FootballEquals Foundation

Lees hieronder meer

Contactinformatie

FootballEquals Foundation
Odensestraat 19
7559 JM Hengelo
053-852 55 10 m.kok@footballequals.com www.footballequals.com

De Football Equals Foundation richt zich zowel op werelddoel 5 voor gendergelijkheid, als op werelddoel 10 voor het verminderen van de ongelijkheid. Bovendien is werelddoel 17 van toepassing: mondiale partnerschappen aangaan om de duurzame doelstellingen op een sportieve manier te bereiken. Door de samenwerking te zoeken met voetbalbonden en regionale, landelijke en internationale partners, ontstaan duurzame relaties en netwerken, wereldwijd.

Balans in diversiteit

Juist in minder ontwikkelde landen worden door de stichting de Football Equals Academies uitgerold en medewerkers lokaal opgeleid. Zo creëert de stichting wereldwijd een nieuwe vanzelfsprekendheid in diversiteit. Jongens en meisjes in de leeftijd van 7 tot en met 17 jaar trainen steevast in gemengde teams op basis van talent, in plaats van geslacht of afkomst. Ook in de staf wordt een optimale balans in diversiteit aangehouden, zodat de kinderen met een diversiteit aan rolmodellen te maken krijgen, variërend van trainer tot coach en scheidsrechters.

Gedragsverandering

Daarnaast voert de stichting onderzoek uit en organiseert kennisdelen in samenwerking met kennispartners, het regionale bedrijfsleven, hogescholen en universiteiten, overheden, sportclubs en sportbonden. Al met al dient Football Equals Foundation een breder doel dan uitsluitend diversiteit en gelijke kansen op het gebied van voetbal. Want voetbal is als sport ‘slechts’ het middel om het hogere doel te bereiken dat draait om het veranderen van de mindset: wereldwijd een verandering in gedrag en cultuur teweegbrengen.

Talentontwikkeling

Verder doet Football Equals Foundation aan talentontwikkeling: ieder talent krijgt de kans zich op professionele wijze te ontwikkelen, ongeacht afkomst of geslacht. Want jongens en meisjes die het vandaag vanzelfsprekend vinden gelijke kansen op het veld te hebben, zullen morgen de ambassadeurs zijn voor een volhoudbare toekomst op een geheel andere speelveld, zoals op school en later op de werkvloer. Hoe eerder deze vanzelfsprekendheid wordt geïnternaliseerd, des te beter. Immers, het is niet meer en niet minder dan ruimte bieden aan talentontwikkeling van kinderen en mensen. Juist door diversiteit en inclusiviteit kan een veilige, open samenleving ontstaan waarin creativiteit en veelzijdigheid de bal sneller laten rollen.