Twentse winnaar Rijkswaterstaat Drone Challenge

De eerste Rijkswaterstaat Drone Challenge is gewonnen door het Twentse DRONExpert.nl, een van de partners van Space53. Zij waren het beste in staat om effectief drones in te zetten tijdens het speciaal voor deze Challenge gesimuleerde incident en namen zelfs twee prijzen mee naar Twente: de prijs voor beste innovatie en techniek en de prijs voor de beste visie voor de dronetechniek naar de toekomst.

 

In het kort

  • Rijkswaterstaat wil sneller kunnen reageren bij incidenten op bijvoorbeeld vaarwegen
  • DRONExpert.nl heeft een drone ontwikkeld met allerlei hightech snufjes, zoals automatische obstacle avoidance, automatisch het “plaats incident” in beeld brengen,  het plaatsen van speciale tags en het autonoom kunnen opstijgen en landen

Global Goal

global goal icon
Hightech toepassingen

Roger Borre van Robor Electronics/DRONExpert.nl licht aan Dronewatch.nl toe: “Wij hebben invulling gegeven aan deze uitdaging, door de drones uit te rusten met allerlei hightech snufjes, zoals automatische obstacle avoidance. Hiermee zien de drones andere drones en obstakels en reageren daar ook zelf op. Daarnaast kunnen de drones ook autonoom opstijgen en landen. Daarbij kunnen ze ook automatisch het “plaats incident” in beeld brengen en speciale tags (bakens die een signaal uitzenden met GPS-coordinaten) plaatsen. Dit hebben we gedaan op de container. Het gevaarlijke object half onder water is dan direct online zichtbaar voor andere scheepvaart.”

Meer over de Rijkswater Drone Challenge op Space53.eu

Datum: 7 december 2018 |

Bron tekst: Dronewatch.nl |

Auteur: Twente.com