn, die ook op de juiste plek zitten.” Het aantrekken, behouden én opleiden van (inter)nationaal talent blijft nodig. Daarnaast komt vanuit het bedrijfsleven steeds vaker het verzoek om onderwijs nog meer te richten op de vaardigheden van de toekomst. WIMM werkt samen met MKB-bedrijven om hen mee te laten bewegen met deze nieuwe ontwikkelingen. “Dit doen we door het aanbieden en faciliteren van educatieve, op persoonlijke ontwikkeling gerichte programma’s voor álle niveaus binnen organisaties. Van aanstormend talent tot medewerker én tot directeur.”

Win-win situatie

WIMM richt zich dus op de samenwerking tussen studenten, onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven. Een onderdeel van WIMM is JobOpp, dat studenten en starters helpt bij het vinden van een toffe stageplek of eerste baan, met als doel om young professionals te behouden in Overijssel. Dit doen zij door het events en andere activiteiten te organiseren die bedrijven en jong talent met elkaar in contact brengen. Ook worden er dagelijks loopbaangesprekken gevoerd met studenten en starters. “We organiseren workshops, trainingen, loopbangesprekken, events en bedrijfsbezoeken”, legt Smellink uit. “We voeren gesprekken met studenten over hun studie en loopbaanwensen. Deze samenwerking levert echt een win-win situatie op. Actuele kennis uit het bedrijfsleven komt in het onderwijs terecht en ondernemers komen vroeg in contact met leerlingen.  En niet onbelangrijk: onbekend maakt onbemind. Door de samenwerking tussen studenten, onderwijs en het bedrijfsleven komen de innovatieve bedrijven uit de regio en kansen die dat biedt voor studenten onder de aandacht. Hiermee kunnen we voorkomen dat talent de regio verlaat”.

Impact maken we samen

WIMM is actief zonder winstoogmerk en probeert daarmee zo laagdrempelig en toegankelijk mogelijk te zijn voor het MKB. “We zijn verbinders, toegankelijk en vernieuwend en werken vraaggestuurd samen met onze stakeholders. Aan MKB’ers zou ik de oproep willen doen om bij ons aan te sluiten.  Want samenwerken betekent groei en vooruitgang. Je kunt ineens veel meer dan alleen, er ontstaan interessante kruisbestuivingen en een heleboel nieuwe mogelijkheden. Dus”, vindt Smellink, “als je mogelijkheden ziet, zeker doen.”

 

Benieuwd naar wat WIMM voor jou kan betekenen? Neem contact op met Manon Smellink via m.smellink@wimm.nl of tel 06 23183195