IDEA Uitzendbureau

Grote verscheidenheid biedt werkkansen

Ervaren mensen met een migratieachtergrond een kans bieden uit de arbeidsmarkt in Twente. IDEA Uitzendbureau uit ondernemend Enschede in Twente is intermediair voor meer inclusieve werkgelegenheid ten behoeve van mensen van wie één of beide ouders zijn geboren in het buitenland, zoals statushouders of andere vluchtelingen. Er is een grote verscheidenheid naar herkomst die ook per gebied verschilt. Dit biedt kansen voor succesvolle verbindingen tussen aanbod van en vraag naar werkgelegenheid.  

Lees hieronder meer
 
logo IDEA Uitzendbureau

IDEA Uitzendbureau is een startup, opgericht door twee studenten van Hogeschool Saxion. Het bedrijf dient als verbinding tussen enerzijds de statushouders die hun kennis en ervaring dagelijks in praktijk willen brengen en anderzijds de ondernemers binnen en buiten ondernemend Twente die op zoek zijn naar talentvolle medewerkers. Inclusiviteit is een belangrijke drijfveer van dit uitzendbureau.

Verscheidenheid

De verscheidenheid naar herkomst van de Twentse en Nederlandse bevolking is de afgelopen jaren gegroeid en neemt de komende decennia nog verder toe. Momenteel heeft ruim een op de vijf Nederlanders een migratieachtergrond. In Twente ligt die verhouding gemiddeld iets lager, sterk verschillend per gebied. Tegenwoordig komen mensen in Nederland in kleine groepen uit 223 verschillende herkomstlanden. Vroeger waren dat juist grote groepen migranten uit een klein aantal, meest Europese landen.