Jotem Waterbehandeling B.V.

Jotem Waterbehandeling is een ervaren specialist bij vraagstukken over het zuiveren van leiding-, bron-, oppervlakte, zee- en afvalwater. Jotem adviseert, ontwerpt, bouwt en onderhoudt waterbehandelingsinstallaties voor de meest uiteenlopende industrieën en bedrijven. In Vriezenveen zijn alle disciplines onder één dak te vinden, procestechnologen en werktuigbouwkundige ingenieurs. Full-service maatwerk, passend bij ieder bedrijfsproces.

logo Jotem Waterbehandeling B.V.
Lees hieronder meer

Contactgegevens

De Watergang 16
7671 SW Vriezenveen
085-1050 777 info@jotem.nl twente.com/organisaties/jotem-waterbehandeling-b-v

Waarom waterbehandeling?  

 

Waterbehandeling in de industrie is maatwerk. Daar geen waterstroom gelijk is, ontwerpt en levert Jotem specifieke waterbehandelingsinstallaties voor vrijwel elk gewenst proces. Voor met name proceswater worden zeer uiteenlopende technieken gebruikt zoals; ontharding, zand- en koolfilters, ontijzering, membraanfiltratie, ontgassing en desinfectie.
Naast proceswater kan het gaan om ketelwater, koelwater en afvalwater (hergebruik). Bovendien geldt er in de voedingsmiddelen- en farmaceutische industrie een zeer scherp kwaliteitsbeleid. Daarnaast is het juiste gebruik van water ook een must in ziekenhuizen en laboratoria. Door nauw samen te werken met wetenschappers, deskundige adviseurs en leveranciers, vertaalt Jotem hoge eisen in sterke oplossingen.

Jotem & duurzaamheid

 

De recent ontwikkelde “Watermiracles” range is een onderdeel van Jotem’s duurzame missie. Onder deze noemer worden zelf in-huis ontwikkelde (drink)waterzuiveringsoplossingen geproduceerd. Deze waterzuiveringsunits zijn uitermate geschikt voor permanente of mobiele toepassingen zoals noodhulp, evenementen en bouwplaatsen. Als drinkwatervoorziening zijn deze compacte units in te zetten in afgelegen gebieden, (vluchtelingen)kampen, draagbare units voor onderweg en integratie in productieprocessen. Uniek is dat door middel van deze Watermiracles uit bijna elke bron drinkwater bereid kan worden, zoals uit rivieren, meren, bronnen en zelfs brak water. Het duurzame aspect wordt benadrukt doordat er zo min mogelijk elektriciteit wordt verbruikt. Als voorbeeld geldt de Smartbox, welke is voorzien van een batterij voor 24 uur waterproductie en tegelijkertijd oplaadbaar, middels een meegeleverd zonnepaneel.

 

De diverse Jotem “”Watermiracles” zorgen wereldwijd voor veilig drinkwater, waarbij de waterkwaliteit voldoet aan de WHO-normen. Dat ook onze eigen Defensie eenheden van de robuuste Jotem Smartbox gebruikt, mag als bevestiging worden gezien van de betrouwbaarheid van dit “water wonder”. De Watermiracle als unit, werd al vele malen ingezet na aardbevingen, overstromingen en andere rampen, om veel voorkomende ziektes zoals cholera en diarree te voorkomen. Waar helder en bacterievrij water nodig is, biedt Jotem duurzame oplossingen.