Hellendoorn

Hellendoorn heeft alle ingrediënten in huis om een prominente rol te spelen in de groei van Twente als centrum van innovatie en hightech. Voor hightech-ondernemingen in sectoren als de bouw, metaal, chemie, kunststof, automotive en ICT blijkt ondernemend Hellendoorn met Nijverdal een groeizame voedingsbodem. Deze bedrijven maken met uniek vakmanschap en innovatief vermogen naam – niet zelden tot ver over onze landsgrenzen.

logo Hellendoorn
Lees hieronder meer

Contactinformatie

Gemeente Hellendoorn
Willem-Alexanderstraat 7
7442 MA, Nijverdal
+31 (0)548 630 000 gemeentebestuur@hellendoorn.nl www.hellendoorn.nl

Het beste van twee werelden
In het economisch beleid voor een ondernemend Hellendoorn en Nijverdal vormen hightech en toerisme de speerpunten. In de kennis- en diensteneconomie zijn vierkante meters voor veel bedrijven van minder belang en daar haakt men op in met de revitalisering van bestaande bedrijventerreinen en de herbestemming van landbouwlocaties tot bijvoorbeeld bedrijfsverzamelgebouwen.


Betrokken ondernemers
Ondernemers worden bovendien nauw betrokken bij het beleid. De wisselwerking werpt vruchten af, inspireert en is ook een illustratie van de sociale cohesie en onderlinge betrokkenheid die kenmerkend is voor de Hellendoornse en Nijverdalse gemeenschappen. Ruim driekwart van de bevolking woont in Nijverdal. Daar is dan ook veruit de meeste bedrijvigheid te vinden, al doet Hellendoorn met de ijsfabriek van het wereldberoemde Ben & Jerry's en het populaire Avonturenpark Hellendoorn een aardige duit in het zakje. 

 

Stand van bedrijvigheid en duurzaamheid
Een actueel beeld met achtergrondinformatie over bedrijvigheid en duurzaamheid in Hellendoorn en Nijverdal is te vinden op het dashboard van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG):
 

  • Bedrijvigheid in Hellendoorn en Nijverdal
  • Duurzaamheid in Hellendoorn en Nijverdal

 

Gemeente Hellendoorn
Hellendoorn omvat de plaats Nijverdal en de dorpen Daarle, Daarlerveen, Haarle en Hellendoorn. Het inwoneraantal is circa 36.000 Twentenaren.
 
Leer meer en kijk op:

  • De gemeente Hellendoorn  
  • Ondernemersvereniging Business Club Hellendoorn Nijverdal (BCHN)

Leven en toerisme in Hellendoorn
De geschiedenis en toekomst van de stad Nijverdal is nauw verbonden met de textielindustrie, zoals in meer plaatsen in Twente. De teloorgang van de textiel in de tweede helft van de vorige eeuw betekende een forse klap, maar die is de gemeente Nijverdal al lang te boven gekomen. Een aansprekend voorbeeld daarvan zijn de inmiddels zelfstandige bedrijfsonderdelen van Koninklijke TenCate. Het voormalige textielconcern wist tijdig de bakens te verzetten en is uitgegroeid tot een wereldwijd vooraanstaande collectie bedrijven in de materiaaltechnologie.

Het beste van twee werelden
De gemeente Hellendoorn biedt het beste van twee werelden: een grote rijkdom aan natuurschoon én een breed scala aan hoogtechnologische bedrijvigheid. Met het Nationaal Park de Sallandse Heuvelrug, het Reggedal, veengebieden, heide en een charmant agrarisch landschap kent Hellendoorn een prachtige en in veel opzichten unieke omgeving om te wonen en te recreëren.
 
Leer meer en kijk op:

  • Toeristisch Hellendoorn en Nijverdal