Column: 'Vragen loont'

"Wat mooi dat ik ondernemers mag helpen met hun ambities of uitdagingen! En wat mooi om te ontdekken dat ik daarbij van grote waarde mag zijn voor het Twentse midden- en kleinbedrijf, omdat ik niets kom halen en helemaal ten dienste sta van dit mkb".

 

In zijn rol als MKB Ondernemersadviseur bezocht Gerjan Bremmer de afgelopen tijd zo’n 150 bedrijven en instanties. Het doel? Aan de ene kant vragen aanhoren, aanscherpen en helpen oplossen. Aan de andere kant de nodige kennis en contacten opdoen om vragen te beantwoorden. Twee pareltjes van successen die hieruit rolden, deelt hij graag met je.

Van 'te koop' naar 'verkocht'

In een boeiend gesprek met de directeur-eigenaar van een goedlopend technisch bedrijf, spraken we over zijn wens uiteindelijk te stoppen met zijn bedrijf. Opvolging was er niet. Samen zetten we daarom de eerste grove uitgangspunten voor een verkoop op een rij. Nadat de eigenaar het gesprek een tijd had laten bezinken, koppelde ik op zijn verzoek vanuit mijn Twentse netwerk een geschikte partij aan zijn vraag. En nu? Nu gaan ze samen verder in het proces op weg naar verkoop!

'Milieuvriendelijk' leren

In een andere situatie mocht ik helpen bij een nijpend tekort aan technisch opgeleiden, een actueel thema. De ondernemer in kwestie wil een onderwijslijn van basisonderwijs tot aan het hbo op de markt brengen; onderwijs waarin kinderen de weg vinden in het gebruik van hernieuwbare energie. Zelf mocht ik de praktijkmodules alvast ervaren waarbij met energie uit wind, zon of waterstof de mooiste bouwwerken te maken zijn. Mijn enthousiasme was groot. In overleg met de ondernemer brengen we deze methode nu onder de aandacht bij instanties van basisonderwijs tot aan hbo.

Ben jij de volgende?

Dit was zomaar een greep uit de ervaringen van de afgelopen tijd. Op basis daarvan kan ik oprecht zeggen: vragen loont. Ook jou daag ik daarom uit: kom maar op met jouw ondernemende vragen!”

Datum: 1 augustus 2018 |

Bron tekst: Ondernemend Twente |

Auteur: Gerjan Bremmer