Toplocaties

De toekomst is aan innovaties met een missie

Lees hieronder meer

Twentse bedrijven ontwikkelen oplossingen voor wereldwijde vraagstukken. Op het gebied van klimaatverandering, voedselvraagstukken, watermanagement, energietransitie, circulariteit, gezondheidszorg en veiligheid. Het Twentse bedrijfsleven is internationaal georiënteerd, actief, innovatief en ziet overal kansen. Twente is verbonden met de wereld en vice versa.

 

Aantrekkelijke vestigingsplek

Twente is een aantrekkelijke vestigingsplek voor bedrijven, talentvolle studenten, ambitieuze professionals en investeerders. Met vestigingslocaties, zoals Kennispark Twente, Technology Base, High Tech Systems Park en XL Businesspark biedt Twente het perfecte ecosysteem voor innovatief ondernemerschap en het creëren van smart impact.

 

Oplossingen voor de samenleving 

Twente is als geheel gespecialiseerd in hightech-systemen en materialen (HTSM) en aanverwante gebieden. Hoogtechnologische maakbedrijven zijn onder meer actief op het terrein van onbemande systemen (‘unmanned systems’), gezondheidstechnologie (‘health technology’), veiligheid en beveiliging (‘safety & security’), geavanceerde materialen (‘advanced materials’) en creatieve technologie (‘creative technology’). Hiermee zet ondernemend Twente nadrukkelijk in op het realiseren van verbindingen tussen de diverse industrieën en sectoren met als resultaat: toekomstbestendige innovaties en toepassingen die bijdragen aan oplossingen voor de samenleving van de dag na morgen.

Twentse toplocaties

Op vier toplocaties in ondernemend Twente zijn innovatiecampussen met een missie ingericht