Micronit Microtechnologies

‘Bij Micronit geloven we in een toekomst waarin mensen gezond oud worden.’

 

Micronit is een toonaangevende innovator en wereldwijde partner in ontwerp, ontwikkeling en productie van lab-on-a-chip-oplossingen voor life science en medische toepassingen.

logo Micronit Microtechnologies
Lees hieronder meer

Contactinformatie

Colosseum 15
7521 PV Enschede
The Netherlands
+31 53 850 6 850 info@micronit.com www.micronit.com/
High tech in medische toepassingen

Bij Micronit zijn we gespecialiseerd in micro- en nanotechnologieën. We produceren lab-on-a-chip producten voor onze klanten, die zich vaak in het onderzoeksveld of in de medische industrie bevinden. Onze chips worden wereldwijd gebruikt voor DNA-analyse en medische testen. Maar ook hebben we een productielijn voor elementen die gebruikt worden in de ruimtevaart.

 

 

We werken met veel verschillende technieken en technologieën, en de vernieuwing staat nooit stil. Ons bedrijf en de medewerkers blijven zich voortdurend ontwikkelen.


‘We steken al onze passie en energie in het ontwikkelen van geweldige producten die levens veranderen.’

Innovatieve producten die de wereld verbeteren
We willen aan de top van de markt blijven. Daarom zijn we constant bezig met innoveren om producten uit te vinden en te verbeteren. De toepassingen van de producten die wij kunnen maken zijn eindeloos. Ons team is constant op zoek naar nieuwe wegen om micro- en nanotechnologieën in te zetten, vaak in de vorm van medische toepassingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan point-of-care producten. Dit is handzame analytische apparatuur die op iedere plek te gebruiken is, zoals bijvoorbeeld een sneltest voor virusdetectie. Maar ook bedienen we industriële partners die onze chips gebruiken in grote laboratoria waar DNA analyses worden uitgevoerd. We vinden het belangrijk om te werken aan producten waarvan de wereld beter wordt!
 
Fantastisch nieuw gebouw

Micronit is gevestigd in Enschede (NL) en in Dortmund (DE). De vestiging in Enschede heeft momenteel twee locaties; een kantoorpand aan het Colosseum en onze productieafdeling, die zich in de High Tech Factory bevindt. We zijn bezig met het ontwerp van een prachtig nieuw pand bij Station Kennispark, waar alle afdelingen onder één dak gehuisvest kunnen worden. Kantoren, labs en een cleanroom worden hier samen ondergebracht. Bovendien biedt dit pand de extra ruimte die nodig is gezien de verwachte groei van ons bedrijf in de komende jaren. En wist je dat we bij dit nieuwe gebouw de ambitie hebben om als eerste nanotechnologiebedrijf een volledig CO2-neutrale activiteit te bereiken?

 

 

Jobs #Micronit Microtechnologies

Business Development Manager

Commercieel | Baan | Universitair (WO)
Do you want to contribute to a healthier world? Are you looking for a position where you can use ...

Product Design Engineer

Techniek | Baan | Universitair (WO)
Are you looking for a role in which you are intensively involved in the product design and ...

(Senior) Process Development Engineer

Techniek | Baan | Universitair (WO)
Micronit is looking for a (Senior) Process Development Engineer